Ειδήσεις

Νέα έργα 4 εκατ. ευρώ από την Περιφέρεια για τη διαχείριση του νερού στη λίμνη Κάρλα

Με δύο νέα έργα συνολικού ύψους 4 εκατομμυρίων ευρώ, η Περιφέρεια Θεσσαλίας διασφαλίζει την ορθολογική διαχείριση του νερού στη λίμνη Κάρλα, θωρακίζει αντιπλημμυρικά την περιοχή και εγκαθιστά ηλεκτρονικό σύστημα για την παρακολούθηση και φύλαξη των δομών της λίμνης.Νέα έργα 4 εκατ. ευρώ από την Περιφέρεια για τη διαχείριση του νερού στη λίμνη Κάρλα

Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός υπέγραψε τη σύμβαση για την κατασκευή του έργου «Αποκατάσταση βλαβών που προκλήθηκαν από έντονα καιρικά φαινόμενα εντός των μηνών Ιανουαρίου και  Φεβρουαρίου  2018 στα έργα της επαναδημιουργίας λίμνης Κάρλας», προϋπολογισμού 2.000.000 ευρώ, που χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα  Δημοσίων Επενδύσεων  της Περιφέρειας.

«Υπογράψαμε μια σύμβαση ουσίας για τη λίμνη Κάρλα  όπου τα έργα συνεχίζονται» δήλωσε ο κ. Αγοραστός.

«Προχωράμε άμεσα σε έργα  αποκατάστασης μετά τις ζημιές που είχαμε από τα ακραία καιρικά φαινόμενα  και  διορθώνουμε αρρυθμίες στα έργα που είχαν γίνει πριν από 20 χρόνια στο Καλαμάκι.

Όπου υπάρχουν προβλήματα  επεμβαίνουμε,  καθαρίζουμε τους Συλλεκτήρες  Σ6 και Σ3,  θωρακίζουμε αντιπλημμυρικά τις αγροτικές εκτάσεις γύρω από τη λίμνη και διασφαλίζουμε την  καλύτερη ροή των νερών γιατί  προβλέπεται, λόγω των καιρικών συνθηκών, ένα   δύσκολο καλοκαίρι και χρειάζεται σωστή διαχείριση του νερού» επεσήμανε ο Περιφερειάρχης.

Ενημέρωση  αγροτών για την ορθή χρήση του νερού

Στο πλαίσιο αυτό ο κ. Αγοραστός  έδωσε κατευθύνσεις στους  αντιπεριφερειάρχες και  σε όλους όσοι ασχολούνται με τη διαχείριση του νερού,  να ενεργοποιηθούν για την  ενημέρωση των αγροτών με στόχο την ορθολογική χρήση του νερού φέτος το καλοκαίρι.

«Σε συνεργασία με την  Αποκεντρωμένη Διοίκηση που έχει και αυτή την ευθύνη  και τους ΤΟΕΒ χρειάζεται να λάβουμε μέτρα και να προχωρήσουμε με συνέργεια, όπως κάναμε όλα αυτά τα χρόνια ούτως ώστε ούτε φέτος να  δημιουργηθεί πρόβλημα κατά την αρδευτική περίοδο» επεσήμανε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας.

Έργο για την ηλεκτρονική διαχείριση της λίμνης

Παράλληλα, η Οικονομική Επιτροπή έδωσε το πράσινο φως για νέο έργο διαχείρισης της λίμνης, προϋπολογισμού 1.988.000 ευρώ, που αφορά στην «παροχή υπηρεσιών για τη λειτουργία, συντήρηση, παρακολούθηση και φύλαξη των δομών της επαναδημιουργίας λίμνης Κάρλας».

Το έργο διασφαλίζει την ηλεκτρονική διαχείριση  και την προστασία των δομών της λίμνης για την επόμενη τριετία.

«Συνεχίζουμε τα έργα στη λίμνη,  και κάνουμε την Κάρλα πιο λειτουργική, πιο ασφαλή, πιο χρήσιμη στους αγρότες και τη φύση» τόνισε ο Περιφερειάρχης.

Back to top button
Close
Close