Travel

Μυστικές Ευρωπαϊκές πόλεις που αξίζει να επισκεφτείτε!

Οχτώ μυστικές ευρωπαϊκές πόλεις που πρέπει να επισκεφτείτε

Credit: Naval S via flickr

Όταν μιλάμε για ταξίδια στην Ευρώπη, όλοι σκεφτόμαστε το Παρίσι, το Λονδίνο, τη Ρώμη, τη Μαδρίτη. Όμως, η ήπειρός μας είναι γεμάτη από πόλεις, λιγότερο γνωστές, που προσφέρονται για αποδράσεις.

Ποιες είναι αυτές οι 8 που αξίζει να επισκεφτείτε:

Κοτόρ, Μαυροβούνιο: Παραθαλάσσια πόλη με ενετικές επιρροές, μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Unesco και το «νοτιότερο φιόρδ της Ευρώπης», λόγω του φυσικού της τοπίου.

Credit: Jocelyn Erskine-Kellie via flickr

Πρέβεζα, Ελλάδα: Λιμάνι της Ηπείρου και στην είσοδο του Αμβρακικού κόλπου, η πόλη της Πρέβεζας, με τα γραφικά σοκάκια και το λιμάνι, προσφέρεται για αποδράσεις σε όλη την περιοχή και στη Λευκάδα απέναντι.

Credit: Γιάννης Χουβαρδάς via flickr

Όσιγιεκ, Κροατία: Χτισμένη στις όχθες του ποταμού Ντράβα, η πόλη ξεχωρίζει για την αρχιτεκτονική της και φιλοξενεί σπουδαία αξιοθέατα όπως το καθεδρικό ναό St Peter and St Paul.

Credit: Kornelije Sajler via flickr

Φεράρα, Ιταλία: Η ιστορική ιταλική πόλη περιβάλλεται από αρχαία τοίχοι και φιλοξενεί πολυάριθμα παλάτια πολλά από τα οποία χρονολογούνται από τον 14ο και τον 15ο αιώνα, ενώ προσφέρεται για ρομαντικούς περιπάτους γύρω από το κέντρο.

Credit: xiquinhosilva via flickr

Σίντρα, Πορτογαλία: Κρυμμένη ανάμεσα στα βουνά και τη θάλασσα, η πανέμορφη πόλη έχει να επιδείξει σπουδαία αξιοθέατα, όπως το Εθνικό ανάκτορο της Κελούζ και το κάστρο Castelo dos Mouros, μοναδική αρχιτεκτονική, ενώ είναι και φημισμένος γαστρονομικός προορισμός.

Credit: Naval S via flickr

Μασσαλία, Γαλλία: Η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Γαλλίας, φημίζεται για την ιστορία, την κουλτούρα και το φαγητό της. Αυτή η πόλη – λιμάνι της Μεσογείου διαθέτει όμορφους δρόμους, μουσεία, μαγαζιά και εστιατόρια, ενώ απαραίτητη είναι η επίσκεψη στη εκκλησία Νοτρ-Νταμ ντε λα Γκαρντ.

Credit: subherwal via flickr

Τρόντχαιμ, Νορβηγία: Πρωτεύουσα της Νορβηγίας στα χρόνια των Βίκινγκς, είναι χτισμένη στις όχθες του ποταμού Νίντελβα και αποτελεί μία από τις πιο συναρπαστικές πόλεις του Βορρά, με πλούσια πολιτιστική κληρονομιά.

Credit: Kamil Porembiński via flickr

Σαλαμάνκα, Ισπανία: Βρίσκεται στην καρδιά της Ισπανίας και είναι μια πόλη γραφική, με ιστορικά κτίρια κατασκευασμένα από ψαμμίτη και γενικά, σπουδαία αρχιτεκτονική. Εδώ θα βρείτε το παλαιότερο πανεπιστήμιο της χώρας, ενώ επιβάλλεται η επίσκεψη στην  Plaza Major, την κεντρική πλατεία που μαζεύονται όλοι οι κάτοικοι όλες τις ώρες.

Credit: Santiagova via wikipedia

 

Back to top button
Close
Close