Idees Sports

Μπασκετικός θρίαμβος της ΤΣΣΚΑ, πρωταθλήτρια με ελληνική σφραγίδα!

Η Αναντολού Εφές έπαιξε τον τελικό στη Βιτόρια με πείσμα, ταλέντο, πάθος και… ένστικτο, αλλά οι Ρώσοι έμοιαζαν ανίκητοι.

Προπονητική ραψωδία του Δημήτρη Ιτούδη και 8η ευρωπαϊκή κούπα για την ΤΣΣΚΑ Μόσχας με σκορ  83-91

Το μαεστρικό κοουτσάρισμα του 49χρονου προπονητή, που έγινε ο πρώτος Έλληνας τεχνικός με δύο Euroleague ως head coach, η εμπειρία, η βροχή τριπόντων και τα τρομερά διαβάσματα στην επίθεση ήταν αρκετά, ώστε να δώσουν στους Μοσχοβίτες τον τίτλο των πρωταθλητών Ευρώπης. Έτσι, το ελληνικό μπάσκετ, παρά τα διαδοχικά εγχώρια «χτυπήματα» των τελευταίων ημερών, έγραψε άλλη μια χρυσή σελίδα στο βιβλίο του, καθώς πέραν του Ιτούδη στη ρωσική ομάδα βρίσκονται και οι Ανδρέας Πιστιόλης (ασίσταντ) – Κώστας Χατζηχρήστος (γυμναστής).Η φάση του αγώνα

Ο Κόρι Χίγκινς και ο Ουίλ Κλάιμπερν ήταν ασταμάτητοι με 20 πόντους ο καθένας, ο Νάντο ντε Κολό έβαλε ένα μεγάλο τρίποντο και συνολικά 13 πόντους και η ΤΣΣΚΑ μέτρησε σε 40′ 14/22 τρίποντα (63%). Πολύτιμες βοήθειες έδωσε και ο Κάιλ Χάινς (9π.), στην 4η Euroleague της καριέρας του.

Από τους Τούρκους ξεχώρισε ο διαστημικός Σέιν Λάρκιν (29π.), που έκανε τρομερό Final Four, αλλά δεν κατάφερε να οδηγήσει την ομάδα του στην κούπα. Δεν πήρε αυτά που θα περίμενε από τον Αντριέν Μοερμάν και από τον άστοχο Βασίλιε Μίσιτς ο Εργκίν Αταμάν.

Back to top button
Close
Close