MUST Read

Μια αντισυμβατική ταινία που ξεχώρισε στο Φεστιβάλ Δράμας, σε παραγωγή της τρικαλινής Εφης Χαστά

Το σενάριο της Χρύσας Κουτράκου και η εκτέλεση της παραγωγής της τρικαλινής Εφης Χαστά δημιούργησαν μια υπέροχη ταινία που ‘έγινε ευρέως γνωστή στο Φεστιβάλ Δράμας, απέσπασε βραβείο και σίγουρα είναι μια κωμωδία καταστάσεων που αποδίδει το χαοτικό σύγχρονο κώδικα των σχέσεων.

Περίληψη ταινίας: «Όταν ήμουν στο λύκειο, ήμουν ερωτευμένος με την Άννα» 

Ένας άνδρας στην ηλικία των 40 συζητά τις εμπειρίες του και περιγράφει την αποτυχημένη ερωτική του ζωή. Μιλώντας απευθείας στην κάμερα και μέσα από μία σειρά flashback από τη νεανική του ηλικία έως και σήμερα, ξεδιπλώνεται ο χαρακτήρας του καθώς και οι αντισυμβατικές προτιμήσεις του. Μια κωμωδία καταστάσεων με ένα μαύρο twist.

Σύντομη περίληψη πλοκής:

Ο Λουκάς δουλεύει σε νεκροταφείο. Ο Λουκάς είναι μόνος. Ο Λουκάς θέλει να ερωτευτεί και συνεχώς αποτυγχάνει. Ο Λουκάς είναι ένας νεκροθάφτης που παίρνει δουλειά στο σπίτι.

Ημερομηνία Κυκλοφορίας:

2018

Είδος:

Μαύρη κωμωδία/Μικρού Μήκους

Starring:

Χάρης Φραγκούλης

Σοφία Κόκκαλη

Ανδρέας Κοντόπουλος

Θέμης Μητρόπουλος

Ηρώ Μπέζου

Σκηνοθεσία: Ελένη Μητροπούλου

Σενάριο: Χρύσα Κουτράκου

Παραγωγή: Ελένη Μητροπούλου, Έφη Χαστά, Χρύσα Κουτράκου

Credits: Ηθοποιοί: Χάρης Φραγκούλης, Σοφία Κόκκαλη, Ανδρέας Κοντόπουλος, Θέμης Μητρόπουλος, Ηρώ Μπέζου / Σκηνοθεσία: Ελένη Μητροπούλου / Σενάριο: Χρύσα Κουτράκου / Παραγωγή: Ελένη Μητροπούλου, Εφη Χαστά, Χρύσα Κουτράκου, SaeAthens / Δ/νση Παραγωγής: Εφη Χαστά / Δ/νση Φωτογραφίας: Χρήστος Μαυρίδης / Μοντάζ: Στάμος Δημητρόπουλος / Ηχοληψία/Μίξη Ηχου/SoundDesign: Άγγελος Γούργουρας / Καλλιτεχνικός Συνεργάτης: Μυρτώ Σοφιαδέλη / Βοηθός Σκηνοθέτη: Χρύσα Κουτράκου / Σκριπτ: Ιωάννα Ντούτση / Οπερατέρ: Μάριος Δήμας / Ηλεκτρολόγος: Δημήτρης Χατζίκος / Χρωματική Διόρθωση: Χρήστος Μαυρίδης / Βοηθοί Παραγωγής: Δημήτρης Ντούζγος – Μούρτζος, Ρουμπίνη Οικονομίδου, Νίκος Στάικος / DIT: Μαριος Δήμας / Backstage: Πέγκυ Ζούτη / DCP: Δημήτρης Γεράρδης / Σχεδιασμός Τίτλων: Γιώργος Φυλαχτός

Συμμετοχές Φεστιβάλ & βραβεία:

  • Συμμετοχή στο 41ο Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας
  • Συμμετοχή στο 24ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας-Νύχτες Πρεμιέρας -Βραβείο Γυναικείας Ερμηνείας στην ηθοποιό Σοφία Κόκκαλη (για τις ταινίες «Όταν Ήμουν στο Λύκειο, Ήμουν Ερωτευμένος με την Άννα» της Ελένης Μητροπούλου και «Έκτορας Μαλό – Η Τελευταία Μέρα της Χρονιάς» της Ζακλίν Λέντζου).

Απόσπασμα συνέντευξης της σκηνοθέτιδας που έδωσε στο:  http://flix.gr/

Γιατί κάνατε αυτήν την ταινία τώρα; Τι ήταν αυτό που σας έκανε να θελήσετε να αφηγηθείτε αυτήν την ιστορία;

Η ταινία αυτή δημιουργήθηκε στα πλαίσια της πτυχιακής μας εργασίας. Το σενάριο είναι της Χρύσας Κουτράκου και η εκτέλεση της παραγωγής της Εφης Χαστά. Το σενάριο μου προκάλεσε ενδιαφέρον γιατί μιλάει με κωμικό και κάπως ανορθόδοξο τρόπο, για ένα αρκετά κοινότοπο πρόβλημα. Αυτό της αδυναμίας εύρεσης της προσωπικής ευτυχίας.

Πώς θα περιγράφατε την ταινία σας σ’ έναν υποψήφιο θεατή;

Μια –σχεδόν- μαύρη κωμωδία σχέσεων.

Πως είναι να κάνεις σινεμά (στην Ελλάδα) σήμερα; Τι σας δίδαξε ή τι κρατάτε από την εμπειρία;

Η ταινία μας, όντας σπουδαστική, έγινε με μηδαμινά μέσα και με τη βοήθεια πολλών και καλών φίλων που μας χάρισαν το χρόνο και την ενέργεια τους. Τους ευχαριστούμε πάρα πολύ, όπως επίσης και τους ηθοποιούς που μας εμπιστεύτηκαν. Νομίζω ότι και για τις τρεις μας, το γύρισμα της ταινίας ήταν το μεγαλύτερο μάθημα που πήραμε στη σχολή. Αν πρέπει να αναφέρω κάτι που κρατάω από αυτό, είναι ότι δε γίνεται να μην προετοιμαστείς μέχρι αηδίας για το γύρισμα, αλλά ταυτόχρονα τίποτα δε θα σε προετοιμάσει στ’ αλήθεια γι αυτό.

Το link αυτό είναι το trailer της ταινίας:

Back to top button
Close
Close