Idees Sports

Με μεγάλη προσέλευση η 78ηΠανελλήνια Ορειβατική Συνάντηση στον Κόζιακα

 

 

Ο Κόζιακας το βουνό του Ασκληπιού θα βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος της ελληνικής ορειβατικής κοινότητας το Σαββατοκύριακο 21-22 Ιούλιου 2018. Ο ΣΟΧΤ πρωτοστατώντας για άλλη μια φορά στην ανάδειξη το ορεινού αθλητισμού αλλά και συνολικά του φυσικού πλούτου του νομού Τρικάλων, ανέλαβε τη διοργάνωση της 78ης Πανελλήνιας Ορειβατικής Συνάντησης υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ορειβασίας Αναρρίχησης και με την υποστήριξη της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων, του Δήμου Τρικκαίων και του Δήμου Πύλης.

Οι εκατοντάδες ορειβάτες και πεζοπόροι που αναμένεται να συμμετάσχουν από κάθε γωνιά της χώρας, θα περιηγηθούν στα μονοπάτια του Κόζιακα, επιλέγοντας ανάμεσα σε δύο κύριες διαδρομές για να προσεγγίσουν το Καταφύγιο. Η πρώτη διαδρομή ξεκινά από τα Λιβάδια Περτουλίου, απέναντι από το Χιονοδρομικό Κέντρο,μέσα από το πυκνόελατόδασος και τα εντυπωσιακά πλατώματα καταλήγει στο οροπέδιο του Καταφυγίου. Η δεύτερη διαδρομή, βρίσκεται στην ανατολική πλευρά του βουνού και ξεκινά από την Κόρη. Είναι μια διαδρομή με εντυπωσιακή θέα προς το Θεσσαλικό κάμπο που βέβαια διέρχεται από ένα από τα πιο χαρακτηριστικά και ιδιαίτερα μνημεία της φύσης της Πίνδου, το Τρύπιο Λιθάρι.

Το βράδυ του Σαββάτου 21 Ιουλίου οι ορειβάτες θα κατασκηνώσουν στο οροπέδιο του Καταφυγίου όπου θα παρατεθεί ορειβατικό γεύμα από τους διοργανωτές και θα πραγματοποιηθούν χαιρετισμοί των συλλόγων και άλλες εκδηλώσεις. Μεταξύ των άλλων εκδηλώσεων θα πραγματοποιηθεί παρουσίαση-συζήτηση από την Ομάδα Φίλων Δασοβοτανικού Κήπου Α.Π.Θ., με τη συνεργασία του Εργαστηρίου Δασικής Βοτανικής-Γεωβοτανικής του Α.Π.Θ. και του Ταμείου Διοίκησης Διαχείρισης Πανεπιστημιακών Δασών του Α.Π.Θ. με τίτλο “Τα Αρωματικά & Φαρμακευτικά Φυτά του Κόζιακα”. Το πρωί της Κυριακής 22 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί μια κυκλική πεζοπορική διαδρομή με εκκίνηση από το Καταφύγιο, πέρασμα από το Τρύπιο Λιθάρι, ανάβαση στον Κορυφή Αστραπή (1901μ.) και επιστροφή στο Καταφύγιο.

Αναλυτικές πληροφορίες για την εκδήλωση μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα της διοργάνωσης www.koziakas2018.com.

cz

Back to top button
Close
Close