Ειδήσεις

Μειώσεις ΦΠΑ σε καφέ, τσάι, αναψυκτικά και εισιτήρια – Φοροελαφρύνσεις για να πάρει «ανάσα» ο τουρισμός

Νέο πακέτο μέτρων στήριξης όλων αυτών που πλήττονται από την πανδημία ετοιμάζεται να φέρει η κυβέρνηση μέσα στην επόμενη εβδομάδα. Τα μέτρα θα σχετίζονται με τον επιμερισμό της πληρωμής του φόρου εισοδήματος σε περισσότερες δόσεις, στοχευμένες μειώσεις φόρων σε επιχειρήσεις και ιδιοκτήτες ακινήτων. Επίσης το πακέτο των μέτρων που θα ανακοινώσει η κυβέρνηση την επόμενη εβδομάδα θα περιλαμβάνονται και μέτρα στήριξης κλάδων όπως ο τουρισμός, η εστίαση και οι μεταφορές.

Η αρχή θα γίνει με τα μέτρα στήριξης του τουρισμού και της εστίασης τα οποία θα τεθούν σε ισχύ από την 1η Ιουνίου. Θα προβλέπονται μεταξύ των άλλων μειώσεις ΦΠΑ από το 24% στο 13% για καφέ, τσάι, αναψυκτικά, και ρόφημα σοκολάτας τα οποία πωλούνται σε καφέ καθώς και για τα αεροπορικά και ακτοπλοϊκά εισιτήρια θα ισχύσουν τουλάχιστον έως το τέλος Σεπτεμβρίου χωρίς να αποκλείεται η βεντάλια των φορολογικών παρεμβάσεων να ανοίξει ακόμα περισσότερο το φθινόπωρο.

Ιδιαίτερη βαρύτητα θα δοθεί από την κυβέρνηση στη στήριξη της απασχόλησης, προκειμένου να «σωθούν» όσο το δυνατό περισσότερες θέσεις εργασίας. Οι οριστικές θα ληφθούν τις επόμενες ημέρες και οι ανακοινώσεις θα γίνουν από τον ίδιο τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Back to top button
Close
Close