Trikala life

Μαθητές της Α’ και Β’ τάξης του σχολείου μας υλοποίησαν το Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας με θέμα ¨Trafficking¨ Εμπορία Ανθρώπων.

Οι μαθητές μας μελετώντας και πραγματοποιώντας το πρόγραμμα κατανόησαν το πρόβλημα της ανθρώπινης εμπορίας και τις τεράστιες διαστάσεις του τόσο για τα κέρδη που αποφέρει στα παγκόσμια εγκληματικά δίκαια όσο και στην παγκόσμια οικονομία λόγω της λειτουργίας ενός συστήματος παραοικονομίας.

Μέσα από τη μελέτη και την έρευνα οι μαθητές κατάφεραν να «μπουν» στη θέση ενός θύματος trafficking και να ζήσουν μέσα από το ρόλο τις δυσκολίες και τα συναισθήματα των ανθρώπων ιδίως γυναικών και παιδιών που αναφέρονται ως ευάλωτες κοινωνικά ομάδες που βρίσκονται σε αυτή τη θέση.

Στα πλαίσια του προγράμματος αυτού οι μαθητές πραγματοποίησαν μια εκπαιδευτική επίσκεψη στην Αθήνα όπου ενημερώθηκαν για το πρόγραμμα υποστήριξης των θυμάτων traffickingαπό το Εθνικό Κέντρο Αλληλεγγύης και  από άλλους κρατικούς και μη φορείς όπως ΕΚΚΑ (Εθνική Γραμμή Παιδικής Προστασίας), το Χαμόγελο του Παιδιού, Ελληνική Αστυνομία καθώς και από Διεθνείς Οργανισμούς όπως Διεθνής Οργανισμός μετανάστευσης (ΔΟΜ) και Ύπατη Αρμοστεία του Ο.Η.Ε. για τους πρόσφυγες.

Τα αποτελέσματα του Προγράμματος τέλος παρουσιάστηκαν στους υπόλοιπους μαθητές του σχολείου σε ειδική εκδήλωση που διοργανώθηκε.

……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

Στα πλαίσια περιβαλλοντικού προγράμματος με θέμα ‘Ταξίδι στο παρελθόν’, μια ομάδα μαθητών του σχολείου μας, επισκέφθηκε το Ναύπλιο, τους αρχαιολογικούς χώρους των Μυκηνών, της Επιδαύρου, καθώς και το νησί των Σπετσών, μετο μουσείο Σπετσών και Μπουμπουλίνας.

Βασικός σκοπός υλοποίησης του προγράμματος στο Ναύπλιο, ήταν η απόκτηση ιστορικής συνείδησης και ο σεβασμός στην πολιτιστική κληρονομιά του τόπου καθώς και η ενεργητική συμμετοχή στην προστασία και διασφάλιση τους για τις επόμενες γενιές.

Έτσι οι μαθητές που συμμετείχαμε στο πρόγραμμα γνωρίσαμε μέσα από επισκέψεις, ξεναγήσεις και παιχνίδια το πλούσιο ιστορικό παρελθόν της περιοχής του Ναυπλίου, κατευθυνόμενοι και καθοδηγούμενοι από τους εκπροσώπους του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και τους συνοδούς καθηγητές μας. Με ευχάριστο και ελκυστικό τρόπο, ομαδικό πνεύμα και καλή διάθεση αποκτήσαμε θετική στάση για το περιβάλλον και την πολιτιστική μας κληρονομιά.

Από την τετραήμερη αυτή μας επίσκεψη στους αξέχαστους ιστορικούς χώρους της Πελοποννήσου αποκομίσαμε, εκτός της βιωματικής γνώσης, εμπειρίες και όμορφες εικόνες που θα μείνουν ανεξίτηλα χαραγμένες στη μνήμη μας.

Back to top button
Close
Close