Πολιτισμός

Μαθητές στο Μουσείο Ελληνικής παιδείας και στο οινοποιείο Λούδα

Στιγμές μιας άλλης εποχής ζήσαν οι μαθητές των Δ,Ε και ΣΤ τάξεων του σχολείου . Επισκέφτηκαν το Μουσείο Ελληνικής Παιδείας  στην Καλαμπάκα και το Οινοποιείο Λούδα στη Διάβα.

Η μάθηση μέσα από το βίωμα στήθηκε μπροστά τους, ρούφηξαν τα δρώμενα με τις παραστάσεις και τις εικόνες  που τους γέμιζαν από μια άλλη εποχή στο Μουσείο της Ελληνικής Παιδείας. Είδαν υλικά και τρόπους διδασκαλίας των προπαπούδων και παπούδων τους. Άγγιξαν τα υλικά που έγραφαν τότε οι μαθητές, κάθισαν στα θρανία που γινόταν η διδασκαλία, είδαν ρούχα, τσάντες βιβλία που χρησιμοποιούνταν κάποτε. Κι ήταν μια φανταστική εμπειρία. Να ευχαριστήσουμε τους υπεύθυνος του Μουσείου για το μεράκι και την αγάπη που δείχνουν σ αυτό το μετερίζι που εργάζονται.

Είναι και η εποχή του τρύγου του μούστου του κρασιού του τσίπουρου…. Με την ευκαιρία επισκεφτήκαμε το Οινοποιείο Λούδα. Εκεί η Ζαχαρούλα με το χαμόγελο ζωγραφισμένο στο πρόσωπο της, μας ξενάγησε στους αμπελώνες, μας έδειξε τους τρόπους που ζυμώνεται ο μούστος και καταλήγει να γίνει κρασί. Είδαμε τον τρόπο εμφιάλωσης των κρασιών… Κι ήταν τόσο μα τόσο ενδιαφέροντα όλα αυτά! Ευχαριστούμε το Οινοποιείο Λούδα για τις στιγμές γνώσης που μας χάρισε!

Μια εκπαιδευτική επίσκεψη γεμάτη από εικόνες, βιώματα και εμπειρίες!

Η σχολική μας  χρονιά άρχισε με τον καλύτερο τρόπο…εκτός των τυπικών σχολικών μας υποχρεώσεων, γεμίζουμε την τσάντα μας με πολλές  πολλές δράσεις.  Η αρχή έγινε…η συνέχεια καλύτερη!

Back to top button
Close
Close