MUST Read

“Μαζί” τα πρόσωπα των ημερών αλλά με διαφορετική θεματολογία!

Το τελευταίο διάστημα γίνεται πολύς λόγος τόσο για τις προθέσεις του Χρήστου Μιχαλάκη και το επόμενο σκέλος στην πολιτική του διαδρομή όσο και του Μητροπολίτη  Μεσσηνίας που δήλωσε αντίθετος στα όσα διαδραματίζονται μεταξύ κυβέρνησης και Αρχιεπισκόπου .

Αφορμή πάντως στάθηκε μια παλαιότερη φωτογραφία από τον περασμένο Σεπτέμβριο στην μονή Τιμίου Σταυρού Δολιανών μεταξύ των δυο αναφερόμενων .Μάλιστα πριν από το ενσταντανέ προηγήθηκε μια πιο κλειστή  συνάντηση όπου ο Αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων και ο Μητροπολίτης  Μεσσηνίας ανακάλυψαν ότι έχουν πολλές κοινές γραμμές τόσο στην πολιτική σκηνή όσο και στην εκκλησιαστική .Εαν και ο Χρήστος Μιχαλάκης κρατά, χαμηλούς τόνους για την πολιτική επικαιρότητα περιμένοντας την κατάλληλη στιγμή για να βγει στο προσκήνιο ο κ.Χρυσόστομος αντιθέτως στο θέμα που άπτεται άμεσα πέρασε στην επίθεση Μάλιστα στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ έστειλε προειδοποίηση προς την κυβέρνηση και τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο πως θα υπάρξουν “πολύ άσχημες εξελίξεις” στην Ιεραρχία εάν η Βουλή νομοθετήσει αλλαγές στην δημοσιοϋπαλληλική σχέση των κληρικών προτού ολοκληρωθεί ο διάλογος Κράτους – Εκκλησίας

Ο κ. Χρυσόστομος, που αποχώρησε οργισμένος από την συνεδρίαση της Ιεραρχίας την Παρασκευή, υποστήριξε πως οι προτάσεις της κυβέρνησης για την μισθοδοσία του κλήρου έχουν προκαλέσει την ενόχληση 73 εκ των 82 μητροπολιτών, αριθμός που μπορεί να αυξηθεί εάν ο πρωθυπουργός επιμείνει στις θέσεις του.

Δεν φάνηκε πάντως να στηρίζει το ενδεχόμενο πρότασης μομφής σε βάρος του κ. Ιερώνυμου ούτε να στηρίζει την συζήτηση περί διαδοχής του, λέγοντας πως όταν η Εκκλησία αντιμετωπίζει προκλήσεις οι συζητήσεις για την αρχηγεία συνιστούν “αντιπερισπασμό”.Ο κ. Χρυσόστομος εκτίμησε πάντως πως η όλη διαβούλευση για την αναμόρφωση της σχέσης Κράτους – Εκκλησίας θα απαιτήσει πολύ χρόνο ακόμα, υπολογίζοντας πως δεν θα έχει ολοκληρωθεί πριν τις εκλογές.

CZ

Back to top button
Close
Close