Πολιτισμός

Κυκλοφόρησε το ενημερωτικό φυλλάδιο με τις προγραμματισμένες δράσεις μέχρι το ερχόμενο καλοκαίρι

Η μουσική και καλλιτεχνική γειτονιά των Τρικάλων, το Μουσείο Τσιτσάνη και οι πέριξ αυτού χώροι, είναι πόλος δημιουργίας. Καλλιτέχνες από τα Τρίκαλα και όλη τη χώρα, συνθέτουν, εκθέτουν, παρουσιάζουν, δημιουργούν, σε όλο το φάσμα της δημιουργίας. Και αυτές ακριβώς τις δράσεις παρουσιάζει το Κέντρο Ερευνας – Μουσείο Τσιτσάνη, με ένα φυλλάδιο που διανέμεται δωρεάν σε όλους τους επισκέπτες και τους τρικαλινούς. Ετσι, ειδικά την περίοδο του Μύλου των Ξωτικών, οι παράλληλες αυτές εκδηλώσεις συμπληρώνουν το πολιτιστικό γίγνεσθαι στον Δήμο Τρικκαίων και τα Τρίκαλα.
Το φυλλάδιο, λιτό και περιεκτικό, δίνει τις απαραίτητες πληροφορίες για το πλήθος των καλλιτεχνικών εκδηλώσεων που προγραμματίστηκαν μέχρι τον Μάιο του 2019 και αφορούν σε μορφές της τέχνης. Δεν συμπεριλαμβάνονται σε αυτές, οι εκδηλώσεις παρουσιάσεων βιβλίων, οι εκδηλώσεις με σχολεία, οι δράσεις για παιδιά, είτε οι εκπαιδευτικές δράσεις του μουσείου, επειδή ουσιαστικά πραγματοποιούνται κάθε βδομάδα και αφορούν σε χωριστό, κάθε φορά, κοινό.
Ο οδηγός, όπως δήλωσε η αντιπρόεδρος του μουσείου κ. Βασιλένα Μητσιάδη, «σταματά ακριβώς λίγο πριν την έναρξη της Εβδομάδας Μουσικής και Τέχνης, τον ερχόμενο Ιούνιο. Ξεκίνησε, όμως, με τις εκδηλώσεις που έχουν καταστήσει το Μουσείο, αγαπημένο χώρο για τους τρικαλινούς και τους εκτός Δήμου επισκέπτες. Δεν είναι μόνο τα εκθέματα. Δεν είναι μόνο το πλήθος των εκδηλώσεων που φιλοξενούμε από άλλους φορείς. Είναι και ο νέος εκθεσιακός χώρος που δημιουργήσαμε στο διοικητήριο των παλιών φυλακών, είναι το studio για τις ηχογραφήσεις, είναι η συνάφεια με έναν ολόκληρο χώρο δίπλα από το θεατράκι του Ληθαίου, πάνω από το Δίδυμο Οθωμανικό Λουτρό και σε συνάφεια με το Κουρσούν Τζαμί. Ο χώρος του μουσείου, αναδεικνύει την Τέχνη και τα Τρίκαλα μετατρέπονται σε φυτώριο καλλιτεχνικής δημιουργίας».

Το φυλλάδιο βρίσκεται σε διάφορα σημεία (Μουσείο, Πνευματικό Κέντρο, Δημαρχείο), ενώ από τη Δευτέρα, οι εκδηλώσεις του θα φιλοξενούνται – όπως όλες, όσες υλοποιούνται στους χώρους του Δήμου Τρικκαίων – στο ημερολόγιο εκδηλώσεων.

Back to top button
Close
Close