Πολιτισμός

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧ Η ΤΡΙΚΑΛΩΝ-Κωμική, ανατρεπτική, ευαίσθητη ταινία από το Μεξικό

Με ένα κωμικό, εφηβικό, ανατρεπτικό και ενίοτε φοβικό αφήγημα, ο μεξικάνικος κινηματογράφος έρχεται στα Τρίκαλα. Η ταινία «Το κυνήγι της πάπιας» προβάλλεται τη Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2019 από την Κινηματογραφική Λέσχη Τρικάλων, με πλήθος βραβείων να τη συντροφεύει.

ΥΠΟΘΕΣΗ

Οι 14χρονοι Μάκο και Φλάμα μένουν μόνοι στο σπίτι κυριακάτικα, παίζουν ηλεκτρονικά, αρνούνται να πληρώσουν τον πιτσαδόρο γιατί άργησε 11 λεπτά, αλλά εκείνος δεν φεύγει μέχρι να διευθετηθεί το ζήτημα, ενώ δίπλα στην κουζίνα η 16χρονη γειτονοπούλα κάνει συνεχώς αποτυχημένα γλυκά, φλερτάροντας τον Μάκο.

 

ΚΡΙΤΙΚΗ

Το Temporada de Patos, είναι άλλη μια δημιουργία από τον αναγεννημένο κινηματογράφο της Λατινικής Αμερικής, η πρώτη ταινία του Φερνάντο Έιμπκε. Ο σκηνοθέτης, χωρίς μεγαλοστομίες και μελοδραματισμούς, αποκαλύπτει το γλυκόπικρο πέρασμα στην εφηβεία και τα βάσανά της, τη συνειδητοποίηση ενός «τέλους της  αθωότητας», την αμήχανη, πολλές φορές σπασμωδική ζάλη της μετάβασης σε έναν καινούργιο κόσμο. Η ταινία είναι κινηματογραφημένη σε ασπρόμαυρο φιλμ και διαδραματίζεται μέσα σε ένα απόγευμα, σε ένα διαμέρισμα. Είναι ένα κρίσιμο σημείο καμπής για τις ζωές των ηρώων, μια κατά Χίτσκοκ «φέτα ζωής», ταπεινή και αποκαλυπτική, τρυφερή και σκληρή, μελαγχολική και αστεία, αλλά σε κάθε περίπτωση απολαυστική.

Back to top button
Close
Close