Επιχειρείν

Καταρρέει η Renault, μαζικές απολύσεις και παραγωγή μόνο βασικών μοντέλων

Η Renault, ανακοίνωσε σήμερα ότι ξεκινά συνομιλίες με τα συνδικάτα για την αναδιάρθρωση αρκετών γαλλικών εργοστασίων αυτοκινήτων.

Είναι πιθανόν να αποφασισθεί και το κλείσιμο εργοστασίων, καθώς η εταιρεία επιβεβαίωσε σχέδια για περικοπή περίπου 15.000 θέσεων εργασίας παγκοσμίως.

Περίπου 4.500 θέσεις εργασίας θα χαθούν στη Γαλλία, εφαρμόζοντας ένα πρόγραμμα εθελούσιας και συνταξιοδότησης. Οι συνολικές περικοπές θα επηρεάσουν λιγότερο από το 10% του παγκόσμιου εργατικού δυναμικού των 180.000 της Renault. Η εταιρεία απασχολεί περίπου 48.500 υπαλλήλους στη Γαλλία.

Το σχέδιο για την παραγωγή

Η γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία είναι αντιμέτωπη με πτώση της ζήτησης των μοντέλων της, η οποία όμως έχει επιδεινωθεί από την πανδημία. Η Renault στοχεύει στην εξοικονόμηση 2 δισεκατομμυρίων ευρώ τα επόμενα τρία χρόνια καθώς μειώνει την παραγωγή και ενισχύει τα βασικά μοντέλα αυτοκινήτων που κατασκευάζει.

Η εταιρεία σχεδιάζει να μειώσει την παγκόσμια παραγωγική της ικανότητα σε 3,3 εκατομμύρια οχήματα το 2024 από 4 εκατομμύρια τώρα, εστιάζοντας σε κατηγορίες όπως τα μικρά φορτηγά ή ηλεκτρικά αυτοκίνητα και παγώνει την επέκταση της παραγωγής σε χώρες όπως η Ρουμανία.

Η εταιρεία – που αναμένεται να εγκαθιδρύσει τον πρώην εκτελεστικό της Volkswagen Luca de Meo ως CEO τον Ιούλιο – δήλωσε ότι θα μειώσει επίσης το κόστος μειώνοντας τον αριθμό των υπεργολάβων σε τομείς όπως η μηχανική, μειώνοντας τον αριθμό των εξαρτημάτων που χρησιμοποιεί και μειώνοντας την κατασκευή κιβωτίων ταχυτήτων παγκοσμίως.

Back to top button
Close
Close