Ειδήσεις

Καραμανλής από Λάρισα: Η Θεσσαλία αντιμετωπίζει επείγον υδατικό πρόβλημα

Τελευταία ημέρα των εργασιών του ΙΙ Ευρωπαϊκού Forum Ανάπτυξης

Στο πλαίσιο του συνεδρίου ο Κώστας Καραμανλής, Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών μίλησε μεταξύ άλλων για τα έργα στη Θεσσαλία ρίχνοντας βολές προς την προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Μίλησε για στρατηγικό σχεδιασμό για την νέα γενιά των έργων που χρειάζεται η χώρα για αλλάξει η εικόνα της και να αναζωογονηθεί η αγορά. “Πάντα με μία αρχή, αυτή της διαφάνειας, αλλά και την τεκμηριωμένη  σχέση κόστους-οφέλους” σημείωσε.

Για τα έργα της Θεσσαλίας μίλησε ο υπουργός και κυρίως για αυτό του Αχελώου που όπως σημείωσε δεν είναι καθόλου απλό. Συγκεκριμένα υπογράμμισε: “Το ζήτημα του Αχελώου είναι το πολύ σημαντικό. Με πρωτοβουλία του κ. Χαρακόπουλου ξεκίνησε μια ευρεία σύσκεψη για το δύσκολο αυτό θέμα που δεν είναι απλό. Μελετάμε όλες τις απόψεις και επαναξετάζουμε πολλές πτυχές του έργου. Υπάρχει συγκεκριμένο πλαίσιο για το τι μπορούμε να κάνουμε τώρα. Έχουμε συγκεκριμένα δεδομένα. Πρώτον η Θεσσαλία αντιμετωπίζει σοβαρό και επείγον υδατικό αλλά και οικολογικό πρόβλημα, εξαιτίας της υπεράντλησης μη ανανεούμενων υπογείων υδάτινων αποθεμάτων.

Καραμανλής από Λάρισα: Η Θεσσαλία αντιμετωπίζει επείγον υδατικό πρόβλημα - Βολές στην προηγούμενη κυβέρνηση (φωτο - βίντεο)

Δαπανήθηκαν πάνω από 650 εκ. ευρώ τα οποία θα πάνε οριστικά χαμένα. Είμαστε στο μηδέν στο θέμα χάρη στην προηγούμενη κυβέρνηση. Πρέπει να εξεταστεί πόσο γρήγορα μπορεί να τροποποιηθεί το υφιστάμενο του φράγματος Συκιάς».

Back to top button
Close
Close