ΠρόσωπαΤρίκαλα

Ιωάννης Σακελλαρίου για το Δήμο Φαρκαδώνας: «Πρέπει να σταματήσουμε τον κατήφορο».

Οι δημοτικές εκλογές βρίσκονται στο επίκεντρο με το δήμο Φαρκαδόνας να συγκεντρώνει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, μιας και πρόκειται για μια εκλογική αναμέτρηση καθοριστική για το μέλλον του τόπου.

Ο γνωστός γιατρός Ιωάννης Σακελλαρίου, είναι από τα πρώτα ονόματα που μπήκαν στην κούρσα των συζητήσεων για υποψηφιότητες. Από την άλλη, πριν καν καθοριστούν οι τελικές προθέσεις, κάποιοι, επισήμαναν τη συμμετοχή του στην εκλογική μάχη ως ανέφικτη λόγω του εκλογικού νόμου.

Από την πλευρά του, ο κ. Σακελλαρίου ανοίγει τα χαρτιά του, μιλά για το όραμά του και απαντά σε όσους προκατέβαλαν την υποψηφιότητά του, λέγοντας ότι ο νόμος είναι με το μέρος του Ο κ. Σακελλαρίου, ένας επιστήμονας με αναγνωρισμένο έργο στην τοπική κοινωνία τόσο ως γιατρός όσο και ως πολιτικός αρωγός στην πρόοδο της περιοχής μας, σε μια συνέντευξη που χαράζει νέο δρόμο μέχρι την κάλπη, ξεκαθαρίζοντας το τοπίο προεκλογικά.

«Δεν έχω πρόβλημα εκλογιμότητας»

Πρόσφατα, ο κ. Σακελλαρίου έκανε μια σύντομη, αλλά περιεκτική και απόλυτη δήλωση, με την οποία ανακοίνωνε ότι κατεβαίνει στις εκλογές και θα διεκδικήσει τον δημαρχιακό θώκο. Ωστόσο, όπως επεσήμανε ο ίδιος «κάποιοι ξεκίνησαν μια προσπάθεια αμφισβήτησης της εκλογιμότητάς μου και προσπάθησαν μέσω της νομοθεσίας να αναδείξουν ένα εμπόδιο και να πείσουν τον κόσμο ότι δεν μπορώ να κατέβω στις εκλογές σαν υποψήφιος δήμαρχος».

Θέλοντας να βάλει ένα τέλος στις φήμες, να ενημερωθούν οι «αμφισβητίες» και ταυτόχρονα οι «ανησυχούντες», μιλώντας στην ηλεκτρονική μας σελίδα ανέφερε πως «όντως ο νόμος αποκλείει κάποιες κατηγορίες πολιτών από το δικαίωμα του εκλέγεστε, αλλά εγώ δεν ανήκω σε κάποιες από αυτές». Ήταν βιαστική η απόφαση τους να διαβάσουν τον νόμο και να δουν πως οι γιατροί του συστήματος υγείας που έχουν οργανική θέση συντονιστή διευθυντή σε έναν υγειονομικό χώρο, δεν του επιτρέπεται το δικαίωμα του εκλέγεστε. Και αυτό γιατί εγώ ποτέ δεν κατέλαβα, δεν κατείχα και ούτε κατέχω την θέση του Διευθυντή του Κέντρου Υγείας Φαρκαδόνας. Απλά επειδή εγώ είμαι ο πιο παλιός στο ΚΥΦ και επειδή ο κατά ανάγκη ο αρχαιότερος επικεφαλής του τμήματος, θεωρούμαι ότι κατέχω την θέση του συντονιστή διευθυντή. Η θέση όμως αυτή είναι «χηρεύουσα» πάρα πολλά χρόνια, τουλάχιστον 10» εξηγεί ο κ. Σακελλαρίου, ξεκαθαρίζοντας πως «δεν έχω πρόβλημα εκλογιμότητας».

«Δέχομαι μαζική επιθυμία να ασχοληθώ με τα κοινά»

Όπως όλοι ξέρουμε, η αυτοδιοικητική πορεία του κ. Σακελλαρίου ήταν μακροχρόνια και σημαντική, αφού είχε θητεύσει στο πρώτο και δεύτερο βαθμό της Τ.Α. ως πρόεδρος της τότε κοινότητας Οιχαλίας, ως δήμαρχος κι ως πρόεδρος του νομαρχιακού συμβουλίου Τρικάλων επί νομαρχίας Ηλία Βλαχογιάννη. Αναφερόμενος στην απόφασή του να ασχοληθεί ξανά με τα κοινά του τόπου μας, επεσήμανε πως «βασικός λόγος είναι ότι δέχομαι, με πολλή ευχαρίστηση βέβαια, έντονες πιέσεις, οι οποίες μάλιστα έχουν πάρει σχεδόν μαζικό χαρακτήρα, από πάρα πολλούς συμπολίτες, και αυτό το συγκινητικό ενδιαφέρον που βιώνω με οδήγησε να σκεφτώ πως είναι υποχρέωση μου να ασχοληθώ ξανά». Μιλώντας με την εμπειρία του, ο κ. Σακελλαρίου τόνισε πως «ο κόσμος μετράει την προσωπικότητα και την συμπεριφορά, ενώ θετικά αποτελέσματα υπάρχουν μόνο με αμοιβαία εμπιστοσύνη».

«Πρέπει να σταματήσουμε τον κατήφορο»

Ερωτηθείς για το όραμά του για τον Δήμο Φαρκαδόνας, ο κ. Σακελλαρίου σημείωσε ότι «όλα αυτά τα χρόνια η αγάπη και το πάθος για τον τόπο μου δεν έσβησαν πότε. Ένα όραμα καλλιεργώ πάντα μέσα μου και το λέω και στα νέα παιδιά, η ψυχή μου μάτωνε και ματώνει που ο Δήμος Φαρκαδόνας μαραζώνει, φθείρεται και χάνεται από τα νιάτα που είναι το μέλλον και το παρόν. Ο σκοπός μου λοιπόν είναι ένας. Μαζί πάντα με τον κόσμο -γιατί χωρίς αυτόν δεν μπορείς να κάνεις τίποτα- να σταματήσουμε τον κατήφορο. Να προκαλέσουμε και να υλοποιήσουμε ιδέες ανάπτυξης, να εκμεταλλευτούμε τις ευκαιρίες και τις ιδιαιτερότητες που υπάρχουν στην περιοχή. Με την ενότητα θα εξασφαλίσουμε για τον δήμο μας ένα μέλλον, όχι δραματικό και κατηφορικό αλλά ίσιο με δυνατότητες περαιτέρω ανάπτυξης, να μπορέσουμε να κάνουμε ένα δυνατό μπαμ, να φτάσει μέχρι την κεντρική πολιτική σκηνή και έως την Γερμανία και την Ολλανδία ότι αυτός ο μικρός δήμος, ο καλοφτιαγμένος έχει δυνατότητες και θα πάει μπροστά».

«Καλή συνεργασία και ενότητα»

Όσον αφορά τα άτομα που θα συμπορευτούν μαζί και θα απαρτίζουν το ψηφοδέλτιο, ο κ. Σακελλαρίου σημείωσε πως «είναι ένα σημαντικό θέμα που θέλει σκέψη, σωστή αξιολόγηση και είναι νωρίς ακόμη να μιλήσουμε για κάτι τέτοιο. Πάντως όμως, όλοι είναι χρήσιμοι και μπορούν να προσφέρουν. Η ωριμότητα και η εμπειρία όλων αυτών των χρόνων της ενασχόλησης μου με τα κοινά, ένα συμπέρασμα μου δίδαξε όμως. Ότι για να υπάρχουν σωστά και θετικά αποτελέσματα χρειάζεται καλή συνεργασία και ενότητα». Καταλήγοντας, ο κ. Σακελλαρίου θέλησε να στείλει ένα μήνυμα σε αυτούς που ασχολούνται με τα κοινά μέχρι σήμερα, λέγοντας πως «η κάθοδος μου στις εκλογές σε καμία περίπτωση δεν θα είναι επικριτική, αντίθετα τρέφω ιδιαίτερο σεβασμό και εκτίμηση γιατί ξέρω τι προσπάθεια έκαναν, άφησαν τις οικογένειες τους και έχασαν χρόνο από το επάγγελμα τους. Ξέρω ότι τραβάνε πολλά αρνητικά πάνω τους αλλά είναι ένας αγώνας και για τον λόγο αυτό δεν θα καθίσω να κάνω κριτική. Για μένα είναι αγωνιστές, έτσι τους βλέπω και έτσι θα τους αντιμετωπίσω μέχρι να φτάσουμε στις εκλογές. Το ίδιο μήνυμα α ήθελα να πάρουν και αυτοί. Δεν μας χωρίζει τίποτα, αγάπη να δείξουμε μεταξύ μας και την αγάπη αυτή να την μεταφέρουμε στον τόπο μας και στους πολίτες που περιμένουν από τις εκλογές να δουν κάτι καλύτερο». Άποψη μου είναι πως αυτοί που θέλουν να ασχοληθούν με τα κοινά, πρέπει να καθίσουν μπροστά σε έναν καθρέφτη και να δουν την πραγματικότητα, αυτοί που βλέπει ο κόσμος που μας κρίνει και αρχίζει να οραματίζεται για μένα ή για τον Χ ή τον Ψ που εξέφρασε την επιθυμία του να βάλει υποψηφιότητα. Όλοι είναι άξιοι και σημαντικοί άνθρωποι, αρκεί με όρεξη και συνεργασία να δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας. Εγώ απλώνω το χέρι μου σε κάθε συνυποψήφιο μου, ανοίγω την καρδιά και τα όνειρα μου και θα χαρώ εάν και αυτοί θα το καταλάβουν εγκαίρως και σταθούν και αυτοί στο ύψος των περιστάσεων. Θα πρέπει ο σκοπός να μην είναι η προβολή του καθενός αλλά ο κοινός σκοπός για τα κοινά. Για την πατρίδα που μαραζώνει, που σβήνει, που χάνεται».

www.oichalialive.gr

Back to top button
Close
Close