UncategorizedΤρίκαλα

Θύμισε Αράχοβα η Ελάτη ..σκηνές “απείρου κάλους” στο οδικό δίκτυο

Ο δημοφιλής προορισμός της Αθήνας για τον χειμώνα δεν είναι άλλος πέρα από την Αράχωβα .Χιλιάδες Αθηναίοι με τις πρώτες νιφάδες χιονιού ξεχύνονται προς τον κοντινό θέρετρο να απολαύσουν το χειμωνιάτικο τοπίο και δημιουργούν το αδιαχώρητο με τις γνωστές επιπτώσεις .Κάτι ανάλογο συνέβη σήμερα και στην Ελάτη όπου επισκέπτες πάμπολλοι από την Λάρισα και την Καρδίτσα αλλά  κυρίως από τα Τρίκαλα ακόμη και από την Αθήνα έκδραμαν στο όμορφο χωριό των Τρικάλων.

Δυστυχώς όμως η κακοκαιρία και η συνεχόμενη χιονόπτωση αποδείχτηκε για πολλούς ότι δεν ήταν για τα μέτρα τους.Το οδόστρωμα από το Κοτρώνι και πάνω ήθελε “ειδική” αντιμετώπιση. Τα εκχιονιστικά μπορεί να έκαναν  την δουλειά τους αλλά ο δρόμος κρατούσε χιόνι και κρούστα πάγου …

Οι περισσότεροι ταξίδεψαν χωρίς αντιολισθητικές αλυσίδες με αποτέλεσμα πέρα από το γεγονός να ταλαιπωρηθούν οι ίδιοι και ένα μέρος αυτών, να γυρίσουν πίσω,  ταλαιπώρησαν και αυτούς που συνεχώς ανέβαιναν αφού δημιουργούσαν κυκλοφοριακό κομφούζιο .

Κάποιοι άλλοι αντί  να τοποθετήσουν στα λάστιχα του αυτοκινήτου τις αλυσίδες έγκυρα, προτιμούσαν να ανεβαίνουν και όταν διαπίστωναν ότι γλιστρούσαν, τότε σταματούσαν και τοποθετούσαν το μαγικό εξάρτημα.Το αποτέλεσμα ήταν ναι μεν να συνεχίσουν αλλά μέχρι να της τοποθετήσουν  διέκοπταν την κυκλοφορία αφού τις έβαζαν στην μέση του δρόμου. Κάποιοι άλλοι παρά την σφοδρή χιονόπτωση και το παγωμένο οδόστρωμα αψηφούσαν τους κινδύνους και επιδίδονταν σε γρήγορο οδήγημα με αποτέλεσμα να πέφτουν και να κολλάνε στο κράσπεδο στην άκρη του δρόμου …. Το σκηνικό χάους, ολοκλήρωναν τα εκδρομικά λεωφορεία που έπρεπε πάση θυσία να φθάσουν στον προορισμό τους. Με το που έφθαναν στην Ελάτη  δημιουργούσαν  μποτιλιάρισμα στο κέντρο του χωριού μέχρι να βρουν να παρκάρουν.Παρά τις εκκλήσεις της Αστυνομίας για αντιολισθητικές και λάστιχα χιονιού οι περισσότεροι που δεν είχαν τα έβαζαν μαζί τους καθώς τροχονόμοι υπήρχαν στην διασταύρωση για Στουρναρέικα όπως και στην είσοδο της Ελάτης .. Την κατάσταση πίεζαν και οι επαγγελματίες της περιοχής, οι οποίοι ήθελαν η αστυνομία να είναι πιο ελαστική στο θέμα των αντιολισθητικών αλυσίδων θεωρώντας ότι χάνουν πελατεία και επισκέπτες …..Ευτυχώς από το απόγευμα της Κυριακής η κατάσταση άρχισε να εκτονώνεται αφού το χιόνι σταμάτησε και ο καιρός γύρισε σε βροχή με αποτέλεσμα η κατάσταση να επανέρχεται σε διαχειρίσιμα επίπεδα για όλους ….

Back to top button
Close
Close