Ειδήσεις

Η ώρα της αξιολόγησης για τις Εφορίες

Στην τελική ευθεία μπαίνει το θέμα αξιολόγησης διευθυντών στις Εφορίες , από το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης, ενόψει της επικείμενης ολοκλήρωσης της διαδικασίας επιλογής και τοποθέτησης νέων προϊστάμενων .

Η αξιολόγηση αφορά και τους ενδιαφερόμενους της ΔΟΥ Τρικάλων σε επίπεδο Προϊσταμένων Διεύθυνσης και Υποδιεύθυνσης και ξεκινούν οι συνεντεύξεις .

Στη ΔΟΥ Τρικάλων αιτήσεις κατέθεσαν τα εξής στελέχη για την κάλυψη των θέσεων:

Διονύσης Κατσαρός προϊστάμενός ΔΟΥ

Μπλατζώνη Ευθυμία υποδιευθύντρια

Θανάσης Αγγελής Επόπτης Ελέγχου

Τσιτσιπά Δήμητρα προϊσταμένη Τμήματος Εισοδήματος

Μπούρα Σούλα από το Τμήμα Εισοδήματος

Μεβουλιώτης Αθανάσιος Ελεγκτής

Ενδιαφέρον παρουσιάζει επίσης, το σχέδιο για την αξιολόγηση των υπαλλήλων των οικονομικών υπηρεσιών, και που χαρακτηρίζεται ως τουλάχιστον πρωτοφανές για τα δεδομένα του ελληνικού δημοσίου. Το βασικό χαρακτηριστικό γνώρισμα του προτεινόμενου σχεδίου αξιολόγησης του ανθρώπινου δυναμικού είναι ότι «όλοι αξιολογούνται από όλους». Πιο συγκεκριμένα, από το σχέδιο προκύπτει:

– όλες οι «ειδικότητες» που απαιτούνται στη φορολογική διοίκηση ανέρχονται σε 817 και ονομάζονται Περιγράμματα Θέσεων Εργασίας (ΠΘΕ). Το ΠΘΕ περιγράφει τον σκοπό, τα κύρια καθήκοντα, τις συνθήκες και τις ικανότητες που απαιτούνται για τη συγκεκριμένη θέση εργασίας. Είναι καταγεγραμμένα σε ειδικό Μητρώο, ώστε να μπορεί ο καθένας να δει εύκολα τις διαθέσιμες θέσεις, καθώς και τα προσόντα και λοιπές προϋποθέσεις που απαιτούνται για κάθε θέση.

– αξιολογούνται κάθε χρόνο (το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Φεβρουαρίου) όλοι οι εργαζόμενοι ανεξαιρέτως βαθμίδας.

– η αξιολόγηση γίνεται μέσω πληροφοριακής εφαρμογής στο σύστημα «Ερμής» της Διεύθυνσης Ανθρωπίνου Δυναμικού της ΑΑΔΕ. Η αξιολόγηση γίνεται με ηλεκτρονική φόρμα, η οποία περιλαμβάνει τον βαθμό επίτευξης της στοχοθεσίας (ποσοτική αξιολόγηση) και το επίπεδο κατοχής των απαιτούμενων ικανοτήτων για τη θέση εργασίας (ποιοτική αξιολόγηση).

erevna.gr

Back to top button
Close
Close