Σινεμά

Η τελευταία ταινία που θα δούμε τον Daniel Craig ως πράκτορα 007 κόστισε 250 εκατομμύρια δολάρια

Η νέα ταινία James Bond θα είναι η πέμπτη και τελευταία με πρωταγωνιστή τον Daniel Craig, ενώ είναι η ακριβότερη ταινία σε όλη την ιστορία του franchise.

Σύμφωνα με το Hollywood Reporter, το budget ακούμπησε τα 250 εκατομμύρια δολάρια (226,3 εκατομμύρια ευρώ). Αυτό, βέβαια, δεν μάς κάνει τεράστια εντύπωση. Από την στιγμή που ο Craig ανέλαβε τον πρωταγωνιστικό ρόλο το 2006, με το «Casino Royale», τα ποσά που ξοδεύονται για τις ταινίες ανεβαίνουν όλο και πιο πολύ κάθε φορά – παράλληλα με το κασέ του -. Συγκεκριμένα, η πρώτη ταινία του ηθοποιού ως Bond κόστισε 150 εκατομμύρια δολάρια (περίπου 135,8 εκατομμύρια ευρώ), οι επόμενες δύο («Quantum of Solace» και «Skyfall») από 200 εκατομμύρια (περίπου 181 εκατομμύρια ευρώ) η κάθε μία και το πιο πρόσφατο «Spectre» 245 εκατομμύρια (περίπου 222,2 εκατομμύρια ευρώ).

Φυσικά, ο μισθός του Craig δεν είναι μόνος λόγος που κάθε ταινία του είναι πιο ακριβή από την προηγούμενη. Με το καστ μόνο της επερχόμενης ταινίας να περιλαμβάνει ονόματα, όπως αυτά των Ralph Fiennes, Naomie Harris, Rami Malek, Ana De Armas, Lashana Lynch, Ben Whishaw, Jeffrey Wright και Léa Seydoux, καταλαβαίνουμε ότι ο πρωταγωνιστής δεν είναι ο μόνος ηθοποιός, τον οποίο θα δούμε στη μεγάλη οθόνη αφότου πρώτα λάβει ένα υπέρογκο ποσό. Την ίδια στιγμή, πολλά χρήματα δίνονται ώστε κάθε ταινία να μάς προσφέρει όλο και πιο εντυπωσιακές εικόνες, με το «Spectre» να έχει σπάσει μέχρι και ρεκόρ Γκίνες για την μεγαλύτερη κινηματογραφική έκρηξη.

Με άλλα λόγια, δικαιούμαστε να είμαστε αρκετά ανυπόμονοι για το τις σκηνές που θα δούμε τον ερχόμενο Απρίλιο κι ας μην έχουμε ακόμα κάποιο τρέιλερ. Εξάλλου, οι προηγούμενες ταινίες κατάφεραν να μην απογοητεύσουν ούτε εμάς, ούτε τους τραπεζικούς λογαριασμού της εταιρείας παραγωγής, με το «Skyfall» να είχε φτάσει κέρδη ύψους 1,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων (996 εκατομμύρια ευρώ) και το «Spectre» 880 εκατομμυρίων (796,8 εκατομμύρια ευρώ).

Back to top button
Close
Close