Cooking ideas

Η συνταγή που έγινε viral…. ζουμερή πουτίγκα με μήλα και κρουασάν

Κάποια πρωινά ξυπνάς με διάθεση να σερβίρεις ένα ξεχωριστό πρωινό στους αγαπημένους σου, αυτά τα πρωινά είναι πιο «γλυκά» και ιδιαίτερα, γι΄αυτό θέλεις μια συνταγή που έχει «το κάτι παραπάνω» όπως για παράδειγμα αυτή η ζουμερή πουτίγκα με μήλα και κρουασάν.

Η πουτίγκα φτιάχνεται κυρίως με μπαγιάτικο ψωμί ή τσουρέκι ή κρουασάν και είναι ένας τρόπος ν΄αξιοποιήσουμε τα «περισσεύματα», όμως πραγματικά αυτή η ονειρική συνταγή που λιώνει στο στόμα, αν τη φτιάξεις μια φορά θα καταλάβεις πως δεν θα «περιμένεις» τα περισσεύματα.

Πρώτη φορά την είχα δει, πριν πάρα πολλά χρόνια, να την ετοιμάζει η Niggela Lawson με μπαγιατικο μπριός, την επόμενη ημέρα αγόρασα κρουασάν και τη δοκίμασα και όταν έφαγα την πρώτη μπουκιά το λιγότερο που μπορούσα να σκεφτώ ήταν ο χαρακτηρισμός «όνειρο»!

Η συνταγή για πουτίγκα προσαρμόστηκε σε αναλογίες, ο συνδυασμός απλός! Το γάλα που δεν λείπει ποτέ από το ψυγείο μου, το NOYNOY FAMILY, αυτή η αναλογία για μένα δίνει το καλύτερο αποτέλεσμα σε υφή και γεύση!

Πρόσφατα, ένα πρωινό Σαββάτου, που ήθελα να φτιάξω την πουτίγκα είχα στη φρουτιέρα μερικά μήλα και σκέφτηκα πως θα ταίριαζε πολύ να τα καραμελώσω και να τα προσθέσω και τί καλά που έκανα! Κομματάκια από μήλο καραμελωμένα, βουτυρένια και αρωματισμένα με κανέλα, τι πιο νόστιμο!

Μια τέλεια «ιδέα» μόλις είχε μπει στο φούρνο για τους αγαπημένους μου και ένα τέλειο πρωινό ΝΟΥΝΟΥ με το καλημέρα μόλις είχε ετοιμαστεί!


Πουτίγκα με Μήλα και Κρουασάν
Χρόνος Προετοιμασίας: 60 λεπτά
Χρόνος Ψησίματος: 35 λεπτά
Ποσότητα: 4-5 μερίδες

Υλικά

– 6 μεγάλα μπαγιάτικα κρουασάν βουτύρου
– 200 γρ. μήλα
– 500 ml. NOYNOY Family Πλήρες
– 50 γρ. ΝΟΥΝΟΥ Βούτυρο
– 200 ml. NOYNOY κρέμα γάλακτος
– 80 γρ. μαύρη μαλακή ζάχαρη
– 4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
– ½ κουταλάκι του γλυκού κανέλα

Βρείτε τα προϊόντα των συνταγών «ΝΟΥΝΟΥ ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΗΜΕΡΑ» στο AB Click2Shop

Εκτέλεση Συνταγής

1
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180οC και αφού καθαρίσουμε τα μήλα, τα κόβουμε σε ομοιόμορφα κυβάκια. Σ΄ένα τηγάνι βάζουμε την καστανή ζάχαρη, τα μήλα και την κανέλα, μαγειρεύουμε μέχρι να καραμελώσουν τα μήλα και προσθέτουμε το βούτυρο.

2
Σ΄ένα κατσαρολάκι τοποθετούμε το γάλα, την κρέμα, τη ζάχαρη και βράζουμε ώστε να ζεσταθεί ελαφρά το μείγμα.

3
Βουτυρώνουμε ένα πυρίμαχο σκεύος και μέσα τοποθετούμε τα κρουσάν κομμένα σε χοντρές φέτες, προσθέτουμε τα μήλα και περιχύνουμε με το μείγμα με το γάλα.

4
Αφήνουμε τη πουτίγκα για 20’ ώστε ν΄απορροφήσουν τα κρουασάν το μείγμα και κατόπιν ψήνουμε στους 180οC για 35′. Σερβίρουμε αμέσως και αν θέλουμε προσθέτουμε κόκκινα φρούτα και λίγη κρέμα γάλακτος.

Σημειώσεις για τη συνταγή
– Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε εκτός από μπαγιάτικα κρουασάν τσουρέκι ή ψωμί
– Στην πουτίγκα ταιριάζουν και οι σταφίδες
– Επιλέγουμε μήλα που δεν είναι άγουρα και σκληρά

Πρωινό με Γάλα

Συνταγές για γλυκά με μήλα

Μήλα και Κρουασάν Συνταγές

Συνταγή για Καραμελωμένα Μήλα

Συνταγές για Μήλα Καραμελωμένα

Γάλα ΝΟΥΝΟΥ και Κρουασάν Συνταγή

Pudding Recipe

Recipe for Pudding

Συνταγή για Πουτίγκα με Μπαγιάτικο Ψωμί

Μήλα Συνταγές

Back to top button
Close
Close