Cooking ideas

Η σαλάτα της ημέρας με ρόκα,αχλάδι και dressing,από τον σεφ Κωνσταντίνο Ζυγουράκη.

Πράσινη σαλάτα με ρόκα, αχλάδι και dressing αρωματισμένο με ρούμι

Από τον σεφ Κωνσταντίνο Ζυγουράκη.

Υλικά για 4 άτομα
200γρ. Κατσικίσιο τυρί
125γρ. Λόλο κόκκινο
125γρ. Ρόκα
40γρ. Σταφίδες ξανθές
30γρ. Φυστίκια Αιγίνης, καβουρδισμένα
30ml Χυμό λεμονιού
4 Φέτες από μπαγκέτα
2 Αχλάδια, κομμένα σε λεπτές φέτες

Για το dressing
120ml Ελαιόλαδο
30ml Μηλόξυδο
20ml Μαύρο ρούμι
Αλάτι
Πιπέρι

Μερίδες: 4-6
Βαθμός δυσκολίας: 2
Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης: 10 λεπτά
Chef tip: Ο συνδυασμός των σαλατικών δεν είναι δεσμευτικός. Βέβαια η ρόκα έχει χαρακτηριστική πιπεράτη γεύση την οποία την θέλουμε εδώ.

Εκτέλεση

1) Πλένουμε τις σαλάτες και τις κόβουμε με το χέρι. Τα τοποθετούμε σε ένα μεγάλο μπολ και τα αφήνουμε στην άκρη μέχρι να τα χρησιμοποιήσουμε ξανά.

2) Βάζουμε τις σταφίδες μέσα σε ένα μπολ και τις καλύπτουμε με λίγο χλιαρό νερό να μαλακώσουν. Μετά από 5 λεπτά τις στραγγίζουμε και τις ρίχνουμε μέσα στο μπολ με τα σαλατικά.

3) Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Ρίχνουμε λίγο βούτυρο και στην συνέχεια σοτάρουμε τις φέτες του ψωμιού αφού πρώτα τις κόψουμε σε κύβους. Αυτό που θέλουμε είναι να τις κάνουμε τραγανές. Μόλις κρυώσουν τις ρίχνουμε μέσα στο μπολ της σαλάτας.

4) Κόβουμε το κατσικίσιο τυρί σε ακανόνιστα κομμάτια με το χέρι μας και το ρίχνουμε και αυτό μέσα στο μπολ.

5) Παίρνουμε τα αχλάδια μαζί με την φλούδα και τα κόβουμε σε λεπτές φέτες περνώντας τα με λίγο χυμό λεμονιού για να μη μαυρίσουν. Τα ρίχνουμε και αυτά επίσης μέσα στο μπολ της σαλάτας.

6) Για το dressing. Σε ένα μπολ ρίχνουμε το ξύδι, το ρούμι, το αλάτι και το πιπέρι. Αρχίζουμε να τα χτυπάμε με την βοήθεια ενός αυγοδάρτη και προσθέτουμε σιγά σιγά το ελαιόλαδο ανακατεύοντας συνεχώς.

7) Τέλος ανακατεύουμε την σαλάτα και περιχύνουμε με το dressing συνεχίζοντας το ανακάτεμα. Σερβίρουμε σε ένα πιάτο ρίχνοντας αν θέλουμε λίγα croutons ακόμη.

Back to top button
Close
Close