UncategorizedΤρίκαλα

Η πιο δοκιμασμένη συνταγή πολιτικού…πετυχημένη και διαχρονική δεν είναι άλλη….

από αυτήν του Χρήστου Μιχαλάκη

Ένας μεγάλος αριθμός συμπολιτών δίνει αυτή την περίοδο τη μάχη του Σταύρου σε όλο το νομό Τρικάλων με τους υποψηφίους να ξεπερνούν  τους οκτακόσιους για το τέσσερις δήμους και την περιφέρεια Θεσσαλίας. Άγχος αγωνία για τους υποψηφίους, παλιούς και νέους και μεγάλο ενδιαφέρον για τους πολίτες, οι οποίοι θα πρέπει να μετατρέψουν την προτίμηση τους σε ψήφο, εξετάζοντας με σοβαρότητα το προφίλ, του κάθε υποψήφιου, μετρώντας τα υπέρ και τα κατά,  για το πρόσωπο που θα τους εκπροσωπήσει επάξια στα κοινά.

Χωρίς να θέλω να υποτιμήσω  κανέναν υπάρχει μια υποψηφιότητα που για πολλούς σοβαρούς και σημαντικούς λόγους όχι μόνο κάνει την διαφορά αλλά είναι και αρεστός για το έργο του και την συμπεριφορά στο μεγαλύτερο μέρος του νομού, στην πόλη στο χωριό στα πεδινά και ορεινά  των Τρικάλων .

Ο λόγος για τον Χρήστο Μιχαλάκη που σε αυτήν την τετραετία λόγω εκλογικών συνθηκών πήρε την απόφαση να μπει σε συνδυασμό όχι ως επικεφαλής αλλά διεκδικώντας σταυρό προτίμησης για το πρόσωπό του .Εκτιμώντας την δυναμική του χωρίς δημοσκοπήσεις και δημοσκόπους, μόνο με το πολιτικό του ένστικτο και από το γεγονός ότι σχεδόν για μια δεκαετία έκτισε ένα πλούσιο και δυναμικό έργο με πρωτοβουλία του και με συναινέσεις συνεργατών του συμβάλλοντας στην καλύτερη καθημερινότητα του πολίτη.

Με σοβαρότητα και χωρίς πολιτικά κριτήρια έδωσε λύσεις και χειρίστηκε τα στοιχεία της φύσης, αντιμετωπίζοντας κατά καιρούς, κατολισθησεις πλημμύρες χιονοπτώσεις, διανοίξεις δρόμων. Επί θητεία του η Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων και ο νομός θα πρέπει να υπερηφανεύεται για το οδικό του δίκτυο τόσο με νέους δρόμους ταχείας κυκλοφορίας όσο και με τιις παρεμβάσεις συντήρησης στο υφιστάμενο,  διαθέτοντας τόννους ασφαλτικό υλικό πρωτίστως για την οδική ασφάλεια την απρόσκοπτη μεταφορά και διέλευση των οδηγών .

Παρόλα αυτά στις δράσεις του συγκαταλέγεται ένα μεγάλο αλλά αφανή έργο και γνωστό μόνο για τους εμπλεκόμενους .Στο αγροτικό τομέα όπως και στον κτηνοτροφικό  υπάρχουν εκατοντάδες αιτήματα και πάμπολλες παρεμβάσεις κυρίως για τις αποζημιώσεις των αγροτών, τις επιδοτήσεις την διασφάλιση του πρωτογενούς τομέα, την στήριξη της κτηνοτροφίας με υποδομές  αλλά και το πολύ σοβαρό θέμα με το πρόγραμμα της νιτρορύπανσης που χρειάστηκε  τον κατάλληλο χειρισμό .

Πιέσεις στα υψηλά κλιμάκια της κυβέρνησης, υπομνήματα με κύρια παρέμβαση την θωράκιση των  σχολών στα Τρίκαλα  και την καλύτερη δυνατή κατανομή αλλά δυστυχώς οι προτάσεις του, δεν ελήφθησαν ουσιαστικά από το υπουργείο παιδείας .

Ατελείωτες δράσεις ακόμη και στον κλάδο, τις σχολές οδηγών που  είχαν εγκλωβιστεί από την πολύμηνη αποχή των υπαλλήλων του υπουργείου μεταφορών, αναζητώντας και προτείνοντας την καλύτερη λύση .

Αξιοσημείωτη είναι και η αντιμετώπιση πολλών λειτουργικών ζητημάτων βιομηχανικών μονάδων και εργοστασίων ακόμη και μικροεπαγγελματιών οι οποίοι είδαν στο πρόσωπο τους  έναν δικό τους άνθρωπο να προσπαθεί να ξεπεράσει τις γραφειοκρατικές αγκυλώσεις προς όφελος των επιχειρήσεων, συμβάλλοντας στην ανάπτυξη και διατηρώντας θέσεις εργασίας .

Τελειώνοντας αξίζει μια μικρή αναφορά στην μεγάλη απορρόφηση προγραμμάτων για τον νομό Τρικάλων και  την καθοριστική συμβολή του στην κατανομή των χρημάτων της Περιφέρειας Θεσσαλίας προς την περιφερειακή ενότητα Τρικάλων .

Αυτά και πολλά ακόμα, που κάνουν τον Χρήστο Μιχαλάκη να ξεχωρίζει αλλά και να ζητά δικαίως την ψήφο του πολίτη, στηρίζοντας τον τόπο όπου αγαπά και πορεύεται.

cz

 

 

Back to top button
Close
Close