Idees Sports

Η Παναχαΐκή έκανε το χρέος της …μας έδωσε φιλί ζωής

“Καθάρισε” τον Ηρόδοτο, εξασφάλισε τη Superleague 2

Με δύο τέρματα των Αργυρόπουλου (12′) και Ίσραελ Κολ (76′) η Παναχαϊκή κέρδισε με 2-0 τον Ηρόδοτο, επέστρεψε μετά από επτά παιχνίδια στις νίκες στο πλαίσιο της 29ης Football League στο τελευταίο ματς στην Αγυιά και εξασφάλισε την παρουσία της στην Superleague 2. 

Εξαιρετικά μπήκε η Παναχαϊκή στο παιχνίδι και απειλούσε με το “καλημέρα” τον Ηρόδοτο για να ανοίξει το σκορ. Οι “κοκκινόμαυροι”, είχαν την συντριπτική κατοχή και αναπτύσσοταν κυρίως από την πλευρά του Κόβασετς, ο οποίος ήταν ιδιαίτερα δραστήριος.

Στο 8′ λεπτό ήρθε η πρώτη καλή στιγμή όταν ο Ελευθεριάδη μπήκε μέσα στη περιοχή, γύρισε στον Κολ αλλά αυτός δεν κατάφερε να απειλήσει με τον Καζμερίδη να βγαίνει και να μπλοκάρει, ενώ περίπου δύο λεπτά αργότερα ο Αργεντινός με άφησε άγαλμα τον Καζμερίδη με ένα σουτ με το αριστερό εξωτερικό φάλτσο.

Η ομάδα του Σάκη Τσιώλης κατάφερε να ανοίξει το σκορ στο 12′ με τον Θύμιο Αργυρόπουλο. Ο μέσος των γηπεδούχων με ένα εξαιρετικό σουτ στην δεξιά γωνία του Κασμερίδη που δεν μπορούσε να αντιδράσει άνοιξε το σκορ στην Αγυιά.

Μάλιστα, στο 21′ η Παναχαϊκή θα μπορούσε να κάνει και το 2-0, αλλά ο Ελευθεριάδης έχασε το πέναλτι, καθώς η μπάλα δεν του έκανε το χατήρι και βρήκε στο δοκάρι κι έπειτα στην αγκαλιά του τερματοφύλακα των φιλοξενούμενων.

Τέσσερα λεπτά αργότερα, οι καταιγιστικού “κοκκινόμαυροι” έφτασαν μια “ανάσα” από το δεύτερο τέρμα, όμως, ο Ελευθεριάδης εκτέλεσε από κοντά εκτός στόχου μετά από σέντρα του Κόβασετς και το 2-0 ήταν το σκορ ημιχρόνου.

Στην επανάληψη ο Ηρόδοτος ισορρόπησε την κατάσταση, προσπαθούσε να δημιουργήσει φάσεις, αλλά οι δύο απόπειρες με τους Σιαλμά και Μπαρέτα δεν βρήκαν στόχο. Από την άλλη, η Παναχαϊκή απείλησε με τον Ελευθεριάδη και πάλι, ενώ είχε και σωστό ακυρωθέν γκολ του Σωτηράκου.

Στο 63′ οι “κοκκινόμαυροι” έχασαν νέα τεράστια ευκαιρία όταν ο Κόβασετς γύρισε ιδανικά στον Μωραϊτη, εκείνος από το ύψος του πέναλτι πλάσαρε αλλά νικήθηκε από τον Καζμερίδη, ενώ στο 66′ οι φιλοξενούμενοι απάντησαν όταν μετά την Ασυνεννοησία Ντάσιου και Σούλη, ο Ηλιάδης πλάσαρε, αλλά η μπάλα κατέληξε άουτ.

Οι μεγάλες ευκαιρίες συνεχίστηκαν στην Αγυιά, όταν στο 70′ ο Κολ έβγαλε τη σέντρα αλλά ο Μωραϊτης εξ’επαφής νικήθηκε στην κεφαλιά του από τον Καζμερίδης. Ότι δεν μπόρεσε να γίνει στις προηγούμενες φάσεις, έγινε στο 76′. Ο Ίσραελ Κολ πήρε το ριμπάουντ έπειτα από την απόκρουση του Καζμερίδη στο σουτ του Κόβασετς και ουσιαστικά “κλείδωσε” το παιχνίδι.

Τελευταία καλή στιγμή του ματς ένα σουτ του Παπατόλιου στο 88′, με την Παναχαϊκή να επικρατεί 2-0 του Ηρόδοτου και να επιστρέφει μετά από επτά παιχνίδια στις νίκες και τους 45 πόντους και ουσιαστικά να εξασφαλίζει τη συμμετοχή της στη Superleague 2.

ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ (Σάκης Τσιώλης): Σούλης, Πολίμος, Αργυρόπουλος (86′ Μαυριάς) Σωτηράκος, Ελευθεριάδης (58′ Κυνηγόπουλος), Κολ, Παπατόλιος, Πολυχρόνης, Ντάσιος, Μωραϊτης (77′ Φουρλάνος), Κόβατσετς.

ΗΡΟΔΟΤΟΣ (Γιώργος Λυρώνης): Κασμερίδης, Γραικός (43′ Ζιώγας), Χατζηλιάδης (37′ Παπαγεγλής), Ανδρέου, Μουκίδης, Βιντσέντο, Νύκταρης, Μπαρέτας, Ηλιάδης, Γκούφας, Σιαλμάς (60′ Κονέ).

matchnews.gr

Back to top button
Close
Close