Lifestyle newsPeople

Η μοναδική Έλενα Παπαρίζου στην πιο χριστουγεννιάτικη συνέντευξη λίγο πριν έρθει το 2019!

Η Έλενα Παπαρίζου θεωρείται η πιο σημαντική τραγουδίστρια της ποπ μουσικής τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα με πάνω από 350.000 πωλήσεις σε δίσκους και πάνω από 150.000 σε digital singles.

Με άπειρες επιτυχίες, αμέτρητες συναυλίες, πολλές διακρίσεις και βραβεία κι ένα τεράστιο fan club που την ακολουθεί εδώ και χρόνια. Φυσικά κανείς δεν μπορεί να ξεχάσει την αρχή της με το συγκρότημα των Antique και την Πανευρωπαϊκή επιτυχία τους, αλλά και την εμφάνιση στη Eurovision και την πρώτη θέση για τη χώρα μας με μια εντυπωσιακή ερμηνεία που συγκίνησε όλο τον κόσμο.

Η Έλενα Παπαρίζου όμως παρόλα αυτά παραμένει το γλυκό κορίτσι με την ελληνική ψυχή, η μεγάλη καλλιτέχνης με την θεσσαλική καταγωγή που δεν ξεχνά ποτέ την πατρίδα και τις ρίζες της.

Κοντά μας λοιπόν στο πιο γιορτινό ΙΔΕΕΣ της χρονιάς η Έλενα Παπαρίζου!

-Είμαι και εγώ μια μεγάλη fan σας, και θέλω να σας εκφράσω την αίσθηση μου όταν σας βλέπουμε on stage.  Λάμπετε, μεταδίδετε θετική ενέργεια και επικοινωνείτε με τον κόσμο με ένα μαγικό τρόπο. Αυτό είναι το ταλέντο ενός καλλιτέχνη;

Αυτό είναι που αγαπάει να κάνει ένας καλλιτέχνης. Να επικοινωνεί με τον κόσμο, να δίνει χαμόγελα, να κάνει τον κόσμο να περνάει καλά και να ξεχνιέται έστω και για λίγο από τα προβλήματά του. Από την αγάπη αυτή αντλούμε κι εμείς τη δύναμη να είμαστε κάθε φορά και καλύτεροι, και να μεταδίδουμε κάθε φορά κάτι θετικό.

-Σας έχουμε δει πάνω σε μεγάλες μουσικές πίστες, στη σκηνή των βραβείων MAD, στη Eurovision, σε συναυλίες  έχετε κάνει κάποιες εμφανίσεις που έχουν αφήσει ιστορία θα λέγαμε, αν ανατρέξουμε στη μουσική πορεία σας. Ποια σκηνή απ’ όλες εκφράζει την Ελενα;

Καθετί που έχω κάνει σε όλα αυτά τα σχεδόν 20 χρόνια καριέρας, για μένα είναι μια εμπειρία. Είτε έχω τραγουδήσει μπροστά σε 10 ανθρώπους, είτε μπροστά σε 50.000, για μένα ήταν εμπειρία. Μου αρέσει να πειραματίζομαι, και μέχρι και σήμερα είμαι μαθήτρια. Λατρεύω για παράδειγμα τις συνεργασίες και με νέους και με ήδη καταξιωμένους καλλιτέχνες, και από όλες έχω πάρει κάτι καλό.

-Πύλη Αξιού και μια συνεργασία ξεκινά με δυο μεγάλα ονόματα. Μαρινέλλα και Κώστας Μακεδόνας. H ισχύς εν τη ενώσει;

Για μένα είναι σπουδαίο το ότι μπορούμε να βρισκόμαστε στην ίδια σκηνή, τόσοι διαφορετικοί καλλιτέχνες. Ξεκινήσαμε στα μέσα του Νοέμβρη στην Πύλη Α με την Μαρινέλλα, τον Κώστα Μακεδόνα, τους αδερφούς Τσαχουρίδη και την Ήβη Αδάμου, και πραγματικά ο καθένας δίνει τη δική του πινελιά σε αυτό το σχήμα. Είναι μια μουσική παράσταση για όλα τα γούστα και νιώθω τεράστια ευγνωμοσύνη για τη συνεργασία αυτή. Εμφανιζόμαστε στην αρχή όλοι μαζί, και στη συνέχεια μπαίνει ο ένας στο πρόγραμμα του άλλου, ενώ στο τέλος κλείνουμε επίσης όλοι μαζί με το λαϊκό μας πρόγραμμα. Είναι πολύ όμορφο το ότι λέμε και οι 6 την «καλησπέρα» αλλά και την «καληνύχτα» στο κοινό που έχει έρθει να μας παρακολουθήσει.

-Έχετε δηλώσει σε μια σας συνέντευξη ότι: «Δεν πρέπει να έχουμε δεδομένο ότι μία καριέρα μπορεί να διαρκέσει για πάντα». Το λέτε αυτό λόγω της κρίσης που έχει επέλθει και στην νυχτερινή διασκέδαση;

Οι καιροί αλλάζουν, και όσο αλλάζουν τα δεδομένα, αλλάζει και η βιομηχανία, και ίσως είμαστε όλοι εφήμεροι και αναλώσιμοι. Ο κόσμος σε αναδεικνύει, και ο κόσμος μπορεί να σε απορρίψει την επόμενη ακριβώς μέρα. Εσύ ο καλλιτέχνης οφείλεις να έχεις σεβασμό στη δουλειά σου, και να προσπαθείς να γίνεσαι κάθε φορά και καλύτερος. Αυτό δεν έχει να κάνει με τη νυχτερινή διασκέδαση. Στην περίπτωσή μου για παράδειγμα, πέρασαν έξι χρόνια μέχρι να εμφανιστώ σε κάποιο νυχτερινό κέντρο, και όμως έκανα πολύ σπουδαία πράγματα και συνεργασίες όλα αυτά τα χρόνια, ακόμα και μακριά από τη νύχτα.

-Ποιο τραγούδι σας σιγοτραγουδάτε στο μπάνιο; Eγώ θα σας έλεγα το ‘’Αν με δεις να κλαίω…’’

Επειδή βρίσκομαι όλη την ημέρα στους δρόμους για διάφορες δουλειές, υποσυνείδητα μπορεί να μου κολλήσουν τα πάντα γιατί το μυαλό δε βρίσκεται σε ηρεμία. Από κάτι που άκουσα στο ραδιόφωνο, από μια πρόβα που είδα στο The Voice, από κάποιο post στο Facebook.

-Ας ανατρέξουμε όμως λίγο πιο παλιά, θα σας γυρίσω στα παιδικά σας χρόνια. Ξέρω πόσο πολύ δεμένη είστε με την οικογένεια σας. Πως ήταν τα δικά σας παιδικά Χριστούγεννα;

Τα Χριστούγεννα στη Σουηδία είναι σαν το Πάσχα στην Ελλάδα. Είναι μια γιορτή για όλη την οικογένεια. Δε βγαίνουμε για να διασκεδάσουμε έξω, μαζευόμαστε σπίτι όλα τα ξαδέρφια, θείοι θείες, γιαγιάδες, παππούδες, τρώμε, χορεύουμε και διασκεδάζουμε. Είναι μια πολύ ωραία αφορμή για να βρεθείς με την οικογένειά σου και να περάσεις πραγματικά καλά.

-Γιορτές στην Λίμνη Πλαστήρα και το Περτούλι να υποθέσω; Ξέρω ότι έρχεστε συχνά στην περιοχή μας και φυσικά στο γραφικό Μουζάκι την πατρίδα σας.

Φέτος θα κάνω γιορτές στην Πύλη Α παρέα με την Μαρινέλλα, τον Κώστα Μακεδόνα, τον Ματθαίο και τον Κωνσταντίνο Τσαχουρίδη και την Ήβη Αδάμου, αλλά και με όλους όσους έρθουν να μας δουν. Από τη μια θα είμαι μακριά από την οικογένειά μου, από την άλλη όμως θα έχω δίπλα μου την καλλιτεχνική οικογένεια μου. Θα περάσουμε υπέροχα, είμαι σίγουρη.

-Tι σας λείπει περισσότερο όταν φεύγετε από την Ελλάδα;

Ο ήλιος και η θάλασσα! Μου αρέσει που μπορώ μέσα σε 5 λεπτά να περπατήσω δίπλα στη θάλασσα, μιας και μένω αρκετά νότια. Με χαλαρώνει και με ηρεμεί.

-Έχετε κατακτήσει τα όνειρα σας;  Θεωρείτε ότι πλέον είστε ολοκληρωμένη ως καλλιτέχνης και ως άνθρωπος;

Παρά το γεγονός ότι είμαι σχεδόν 20 χρόνια στη δουλειά, συνεχίζω και μαθαίνω ακόμα και σήμερα, και έχω πολλά όνειρα για εμένα και την καριέρα μου. Νιώθω σαν σφουγγάρι, ενθουσιάζομαι με τις συνεργασίες και έχω πολλά πράγματα να κάνω ακόμα.

-Θεωρείται τίποτα δεδομένο στη ζωή τελικά;

Τίποτα δεν είναι δεδομένο, γι’ αυτό και πρέπει να απολαμβάνουμε την κάθε στιγμή, σαν να είναι κάτι το ξεχωριστό. Να δίνουμε χρόνο στην οικογένειά μας, να είμαστε χαμογελαστοί, να ξέρουμε να ζητάμε «συγγνώμη», να είμαστε σωστοί συνάνθρωποι, και όλα τα καλά θα μας έρθουν.

-Έχετε μια όμορφη σχέση και βλέπουμε ότι επιμελώς την προστατεύεται από τα αδηφάγα Μέσα. Μπορεί ένας καλλιτέχνης του δικού σας διαμετρήματος να διατηρήσει μια ισορροπία στην προσωπική του ζωή;

Και βέβαια μπορεί. Η προσωπική ζωή λέγεται έτσι γιατί είναι προσωπική. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να την προβάλλει όσο το επιθυμεί, είτε πολύ, είτε λίγο, είτε καθόλου. Εγώ είμαι μια γυναίκα που απολαμβάνω απλά τη ζωή, και φροντίζω να διαχωρίζω τα προσωπικά από τα επαγγελματικά, όσο αυτό είναι δυνατό.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

-Πάμε λίγο στην τηλεόραση…και το απίστευτο ‘’THE VOICE’’. Είστε ένα επιτυχημένο και δεμένο παρεάκι που κάνει τρελά νούμερα. Που οφείλετε η επιτυχία του θεωρείτε;

Πραγματικά περνάμε καλά μεταξύ μας, και το βλέπουμε και ως παιχνίδι. Δεν πάμε στο The Voice για να κρίνουμε, είμαστε εκεί για να συμβουλέψουμε τα νέα παιδιά. Τα γυρίσματα μπορεί να διαρκούν και μια ολόκληρη μέρα, ωστόσο το κλίμα μεταξύ μας είναι τόσο χαρούμενο με πολλές δόσεις χιούμορ, που η κούραση έρχεται σε δεύτερη μοίρα.

-Η ομάδα σας φέτος …έχει μια ποικιλία σε φωνές θεωρείτε ότι έχετε πιθανότητες να κερδίσετε;

Το εύχομαι. Πιστεύω πολύ στην ομάδα μου, και θέλω να πιστεύω ότι φέτος το The Voice θα είναι γυναικεία υπόθεση!

-Τι άλλο να περιμένουμε από την Έλενα Παπαρίζου την νέα χρονιά;

Πολλά όμορφα πράγματα! Πριν από λίγο καιρό κυκλοφόρησε το single μου «Κάτι Σκοτεινό» από τη Minos EMI / Universal σε μουσική και στίχους των ARCADE, και αυτόν τον καιρό βρίσκομαι συνέχεια στο στούντιο ηχογραφώντας τα νέα μου τραγούδια.

-Τέλος , θα ήθελα να σας ευχαριστήσω και να σας ζητήσω μια ευχή για το νέο έτος.

Εγώ ευχαριστώ γι’ αυτήν την πολύ όμορφη κουβέντα. Εύχομαι σε όλους και στον καθένα ξεχωριστά να έχει υγεία, και ένα πανέμορφο 2019!

Αλεξάνδρα Τάμπου

 

Back to top button
Close
Close