Τρίκαλα

Η Μαρία Χριστίνα Μπακλαβά με το «Chamber Music Hellas» στη Νέα Υόρκη

Την πρώτη μέρα της άνοιξης  21 Μαρτίου 2019, ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη, κ. Κωνσταντίνος Κούτρας, φιλοξένησε για δεύτερη φορά στο Γενικό Προξενείο τον νεοσύστατο μη κερδοσκοπικό Οργανισμό «Chamber Music Hellas». 
 
Ο Οργανισμός ιδρύθηκε το 2017, στη Νέα Υόρκη, από Έλληνες και Φιλέλληνες εγνωσμένου κύρους, με σκοπό  να διοργανώνει φεστιβάλ κλασικής μουσικής δωματίου με εξέχοντες μουσικούς της αμερικανικής κλασσικής μουσικής σκηνής, σε περιοχές της Ελλάδας που παραμένουν ανεξερεύνητες τουριστικά. 
Το 1ο Φεστιβάλ πραγματοποιήθηκε με ιδιαίτερη επιτυχία, τον Ιούνιο του 2018, στην Θεσσαλία και ήδη προετοιμάζεται το δεύτερο τον Ιούνιο 14-24. Η πεποίθηση των ιδρυτών της CMH, κατά τα λεγόμενα του Προέδρου της και καταξιωμένου επιχειρηματία της Νέας Υόρκης στον θεματικό τουρισμό, κ. Βάσου Παπαγαπητού, είναι «να ενισχυθούν πολιτιστικά, εκπαιδευτικά και τουριστικά οι τοπικές κοινωνίες περιοχών της Ελλάδας που έχουν κρατήσει ανόθευτο πολιτιστικό χαρακτήρα». Ταυτόχρονα, σκοπός του Οργανισμού είναι να παρακινήσει το ξένο ακροατήριο που αποτελείται από υψηλής στάθμης ταξιδιώτες από όλο τον κόσμο, να εξερευνήσει αυτά τα μοναδικά μέρη, αλλά και να αλληλεπιδράσει τόσο με τις τοπικές κοινότητες, όσο και με τους ίδιους τους μουσικούς της CMH
 
Η γνωριμία με το φιλόμουσο κοινό της Νέας Υόρκης έγινε στο πλαίσιο ενος κύκλου κονσέρτων κλασικής μουσικής δωματίου και αφορά στην πρωτοβουλία του Γενικού Πρόξενου κ. Κούτρα να υποδέχεται κάθε φορά στους φιλόξενους χώρους της προξενικής κατοικίας του στο Μανχάταν. Το πρόγραμμα περιελάμβανε συνθέσεις των Μότσαρτ, Μπαχ, Θεοδωράκη, καθώς και του καλλιτεχνικού διευθυντή του CMH και ενός εκ των διασημότερων εν ζωή Αμερικανών συνθετών κλασικής μουσικής κ. Lowell Liebermann.μουσική αναβαθμίζει τη ζωή, όχι μόνο των μεμονωμένων ακροατών, αλλά και ολόκληρων κοινοτήτων” είπε χαρακτηριστικά στον χαιρετισμό του ο κ. Παπαγαπητός.
Το αξιοσημείωτο είναι ότι μέσα στο διοικητικό συμβούλιο της CMH που αποτελείται από εγνωσμένου κύρους Έλληνες ομογενείς και Φιλέλληνες της Αμερικής, γενική γραμματέας και εκπρόσωπος στην Ελλάδα είναι η Τρικαλινής καταγωγής Σύμβουλος επικοινωνίας Μαρία Χριστίνα Μπακλαβά, η οποία έχει ανοίξει δημιουργικούς δρόμους για την έλευση του πολιτιστικού τουρισμού στη Θεσσαλία εδώ και κάποια χρόνια με μεγάλη επιτυχία, δημιουργώντας ευκαιρίες ταυτόχρονα και στους επιχειρηματίες της Θεσσαλίας.
“Ο πολιτισμός μπορεί να αποτελέσει τον δούρειο ίππο και για την εξωστρέφεια του επιχειρηματικού κόσμου της Θεσσαλίας, γιατί δημιουργεί μοναδικές ευκαιρίες και ισχυρούς δεσμούς μεταξύ των εμπλεκόμενων, μέσα από το κοινό βίωμα της παγκόσμιας μουσικής και της ομορφιάς που εκείνη πρεσβεύει” , δήλωσε η κ. Μπακλαβά Μαρία Χριστίνα, η οποία φέτος είναι υποψήφια στην Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων με την Πρωτοβουλία του κ. Κουρέτα Δημήτρη.
Η Τρικαλινής καταγωγής σοπράνο Μαρία Ζώη και Μαρία Χριστίνα Μπακλαβά συναντήθηκαν στη ΝΥ.
Στο κονσέρτο συναντήθηκαν μάλιστα οι δύο Τρικαλινές Μαρία Ζώη και Μαρία Χριστίνα Μπακλαβά, που δεν έκρυψαν τη χαρά τους και τον αμοιβαίο θαυμασμό τους η μια προς την άλλη, αφού στους τομείς που δραστηριοποιούνται έχουν αποσπάσει θετικές κριτικές, αλλα κυρίως αποδοχή από τα υψηλούς κύκλους της Αμερικής.
Η Μαρία Χριστίνα Μπακλαβά με τον διάσημο συνθέτη Λοουελ Λιμπερμαν και τον Γενικό Πρόξενο στη ΝΥ κ. Κωνσταντίνο Κούτρα

Back to top button
Close
Close