MUST Read

Η κυβέρνηση κλόνισε την αξιοπιστία της…..έγινε κυβέρνηση των φίλων

Ως ένα μεγάλο οικονομικό σκάνδαλο το οποίο η κυβέρνηση υποχρεώθηκε να αποκαλύψει στο πλαίσιο της διαφάνειας άπαξ και διέθεσε 19,8 εκατ ευρώ για να εξαγοράσει τα μέσα ενημέρωσης στην Ελλάδα.
Με πρωτοφανείς όρους ευνοιοκρατίας, μέσα ενημέρωσης τα οποία ήταν φιλικά προς την κυβέρνηση έλαβαν μεγάλη οικονομική υποστήριξη, χωρίς να πληρούν τα κριτήρια και χωρίς καμία αξιοκρατία.
Π.χ. στον χώρο των εφημερίδων εβδομαδιαία έντυπα με κυκλοφορίες των 1000 φύλλων έλαβαν οικονομική υποστήριξη πολλαπλάσια άλλων εντύπων μεγαλύτερης κυκλοφορίας.
Είναι προφανές ότι η κυβέρνηση επέλεξε να στηρίξει μόνο τα μέσα τα οποία θεωρούνται φιλικά διακείμενα, χαρίζοντας χρήματα, χωρίς κριτήρια και χωρίς καμία αξιοκρατία.
Στους τηλεοπτικούς σταθμούς σημειώθηκε πάρτι κατασπατάλησης του δημοσίου χρήματος καθώς διατέθηκαν σχεδόν 1 εκατ ευρώ σε κάθε τηλεοπτικό σταθμό μια περίοδο όπου τα διαφημιστικά έσοδα συρρικνώνονταν και ειδικά την περίοδο της καραντίνας αποτέλεσαν μεγάλη πρόκληση.
Sites ενημέρωσης ανύπαρκτης επισκεψιμότητας έλαβαν δυσανάλογη οικονομική στήριξη.
Sites τα οποία δεν ενημερώνονται και ουσιαστικά δεν παρέχουν καθημερινή ενημέρωση έλαβαν οικονομική βοήθεια επειδή είναι φιλικά προσκείμενα στην κυβέρνηση.Την ίδια στιγμή η εταιρία προβολής δηλαδή η εταιρία ανάδοχος έλαβε 411 χιλιάδες ευρώ.
Αυτό που μπορεί ξεκάθαρα να ειπωθεί είναι ότι ερήμην του έλληνα φορολογούμενου σημειώθηκε πάρτι κατασπατάλησης του δημοσίου χρήματος, εις βάρος της αντικειμενικότητας και εις βάρος της ισοτιμίας, της αξιοσύνης και της αξιοκρατίας.
Η κυβέρνηση απέδειξε ότι δεν λειτουργεί ως κυβέρνηση των ελλήνων αλλά κυβέρνηση των φίλων.
Η μοιρασιά στα 1232 μέσα ενημέρωσης είχε ένα σκοπό την παραπλάνηση.
Έδωσαν ψίχουλα στους πολλούς για να φανούν δήθεν αντικειμενικοί και ευνόησαν συγκεκριμένα μέσα ενημέρωσης.
Τα μέσα ενημέρωσης δεν θα έπρεπε να λαμβάνουν κρατική βοήθεια, δεν θα έπρεπε για ένα δήθεν κοινωνικό μήνυμα το μείνε στο σπίτι να πληρώνονται με 19,8 εκατ ευρώ.
Είναι η πρώτη φορά που η μια κυβέρνηση φανερά εξαγοράζει την σιωπή των μέσων ενημέρωσης.
Η κυβέρνηση υποχρεώθηκε να αποκαλύψει την αλήθεια…

Back to top button
Close
Close