Ειδήσεις

Η  Κατερίνα Παπακώστα με τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών

Στο πλαίσιο προγραμματισμένης συνάντησης που πραγματοποίησε  η   κα  Κατερίνα  Παπακώστα  με τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, κ.Κώστα  Καραμανλή, στις 12 Σεπτεμβρίου, η  Βουλευτής τον ενημέρωσε  για  την επιτακτική  ανάγκη  προώθησης  μιας  σειράς  σημαντικών  έργων  υποδομής για  τον Νομό Τρικάλων. Η  κα Παπακώστα  μεταξύ των άλλων  έθιξε  καταρχήν  το καίριο ζήτημα της απουσίας βασικών οδικών αξόνων στο Νομό, όπως για παράδειγμα η σύνδεση  του  Βορείου Τμήματος  της  Ε65 με  την Εγνατία Οδό , ο άξονας Πύλης- Άρτας, καθώς και η έλλειψη σιδηροδρομικών συνδέσεων της περιοχής μας με την Ήπειρο και τη Μακεδονία.

Η Βουλευτής Τρικάλων, κα Κατερίνα Παπακώστα επικεντρώθηκε επίσης , στο μείζονος σημασίας αίτημα των κατοίκων, των περιοχών Παναγίας και Μαλακασίου του Δήμου Μετεώρων, για απαλλαγή – εξαίρεση αυτών από την πληρωμή τελών διοδίων της Εγνατίας Οδού στις εν λόγω περιοχές.

Θα πρέπει να σημειωθεί πως στην περιοχή υφίσταται ήδη ένας πρώτος σταθμός διοδίων με κατεύθυνση τα Ιωάννινα και έχει προγραμματισθεί η κατασκευή ενός δεύτερου επίσης σταθμού με κατεύθυνση τα Γρεβενά.

Επιπροσθέτως, η κα  Παπακώστα εστίασε το ενδιαφέρον της και τόνισε στον Υπουργό την ανάγκη ανάδειξης και μέγιστης  αξιοποίησης των αρχαιολογικών χώρων και μνημείων της περιοχής μας με απώτερο στόχο την αύξηση της επισκεψιμότητας της και κατά συνέπεια την τουριστική ανάπτυξη και οικονομική της ενίσχυση. 

Ακόμη, στο επίκεντρο της συζήτησης των δυο πολιτικών υπήρξε η ολοκλήρωση των διαδικασιών εκτροπής του ήδη υπάρχοντος φράγματος στην περιοχή της Μεσοχώρας , καθώς και η ανάγκη κατασκευής νέων φραγμάτων ,όπως αυτό  της Πύλης και του Νεοχωρίτη ποταμού.

Εν ολίγοις, η κατασκευή έργων που αποσκοπούν στη διαχείριση των υδάτινων πόρων και της προστασίας του περιβάλλοντος ,μονοπώλησαν το ενδιαφέρον της συνάντησης της βουλευτή με τον Υπουργό.

Η συνάντηση της κας Παπακώστα με τον κ. Καραμανλή διεξήχθη σε πολύ θετικό κλίμα με τον κ. Υπουργό να εκδηλώνει εμφανώς το ενδιαφέρον του για τα ανωτέρω ζητήματα ,τονίζοντας πως  στόχευση του  Υπουργείου  ,αλλά και της  Κυβέρνησης είναι να δοθούν  ταχύτατες  λύσεις  σε χρόνια  και λιμνάζοντα  προβλήματα  του τόπου.

 

Back to top button
Close
Close