Travel

Η καταπληκτική λίμνη Ιζέο το κρυφό «διαμάντι» της Ιταλίας.

Αυτή η πανέμορφη λίμνη της Ιταλίας είναι ακόμα πιο εκπληκτική από τη λίμνη Κόμο

Εδώ μπορεί κανείς να απολαύσει στιγμές απόλυτης ξεγνοιασιάς και χαλάρωσης

Η Ιταλία «φιλοξενεί» μερικές από τις πιο όμορφες λίμνες της Ευρώπης όπου μπορεί κανείς να απολαύσει στιγμές απόλυτης ξεγνοιασιάς και χαλάρωσης. Η πιο διάσημη, βεβαίως, απ’ όλες είναι η λίμνη Κόμο,  στην Λομβαρδία, στη βόρεια Ιταλία, στην οποία συρρέουν εκατοντάδες τουρίστες- ενώ εδώ διατηρούν επαύλεις αρκετοί διάσημοι σταρ μεταξύ των οποίων ο George και η Amal Clooney και η Donatella Versace.

Παραδίπλα, όμως, από τη διάσημη Κόμο, βρίσκεται μια ακόμα πιο καταπληκτική λίμνη: η Ιζέο. Το κρυφό αυτό «διαμάντι» βρίσκεται κοντά στις πόλεις Μπρέσια και Μπέργκαμο και είναι περιτριγυρισμένη από πυκνά δάση και ψηλά βουνά, πράγμα που σημαίνει πως δεν μπορεί να την εντοπίσει κανείς εύκολα.

Αυτό το «κρυμμένο στολίδι» της Ιταλίας προσφέρει στους επισκέπτες μία πληθώρα δραστηριοτήτων: από το να εξερευνήσετε τα θαλάσσια πάρκα και φυσικά καταφύγια, να κάνετε θαλάσσια σπορ και βουτιές στις ακτές της μέχρι να κάνετε κωπηλασία αλλά και εκδρομή με τα πλοία από τις ακτές.

Μπορείτε, ακόμα, να οργανώσετε εκδρομές στις πόλεις και τα χωριά που βρίσκονται γύρω από τη λίμνη και να θαυμάσετε τα υπέροχα αξιοθέατά τους- θα βρείτε μια πληθώρα από μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους-, ενώ μπορείτε να επισκεφτείτε και το Monte Isola, το μεγαλύτερο νησί που φιλοξενεί λίμνη της Ευρώπης.

Back to top button
Close
Close