Idees Sports

Η “καρμική σχέση” των προέδρων του ΑΟΤ με την Γαρδικιώτικη καταγωγή ……

Το Γαρδίκι είναι ένα γραφικό χωριό στα δυτικά του νομού Τρικάλων στην Πίνδο, χτισμένο στην ανατολική πλαγιά της Κακαρδίτσας και με θέα τον Ασπροπόταμο . Πέρα από επιφανείς ανθρώπους επιχειρηματίες έμπορους επιστήμονες κτλ εδώ και λίγο καιρό θα πρέπει να “περηφανεύεται”  ότι βγάζει και προέδρους στην ιστορική ομάδα του ΑΟ Τρίκαλα .

Οι κυανέρυθροι στα 54 χρόνια παρουσίας τους  στα πρωταθλήματα ευτύχησαν να αναδείξουν 24 προέδρους οι οποίοι πορεύτηκαν κατά διαστήματα με την Τρικαλινή ομάδα . Μέσα σε αυτούς, παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον το γεγονός ότι πέρα από τον ΑΟ Τρίκαλα ως ΠΑΕ ΤΡΙΚΑΛΑ στο προεδρείο του συλλόγου κάθισαν και τρείς  πρόεδροι με καταγωγή από το Γαρδίκι ενώ ένας τέταρτος  ετοιμάζεται να αναλάβει την ομάδα .

Την σκυτάλη πήρε πριν από τρεις  δεκαετίες ο Τρικαλινός και Γαρδικιώτης στην καταγωγή πρόεδρος του ΑΟ Τρίκαλα Βασίλης Μπρουζούκης (διαχρονικός ως γενικός αρχηγός και ένας απο τους καλύτερους και δαιμόνιους παράγοντες που πέρασαν απο τον ΑΟΤ )  ο οποίος ήταν και ο πρώτος πρόεδρος (Γαρδικιώτης) που ανέλαβε την  1/3/1994 να ηγηθεί την ομάδα ως ΠΑΕ.   Στο τέλος της σαιζόν της ίδιας περιόδου με τα άλλα μέλη του διοικητικού συμβουλίου  αποφασίζει να παραχωρήσει το μετοχικό κεφάλαιο και τον διοικητικό θώκο στον Σάκη Καρατζούνη με σκοπό και λόγω οικονομικών δυνατοτήτων να ανεβάσει την ομάδα στην μεγάλη κατηγορία . Το 1999-2000 ο στόχος επιτυγχάνεται ενώ αμέσως μετά ακολουθεί μια φθίνουσα πορεία και η ομάδα διαλύεται .

Επτά χρόνια μετά από τότε στο αθλητικό προσκήνιο της πόλης  εμφανίζεται ο επιχειρηματίας Βαγγέλης  Πλεξίδας . Ο νέος παράγοντας και μεγαλομέτοχος του ΑΟΤ αναλαμβάνει την προεδρεία της ΠΑΕ το 2009 και μερικά χρόνια αργότερα το 2011  ενώ εμφανίζονταν πλέον ως μεγαλομέτοχος (είχε ορίσει πρόεδρο τον Ν.Γαλανακόπουλο)  ένας λάθος χειρισμός οδηγεί την ΠΑΕ στην διάλυση .

Τα υπόλοιπα από τότε γνωστά, μέχρι το σήμερα που όλα δείχνουν ότι ο τέταρτος Γαρδικιώτης κατά σειρά, ο επιχειρηματίας Δημήτρης Μπαταγιάννης θα ηγηθεί τον διοικητικό θώκο της ΠΑΕ ΤΡΙΚΑΛΑ . Η περίπτωσή του πάντως παρουσιάζει σίγουρα μεγάλο ενδιαφέρον καθώς όπως και τον υπολοίπων με εξαίρεση τον Βασίλη Μπρουζούκη δεν είχαν ιδιαίτερη σχέση κατά το παρελθόν  με την Τρικαλινή ομάδα .

Back to top button
Close
Close