Cooking ideas

«Η θετική ενέργεια του Κωνσταντίνου και του Βαγγέλη συμμαχούν με τις φρέσκες επιλογές

Η γειτονιά, στο κέντρο της πόλης, στην Rue de l’ Enseignement έχει καθαρή βρυξελλιώτικη αύρα και το ίδιο αποπνέει και το νούμερο 66. Μπαίνοντας στο καφέ-ζαχαροπλαστείο Αργώ ο χρόνος δεν σε κυνηγάει. Η όμορφη διακόσμηση έχει φτιαχτεί με βελγικά χαρακτηριστικά αλλά με DNA ελληνικό. 20180524_104554Μικρές προσεγμένες εσωτερικές γωνιές στις οποίες μπορείς, από τις πρώτες πρωινές ώρες, να απομονωθείς παρέα με έναν γευστικό espresso Portioli και ένα γεμιστό κρουασάν κρέμας, ή καιρού επιτρέποντος στα εξωτερικά ξύλινα τραπεζοκαθίσματα που σου επιτρέπουν να πάρεις όμορφες εικόνες από το πέρασμα της ιδιαίτερης γειτονιάς.

20180524_104922

Μπαίνοντας στο Αργώ το χαμογελαστό καλωσόρισμα έρχεται από τον Κωνσταντίνο ενώ ο Βαγγέληςείναι πάνω από την μηχανή του καφέ η οποία δεν σταματάει να προσφέρει έντονη μυρωδιά φρεσκοκομμένου καφέ. Οι επιλογές που έχουν κάνει οι δύο συνεταίροι βασίζονται στην ποιότητα και αυτό φαίνεται σε όλα τα προϊόντα του μαγαζιού.

Η ξενάγηση στις γλυκές απολαύσεις που επιμελείται ο Κωνσταντίνος έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον γιατί χωρίς να φεύγουμε μακριά από τις παραδοσιακές ελληνικές γεύσεις φαίνονται ξεκάθαρα και τα ευρωπαϊκά ερεθίσματα που συμπληρώνουν το τελικό προϊόν. Χωρίς δεύτερη σκέψη δοκιμάζω ένα μπισκότο μελομακάρονο και κλέβω και δύο κουταλιές από το απολαυστικό εκμέκ κανταΐφι. Γεύσεις ισορροπημένες που σε γεμίζουν δίχως να σου τερματίζουν την όρεξη.

20180524_104943

Στο διπλανό ψυγείο βλέπω μία γνωστή ελκυστική φιγούρα: η τούρτα μπισκότο την οποία είχα την τύχη να γευτώ σε ένα φιλικό σπίτι πριν λίγο καιρό. Στο Αργώ μπορείς να παραγγείλεις τούρτα γενεθλίων ή όποιο άλλο γλυκό θελήσεις.
Οι επιλογές πολλές και στα πιο μικρά γλυκά οι οποίες άνετα καλύπτουν όλα τα γούστα: τα καλοζυγισμένα ferrero, τα εκλέρ, τα κοκ, τα τσιζκέικ φιγουράρουν στα τοπ των προτιμήσεων Ελλήνων και ξένων.

20180524_105029

Για τις μεσημεριανές ώρες και τo διάλειμμα από την δουλειά, ο επισκέπτης του Αργώ μπορεί να επιλέξει μεταξύ μιας μεγάλης ποικιλίας από φρέσκα σάντουιτς και μπέγκελ (μη διστάσετε να ζητήσετε το « ελληνικό » σάντουιτς!) ή να επιλέξει αλμυρές λιχουδιές με φύλλο, όπως τυρόπιτες και μανιταρόπιτες ενώ ο συνδυασμός με έναν φρέσκο χυμό, με ένα κρύο τσάι βουνού ή με μία σπιτική λεμονάδα είναι μαστ!

20180524_105111

Ο Κωνσταντίνος και ο Βαγγέλης μοιράζονται εκτός από την κοινή βολιώτικη καταγωγή, τα ίδια επιχειρηματικά όνειρα, τα οποία τα έχουν βασίσει στην επιθυμία τους για σταθερά βήματα, χωρίς βιασύνες. Η επένδυση στην προσωπική δουλειά για το στήσιμο και την συνεχή εξέλιξη του μαγαζιού, οι ποιοτικές επιλογές σε πρώτες ύλες, συνδυάζονται με επικοινωνιακή ηρεμία και όλα τα παραπάνω μαζί αποτελούν την υπεραξία στην προσπάθεια τους.

Αξίζει ένα πέρασμα από το Αργώ.
Καλή συνέχεια στην προσπάθεια σας παιδιά!

20180524_105207

 

Argo Brussels

rue de l’Enseignement 66, 1000 Brx
Καθημερινές από τις 7.30 μέχρι τις 19.00 και τα
Σαββατοκύριακα και τις αργίες από τις 9.00 μέχρι τις 18.00

20180524_110314

Back to top button
Close
Close