Lifestyle news

Η εκπληκτική Κατερίνα Διδασκάλου μιλά για το ρόλο της Μυρσίνης, το φόβο των γυναικών αλλά και το σταριλίκι!

'To σταριλίκι το θεωρώ άχρηστο'

 

Η φρενίτιδα της σειράς εποχής, «Άγριες Μέλισσες», έχει φέρει το όνομά της στον αφρό της ελληνικής σόουμπιζ. Η Κατερίνα Διδασκάλου αναλαμβάνει τον ρόλο της Μυρσίνης Σεβαστού, μια γυναίκα με έντονη προσωπικότητα και ασίγαστη απέχθεια για τις αδερφές Σταμίρη στη σειρά «Άγριες Μέλισσες»

H Μυρσίνη Σεβαστού… έχει έναν φορτωμένο χειμώνα με γυρίσματα για την καθημερινή σειρά που σπάει τα κοντέρ τηλεθέασης, αλλά και μία παράσταση Δευτερότριτα, που έκανε πρεμιέρα Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου.

Η Ερατώ η νοικοκυρά από κάτω μιλάει για τον έρωτα, την απόρριψη, την προδοσία, τη βαναυσότητα σε βάρος των γυναικών, τους διεφθαρμένους δημόσιους λειτουργούς, την έλλειψη αυτοεκτίμησης. Με υπομονή και στωικότητα, ζει στο περιθώριο, μέχρι την ημέρα που στο από πάνω διαμέρισμα μετακομίζει μια πόρνη και τότε η ζωή της αλλάζει με ένα μαγικό τρόπο.

«Η πόρνη από πάνω» του Αντώνη Τσιπιανίτη με την Κατερίνα Διδασκάλου στο θέατρο Coronet. Η παράσταση που έχει αποσπάσει τις καλύτερες κριτικές από κοινό και κριτικούς, συνεχίζει την επιτυχημένη πορεία της για 9η σαιζόν,  ενώ στις 25 Νοεμβρίου η παράσταση παίχτηκε δωρεάν στα Τρίκαλα, μετά από τις ενέργειες του Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών του Δ.Τρικκαίων.

Η Κατερίνα Διδασκάλου αποκλειστικά στις ΙΔΕΕΣ: 

Κυρία Διδασκάλου έρχεστε για πρώτη φορά στα Τρίκαλα;

Έχω έρθει άλλες τρεις φορές με θεατρικές παραστάσεις και πάντα τα Τρίκαλα με εκπλήσσουν ευχάριστα. Βεβαίως θα τολμούσα να πω ότι ενώ το κοινό των Τρικάλων είναι πρωτοποριακό σε πολλά θέματα, δεν έρχεται ο κόσμος εύκολα στο θέατρο. Σε αντίθεση για παράδειγμα με την Θεσσαλονίκη που κλείσαμε το Αριστοτέλειο για την παράσταση, ένα θέατρο χωρητικότητας 700 θέσεων. Βεβαίως ευγνωμονώ τον κόσμο που παρόλα αυτά επιλέγει τις θεατρικές παραστάσεις και είμαστε αισίως στην 9η χρονιά.

-Το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών του Δ.Τρικκαίων προσφέρει την ευκαιρία στο κοινό να παρακολουθήσει δωρεάν αυτή την εξαιρετική παράσταση .Πιστεύετε ότι η ιστορία της Ερατούς, της ηρωίδας του έργου, είναι η ιστορία χιλιάδων γυναικών που υφίστανται κάθε μορφή βίας μέσα στην ίδια τους την οικογένεια;

Δυστυχώς ναι. Κουμπώνει με πολλές ιστορίες εκεί έξω αληθινές βγαλμένες από τη ζωή. Μάλιστα οι πραγματικές διηγήσεις των γυναικών που έχω ακούσει είναι πολύ χειρότερες. Είναι μια καθηλωτική ιστορία, που έχει ρεαλισμό, το κείμενο του Αντώνη Τσιπιανίτη είναι εξαιρετικό και γι’αυτό είμαστε στην 9η χρονιά παραστάσεων και ο κόσμος γεμίζει το θέατρο.

-Ποιο είναι το μήνυμα της παράστασης και κατ’επέκταση το δικό σας ως πρωταγωνίστρια.

Το μήνυμα το δικό μου αλλά και της πρωταγωνίστριας είναι να νικήσουν οι γυναίκες επιτέλους το Φόβο. Ο φόβος είναι δέσμιος, δεν τολμούν ακόμη και σήμερα να μιλήσουν.Να σας δώσω ένα παράδειγμα από τα στατιστικά στοιχεία της Ευρώπης, τα τελευταία χρόνια έχει αυξηθεί το ποσοστό της ενδοοικογενειακής βίας στο 47% . Ποσοστό αυξημένο κυρίως στις Βόρειες χώρες όπου τα κρούσματα αναφέρονται και καταγράφονται. Φανταστείτε τι γίνεται  εδώ που υπάρχει έκδηλη άρνηση αναφοράς της βίας και καταγγελίας.

Στην εποχή μας και μέσα από την κρίση αξιών που έχουμε περάσει ως Ελληνες,  πως κρίνετε τη βία στις σχέσεις; Έχετε περάσει κάτι αντίστοιχο από σύντροφο ή συνάδελφο.

Σαφέστατα υπάρχει κρίση αξιών, είναι τραγικό όμως και από την πλευρά των ανδρών να χρησιμοποιούν την μυϊκή δύναμη για να επιβάλλουν τα θέλω τους. Είναι μια αποτρόπαια πράξη είτε είναι λεκτική , είτε σωματική βία. Βεβαίως στη λεκτική μπορείς να σηκωθείς να φύγεις να μην δώσεις σημασία. Η ενδοοικογενειακή βία όμως αποτελεί ένα σύνθετο μοτίβο συμπεριφοράς που μπορεί να περιλαμβάνει σωματική κακοποίηση και ψυχολογική κακοποίηση . Προσωπικά δεν μου έχει συμβεί ποτέ, σίγουρα θα το κατήγγειλα αμέσως και θα έφευγα από μια τέτοια σχέση.

Θέλω να περάσουμε στο σήριαλ Άγριες Μέλισσες που πρωταγωνιστείτε φέτος και έχει τρελάνει τα μηχανάκια της τηλεθέασης. Το περιμένατε, έχει αυτή η δουλειά τη στόφα της επιτυχίας;

Αυτή η δουλειά έχει υψηλή αισθητική, από όπου και αν τη δεις έχει αισθητική. Κείμενο, σκηνοθεσία, κοστούμια, ηθοποιοί εκπληκτικό καστ, συνάδελφοι αγαπημένοι που χαίρεσαι να πηγαίνεις στο γύρισμα, όλα έχουν δέσει μεταξύ τους.

Ο κόσμος τελικά αγκαλιάζει τα πράγματα που δεν είναι άχρηστα. Πλέον αγκαλιάζει το καλό θέατρο, το καλό σήριαλ και είναι αισιόδοξο μήνυμα αυτό, γιατί καταδεικνύει ότι το κοινό διαλέγει πάντα το καλύτερο. Έχει γυρίζει την πλάτη σε εκπομπές τύπου reality, και είναι μεγάλο στοίχημα της τηλεόρασης να έρθουν και άλλες τέτοιες δουλειές. Γιατί η τηλεόραση καθορίζει την αισθητική μας και την αισθητική των παιδιών μπαίνει στα σπίτια μας. Ζούμε θεωρώ μια μικρή τηλεοπτική άνοιξη …γίνονται ήδη δυο τρεις καλές δουλειές και θα έρθουν και άλλες.

-Τι βλέπετε στην ηρωίδα τη Μυρσίνη, ταυτίζεστε καθόλου με το ρόλο ως μητέρα και εσείς τριών παιδιών;

Η Μυρσίνη είναι μια δυναμική μητέρα που αγαπά την οικογένεια της, δεν ταυτίζομαι μαζί της όμως στη ζωή, είναι ένας δυνατός ρόλος, έχω γράψει το βιογραφικό της και ευγνωμονώ την παραγωγή που μου έδωσε το ρόλο αυτό. Πηγαίνω στα γυρίσματα με φοβερή ενέργεια διότι και οι συνάδερφοι είναι εκπληκτικοί με τον Λ.Κακούρη τον τηλεοπτικό μου σύζυγο, είναι ένας εξαίρετος  συνάδερφος, αλλά και τα ‘παιδιά μου’ τα τηλεοπτικά τον Αναστάση, την Κίτσιου, την Τρίγγου χαίρεσαι να βρίσκεσαι στο ίδιο πλατό μαζί τους.

-Πως βλέπετε το ‘’σταριλίκι’’ μερικών συναδέρφων ;

To σταριλίκι το θεωρώ άχρηστο. Όταν είσαι πραγματικός σταρ ξέρεις ποιος είσαι,  δεν χρειάζεσαι επιβεβαίωση, όταν δεν είσαι…αυθεντικός τότε το χρειάζεσαι.

-Τέλος, θα ήθελα πριν σας ευχαριστήσω για την συνέντευξη που μας παραχωρήσατε, να μας δώσετε ένα μήνυμα για όλες στις γυναίκες εκεί έξω, μια συμβουλή.

Να κοιτάζονται στον καθρέφτη και να θαυμάζουν τον εαυτό τους . Η αυτοεκτίμηση είναι πολύ σημαντική, έρχεται βέβαια με το χρόνο, με τις εμπειρίες της ζωής, με την δουλειά, την ωριμότητα. Το καλύτερο μήνυμα θαυμάζω και αγαπώ τον εαυτό μου!

Αλεξάνδρα Τάμπου

 

 

Back to top button
Close
Close