Ειδήσεις

Η Δ/νση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα “SODart”.

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων και το 1ο ΕΠΑΛ Τρικάλων πήραν μέρος στη 3η συνάντηση του προγράμματος Erasmus+ με τίτλο «SODART – ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΜΑΘΗΣΙΑΚΕΣ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ», που πραγματοποιήθηκε στο Μπάρι της Ιταλίας από 10 έως 14 Μαΐου 2017.

 

Σκοπός του προγράμματος είναι η στήριξη των μαθητών που παρουσιάζουν μαθησιακές δυσκολίες και η παράλληλη εκπαίδευση των εκπαιδευτικών με καλές πρακτικές που σκοπό έχουν να βελτιώσουν την ποιότητα των μεθόδων διδασκαλίας.

Η συνάντηση αυτή φιλοξενήθηκε από το Επαγγελματικό Λύκειο «Ι.Ι.S.S. RosaLuxemburg» που βρίσκεται στην πόλη Acuaviva Delle Fonti κοντά στο Μπάρι. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης παρουσιάστηκε το εκπαιδευτικό σύστημα της Ιταλίας που αφορά την Ειδική Αγωγή και τον τρόπο διδασκαλίας των ατόμων με ειδικές μαθησιακές δυσκολίες, οργανώθηκαν εργαστήρια με μαθητές και τους συμμετέχοντες στο πρόγραμμα εκπαιδευτικούς και σχεδιάστηκαν οι επόμενες δράσεις του προγράμματος.

 

Επίσης τις ξένες αντιπροσωπείες υποδέχτηκε στο Δημαρχείο της πόλης ο δήμαρχος κ. Davide Francesco Ruggero CARLUCCI, όπου  δόθηκε η ευκαιρία στην διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων κα Βασιλική Κάκλανα συζητήσει και να ανταλλάξει με τον Δήμαρχο σκέψεις για συνεργασία όχι μόνο σε θέματα εκπαίδευσης αλλά και σε επίπεδο Δήμων στο πλαίσιο διαφόρων πολιτιστικών και άλλων δράσεων.

 

Στην 3η συνάντηση από ελληνικής πλευράς συμμετείχαν 5 μέλη από το προσωπικό  της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων και 5 εκπαιδευτικοί από το 1ο ΕΠΑΛ Τρικάλων. Επίσης συμμετείχαν καθηγητές και προσωπικό από τα σχολεία των εταίρων που συμμετέχουν στο πρόγραμμα:

  • Το Επαγγελματικό Λύκειο ΙISS “RosaLuxemburg”, που φιλοξενούσε τη συνάντηση.
  • H «Ακαδημία Ανθρωπιστικών και Οικονομικών Σπουδών» του Λοτζ της Πολωνίας (AkademiaHumanistyczno – Ekonomiczna w Lodzi).
  • Το IMKB ZUBEYDE HANIM MESLEKI VE TEKNIK ANADOLU LISESI , επαγγελματικό Λύκειο στην Κόνυα της Τουρκίας που είναι και ο συντονιστής του προγράμματος αυτού.
  • Το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο του Πανεπιστημίου της Δυτικής Ουγγαρίας (UNIVERSITY OF WEST HUNGARY).
  • Το «Κaratay Guidance and Research Center”, οργανισμός που παρέχει υπηρεσίες καθοδήγησης και συμβουλευτικής σε όλους τους τύπους σχολείων.
  • Το Πανεπιστήμιο «Selçuk University» στην Κόνυα της Τουρκίας.

 

Κατά τη διάρκεια της διαμονής στο Μπάρι, που συνέπεσε με την σύνοδο G7, δόθηκε η ευκαιρία στους συμμετέχοντες να ξεναγηθούν στην παλιά πόλη του Μπάρι όπου φυλάσσονται τα οστά του Αγίου Νικόλαου στην ομώνυμη εκκλησία,  να επισκεφτούν το Alberobello, χωριό με τρούλους, που αποτελεί Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO, καθώς και τον αρχαιολογικό χώρο της Πομπηίας.

Η επόμενη συνάντηση έχει προγραμματιστεί να φιλοξενηθεί στα Τρίκαλα τον ερχόμενο Οκτώβριο.

Back to top button
Close
Close