Ειδήσεις

Η διαβούλευση για τη νέα ΚΑΠ 2021-2027 παρουσία του Υφυπουργού αγροτικής ανάπτυξης Κώστα Σκρέκα – (Video και δηλώσεις)

Από την Κοζάνη και τη Δυτική Μακεδονία ξεκίνησε  η διαβούλευση του υπουργείου αγροτικής ανάπτυξης, για τη νέα ΚΑΠ 2021 – 2027, με τον υφυπουργό Κώστα Σκρέκα να τονίζει  από την Κοζάνη ότι πρόθεση της κυβέρνησης είναι να στηριχθεί ο πρωτογενής τομέας μέσα από τη χάραξη εθνικής στρατηγικής.

Μάλιστα ο κ. Σκρέκας επεσήμανε τη σπουδαιότητα που θα παίξει ο πρωτογενής τομέας στη δυτική Μακεδονία, κατά τη μετάβαση στη μεταλιγνιτική περίοδο. Τον υφυπουργό, που συνοδευόταν από τον γενικό γραμματέα του υπουργείου, κ. Μπαγινέτα, υποδέχθηκε στο γραφείο του ο περιφερειάρχης Γιώργος Κασαπίδης. «Το ότι ξεκινάμε σήμερα από εδώ σημαίνει ότι η κυβέρνηση αλλά και ο Κυριάκος Μητσοτάκης νοιάζονται την περιοχή αλλά και τους ανθρώπους της υπαίθρου που κρατούν σήμερα ζωντανά τα χωριά μας» είπε χαρακτηριστικά στις δηλώσεις του ο κ. Σκρέκας.

 

Μάλιστα ο υπουργός αναφέρθηκε στη συμφωνία που υπεγράφη μεταξύ Ελλάδας Κίνας για την εξαγωγή του κρόκου Κοζάνης, τονίζοντας ότι αυτό αποδεικνύει πόσο νοιάζεται ο πρωθυπουργός για την περιοχή, τονίζοντας πως πρέπει να γίνουν αρδευτικά συστήματα και να αυξηθούν οι καλλιεργήσιμες εκτάσεις στην δυτική Μακεδονία, όχι μόνο για το εμβληματικό προϊόν του κρόκου αλλά και για άλλα προϊόντα όπως ροδάκινα Βελβεντού, φασόλια , μήλα α.

Back to top button
Close
Close