Lifestyle newsΥγεία/fitness

Η Βίκυ Χατζηβασιλείου μας κατονομάζει τα 5 βασικά λάθη που κάνουμε σχεδόν όλοι ενώ τρώμε!

 

Η περίοδος που διανύουμε είναι ιδιαίτερη, καθώς έχει επιφέρει τεράστιες αλλαγές στην καθημερινότητα και τις ζωές όλων μας. Ωστόσο, μπορούμε να αξιοποιήσουμε τον ελεύθερο χρόνο που μας δόθηκε μένοντας στην καραντίνα για να φροντίσουμε τον εαυτό μας και να αλλάξουμε τις όποιες εσφαλμένες συνήθειες ακολουθούσαμε έως σήμερα. Ξεκινώντας από το μείζον ζήτημα της διατροφής, πολλά είναι τα λάθη που κάνουμε και επιβαρύνουμε τόσο το σώμα μας, όσο και την υγεία μας, χωρίς να τα ξέρουμε οι περισσότεροι. Η Βίκυ Χατζηβασιλείου γνωρίζει καλά πως πρέπει να τρεφόμαστε σωστά για να διατηρούμε σε άψογη κατάσταση τη φόρμα μας γι’αυτό ανέβασε στο κανάλι της στο youtube ένα βίντεο, στο οποίο απαριθμεί τα 5 λάθη που κάνουμε όλοι ενώ τρώμε και να μας προκαλούν προβλήματα στον οργανισμό μας.

Λάθος νούμερο 1: Αλλατίζουμε το φαγητό πριν το δοκιμάσουμε!

Το παραπάνω αλάτι κάνει κατακράτηση στο σώμα, συνεπώς πρήζει και βοηθά την κυτταρίτιδα να βγει προς τα έξω. Ποτέ λοιπόν αλάτι πριν τη δοκιμή του φαγητού! Μπορεί να είναι και τέλεια η γεύση του. Το αλάτι επίσης είναι ένα από τα σύγχρονα δηλητήρια.

Λάθος νούμερο 2: Πίνουμε νερό κατά τη διάρκεια του φαγητού.

Κατά αυτό τον τρόπο αραιώνονται τα γαστρικά υγρά και δεν μπορεί να γίνει η πέψη. Το νερό πρέπει να το πιούμε τουλάχιστον 20 λεπτά πριν αρχίσουμε το γεύμα, για να μην προκαλέσει το μπλοκάρισμα των γαστρικών υγρών. Όταν πίνουμε νερό κατά τη διάρκεια του φαγητού, διαλύονται τα γαστρικά υγρά, με αποτέλεσμα το γαστρικό λίπος να συσσωρεύεται στην κοιλιά.

Λάθος νούμερο 3: Τρώμε γρήγορα!

Η πληροφορία του κορεσμού για να φτάσει στον εγκέφαλο θέλει ακριβώς 20 λεπτά από τη στιγμή που η πρώτη μπουκιά θα μπει στο στομάχι. Αυτό σημαίνει πως όσο πιο γρήγορα τρώμε, τόσο πιο πολλές μπουκιές θα φάμε σε αυτό το εικοσάλεπτο μέχρι να νιώσουμε κορεσμό. Όσο πιο αργά τρώμε, τόσο λιγότερες θερμίδες θα πάρουμε. Επίσης, το να τρώμε γρήγορα, σημαίνει πως κάνουμε αεροφαγία. Αυτό πρακτικά, δημιουργεί προβλήματα στην πέψη. Όσο πιο ήρεμη πέψη έχουμε, τόσο πιο καλά μεταβολίζεται η τροφή.

Λάθος νούμερο 4: Μετά το φαγητό, σηκωνόμαστε να περπατήσουμε. #ΝΟΤ

Αν βγούμε για περπάτημα μετά το φαγητό, θα χρειαστεί η καρδιά να στείλει αίμα και στο στομάχι για να κάνει την πέψη, αλλά και στα χέρια & στα πόδια, για να κάνει την κίνηση του περπατήματος. Συνεπώς έχουμε, υπερλειτουργία της καρδιάς και λιγότερο αίμα στο στομάχι, άρα χειρότερη πέψη. Μετά το φαγητό λοιπόν, καθόμαστε ήρεμοι και αφού χωνέψουμε, εφόσον έχει περάσει ένα τρίωρο μπορούμε να περπατήσουμε. Κάθε άλλο παρά βοηθάει την πέψη το περπάτημα μετά το φαγητό. Αντίθετα, τη δυσκολεύει ιδιαίτερα.

Λάθος νούμερο 5: Τρώμε φρούτα μετά το φαγητό. Τεράστιο λάθος!

Το φρούτο ελκύει τελείως διαφορετικά γαστρικά υγρά από ότι το φαγητό. Που σημαίνει εάν προηγηθεί το φαγητό στο στομάχι, που συνήθως αυτό γίνεται, το φρούτο μετά δε θα μπορέσει να χωνευθεί. Γιατί δε θα μπορέσει να ελκύσει τα γαστρικά υγρά που χρειάζεται, άρα το φρούτο θα μείνει άπεπτο, μέσα στο στομάχι. Πολύ σημαντικό επίσης, μην πίνεται ποτέ σόδες μετά το φαγητό. Δεν βοηθάει στο να κάνουμε χώνεψη. Η σόδα απλά δίνει την ψευδαίσθηση πως χωνεύουμε.

 

 

Back to top button
Close
Close