Επιχειρείν

Η Ασπροποταμίτισα Ελένη Ράπτη αναλύει τους στόχους και την πορεία της Φυσικό Αέριο ως διευθύντρια εταιρικών σχέσεων

Συναντήσαμε την Ελένη Ράπτη, η οποία μας μίλησε για την πορεία και τους στόχους  της εταιρείας, για το πώς επηρεάστηκε από το άνοιγμα της αγοράς φυσικού αερίου,  καθώς και γενικότερα για την ελληνική αγορά ενέργειας.

H «Φυσικό Αέριο» έχει πάνω από 160 χρόνια παρουσίας στην ελληνική αγορά ενέργειας. Ξεκίνησε με τη λειτουργία του εργοστασίου φωταερίου, δίνοντας ενέργεια και φωτίζοντας την Αθήνα. Σήμερα, η «Φυσικό Αέριο Ελληνική Εταιρεία Ενέργειας» λειτουργεί ως φυσική και ιστορική συνέχεια του παρελθόντος, διατηρώντας τον ρόλο του προμηθευτή αερίου στους καταναλωτές, έχοντας προσθέσει από το 2018 στο χαρτοφυλάκιο των υπηρεσιών και την προμήθεια ηλεκτρικού ρεύματος. Πλέον, η εταιρεία είναι ένας ολοκληρωμένος πάροχος ενέργειας, ο οποίος διατηρεί ένα σημαντικό μερίδιο αγοράς στον χώρο της ενέργειας.

– Πείτε μας δύο λόγια για την πορεία της  εταιρείας για τη χρονιά που πέρασε,  η οποία χαρακτηρίστηκε από το άνοιγμα της αγοράς φυσικού αερίου.

Μία χρονιά γεμάτη προκλήσεις και νέες εμπειρίες, καθώς πετύχαμε την ενίσχυση της παρουσίας μας όχι μόνο στην αγορά ενέργειας, αλλά κυρίως στην καρδιά των καταναλωτών μας. Το 2018 ξεκίνησε με την είσοδό μας στην αγορά της ηλεκτρικής ενέργειας και ολοκληρώθηκε με πολύ θετικά αποτελέσματα τόσο σε επίπεδο νέων συμβολαίων όσο και οικονομικών αποτελεσμάτων. Ετσι, ενώ στο παρελθόν οι καταναλωτές μάς είχαν ταυτίσει με φυσικό αέριο, πλέον στη συνείδησή τους έχουμε εντυπωθεί ως ένας ολοκληρωμένος πάροχος που φροντίζει συνολικά για την ενέργεια του σπιτιού τους.  Φυσικά, εξίσου σημαντικό για εμάς, ήταν ότι ξεπεράσαμε τα μέχρι πρότινος γεωγραφικά μας όρια και εξυπηρετούμε τώρα πια σε πανελλαδικό επίπεδο τους καταναλωτές φυσικού αερίου και ηλεκτρικής ενέργειας.Image result for φυσικο αεριο ελενη ραπτη

– Επειδή πλέον απευθύνεστε σε όλη την Ελλάδα και όχι μόνο στην Αττική, το ερώτημα που τίθεται είναι πού και πώς θα σας βρει ο ενδιαφερόμενος καταναλωτής;

Η εταιρεία μας διαθέτει φυσική παρουσία στη Βόρεια και Κεντρική Ελλάδα. Το κατάστημα στη Θεσσαλονίκη* βρίσκεται στην περιοχή της Καλαμαριάς, ενώ στη Θεσσαλία οι καταναλωτές μπορούν να μας βρουν στο νέο κατάστημα της εταιρείας μας στο κέντρο της Λάρισας*. Αντίστοιχα, μπορούν να ενημερωθούν για τα προϊόντα μας, να εξοφλήσουν λογαριασμούς και να αναζητήσουν τις υπηρεσίες μας στο δίκτυο καταστημάτων της Vodafone, με την οποία έχουμε αποκλειστική συνεργασία. Συνολικά, η εταιρεία μας διαθέτει 468 σημεία εξυπηρέτησης σε ηπειρωτική και νησιωτική Ελλάδα, ενώ η γραμμή εξυπηρέτησης 181133 λειτουργεί 24/7 για οποιοδήποτε αίτημα έχουν.  Τέλος, στο www.fysikoaerioellados.gr οι επισκέπτες μας έχουν στη διάθεσή τους έναν εξειδικευμένο οδηγό, ο οποίος προτείνει προσωποποιημένες λύσεις και το πρόγραμμα που τους ταιριάζει, με βάση τις ανάγκες τους, καθώς και τη δυνατότητα να ολοκληρώσουν την αίτηση τους για ρεύμα ή φυσικό αέριο ή και στο συνδυαστικό πακέτο online.Image result for φυσικο αεριο ελενη ραπτη

– Στον χώρο που δραστηριοποιείται η «Φυσικό Αέριο» υπάρχει έντονος ανταγωνισμός. Ποιο είναι το δικό σας ανταγωνιστικό πλεονέκτημα;

Η πολύτιμη κληρονομιά μας, είναι αυτή η πολύ μεγάλη πορεία που έχουμε μέσα στον χρόνο και η εμπιστοσύνη που δείχνουν οι καταναλωτές σε εμάς. Πέρα από τη σχέση εμπιστοσύνης που έχουμε χτίσει, οι καταναλωτές μας επιλέγουν γιατί τους δίνουμε τη δυνατότητα να απολαύσουν για πρώτη φορά μοναδικά προνόμια. Ουσιαστικά, κάνουμε πράξη τη στρατηγική της εταιρείας μας που είναι να προσφέρουμε αξία στον καταναλωτή πέρα από την τιμή. Συγκεκριμένα, πετύχαμε συνεργασίες με σημαντικές εταιρείες άλλων κλάδων (τηλεπικοινωνίες, ασφάλιση, τραπεζικές υπηρεσίες) και μέσα από αυτές προσφέρουμε επιπλέον προνόμια σε κάθε πελάτη μας, όπως:
• Δωρεάν 24 ώρες το 24ωρο τεχνική βοήθεια για έκτακτες βλάβες στο σπίτι ή την επιχείρηση.
• Δωρεάν ασφάλιση για το σπίτι ή την επιχείρηση σε συνεργασία με την Interamerican για οποιαδήποτε ζημιά, όπως για παράδειγμα σε περίπτωση κλοπής ή διάρρηξης για ζημιές σε συσκευές, έπιπλα και άλλα αντικείμενα.
• Τετραπλάσιους πόντους με τη χρήση καρτών Alpha Bonus της Alpha Bank σε κάθε εξόφληση λογαριασμού αερίου ή ρεύματος.
Αυτά και άλλα πολλά που σχεδιάζουμε αξιολογούνται πολύ θετικά από τους καταναλωτές. Είναι άλλωστε χαρακτηριστικό ότι 9 στους 10 πελάτες μας συστήνουν την εταιρεία μας σε φίλους και γνωστούς (βάσει έρευνας που τρέχουμε σε μηνιαία βάση για τη μέτρηση ικανοποίησης των καταναλωτών μας).

– Ποιοι είναι οι στόχοι σας για το 2019;

Διαρκής στόχος μας είναι να συνεχίσουμε τη δυναμική μας πορεία και να συνεχίσουμε να εξελίσσουμε το χαρτοφυλάκιο των υπηρεσιών μας προς τους καταναλωτές. Κρίνοντας από τα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου του 2019 είμαστε πολύ αισιόδοξοι για τη συνέχεια.
Ειδικά για την περιφέρεια και για τις νέες περιοχές όπου δραστηριοποιείται η «Φυσικό Αέριο Ελληνική Εταιρεία Ενέργειας», βλέπουμε με ιδιαίτερη ικανοποίηση ότι τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις αναγνώρισαν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που φέρνουμε και για τον λόγο αυτόν έχουμε καταφέρει μία σημαντική διείσδυση. Η Βόρεια και η Κεντρική Ελλάδα, ως ώριμες ενεργειακά αγορές αναγνωρίζουν την αξιοπιστία και την εμπειρία της εταιρείας μας και στρέφονται σε εμάς για την κάλυψη των ενεργειακών τους αναγκών.

– Στην ελληνική αγορά ενέργειας δραστηριοποιούνται πλέον πολλές εταιρείες. Πώς κρίνετε την εγχώρια αγορά ενέργειας και πού πιστεύετε ότι θα κριθεί το «παιχνίδι»;

Ο ανταγωνισμός εντείνεται μεταξύ των εταιρειών ενέργειας με αποδέκτη τον τελικό καταναλωτή. Ενδεχομένως, η ένταση αυτή να ωθεί κάποιους σε κινήσεις εντυπωσιασμού, που στο τέλος αποδεικνύονται επικοινωνιακά τεχνάσματα χωρίς ουσία. Ολοι εμείς στη «Φυσικό Αέριο» έχουμε γαλουχηθεί με αρχές όπως αξιοπιστία, σοβαρότητα και ειλικρίνεια. Ψύχραιμα και με φροντίδα για τους καταναλωτές επενδύουμε σε μακροχρόνιες σχέσεις μαζί τους, κάτι που το αποδεικνύει και το ίδιο μας το χαρτοφυλάκιο, στο οποίο θα βρείτε πελάτες οι οποίοι επιλέγουν να είναι μαζί μας για πολλές δεκαετίες. Με αφετηρία την ιστορία μας και το βλέμμα μας στραμμένο στο μέλλον, συνεχίζουμε να εργαζόμαστε προς όφελος των καταναλωτών και ενημερωνόμαστε για τις νέες τεχνολογίες και συστήματα σε ό,τι αφορά στην εξυπηρέτησή τους. Η έννοια της καινοτομίας υπογραμμίζει τον τρόπο με τον οποίο σκεφτόμαστε και υλοποιούμε τα σχέδιά μας. Είναι συστατικά τα οποία διασφαλίζουν την πορεία μας για πολλά ακόμη χρόνια στο νέο διαμορφωμένο περιβάλλον της ενέργειας.

* ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Εθνικής Αντιστάσεως 38Α & Αριστείδου, Καλαμαριά | ΛΑΡΙΣΑ: Ηρώων Πολυτεχνείου 113

Back to top button
Close
Close