MUST Read

Η αντιφατική διάθεση του καιρού στην Ελλάδα

Ο καιρός… τρελάθηκε για τα καλά το τελευταίο 24ωρο στη χώρα μας, δεδομένου ότι στην Αθήνα… βούλιαξαν από κόσμο οι παραλίες, τη στιγμή που στη Βόρεια Ελλάδα συνέβη θεομηνία.

Συγκεκριμένα, οι παραλίες τις Αττικής γέμισαν κόσμο, δεδομένου ότι ο υδράργυρος… σκαρφάλωσε στα ύψη και οι Αθηναίοι αναζήτησαν ανάσα δροσιάς.

Από την άλλη, στα λευκά ντύθηκαν περιοχές στη Βόρεια Ελλάδα, λόγω της σφοδρής χαλαζόπτωσης. Στο Δροσερό Εορδαίας οι αυλές των σπιτιών… άσπρισαν, ενώ έντονη βροχόπτωση σημειώθηκε στην Ολυμπιάδα, όπου ένα δέντρο έπεσε σε ακατοίκητο σπίτι!

Στον Δήμο Βόλβης Θεσσαλονίκης ένα ρέμα υπερχείλισε, γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα να εγκλωβιστούν 4 άτομα σε ΙΧ αυτοκίνητο, το οποίο ακινητοποιήθηκε. Να σημειωθεί ότι χρειάστηκε η επέμβαση της πυροσβεστικής για τον απεγκλωβισμό των ατόμων.

Η σφοδρή χαλαζόπτωση που σημειώθηκε στη Θεσσαλία κατέστρεψε 2.000 στρέμματα καλλιεργήσιμων εκτάσεων, ενώ η οικονομική ζημιά από την καταστροφή είναι ιδιαίτερα μεγάλη.

Όσον αφορά στη Θεσσαλία και τη Μακεδονία, τα έντονα φαινόμενα θα κρατήσουν μεγαλύτερο χρονικό διάστημα από ό,τι στην υπόλοιπη Ελλάδα.

Από την ερχόμενη Τετάρτη θα εξομαλυνθεί ο καιρός, ενώ η Αθήνα, εάν επηρεαστεί από τα φαινόμενα, θα είναι στα δυτικά και στα βόρεια.

Back to top button
Close
Close