Beauty expertsΕπιχειρείν

Η Αγγελική Σωτήρη, Brand Manager της EMC Skincare μας παρουσιάζει μια επαναστατική νέα σειρά καλλυντικών

Συνέντευξη με την Χημικό – Αγγελική Σωτήρη και τα καλλυντικά EMC skincare

Η βιομηχανία των Καλλυντικών & της Ομορφιάς συνδυάζει ελκυστικά προϊόντα με μια εμπορική διάσταση. Η παροχή γνώσης προς τους καταναλωτές, που έχουν όλο και πιο αυξημένες απαιτήσεις, είναι απαραίτητη.

Η  κ. Αγγελική Σωτήρη, Brand Manager της EMC Skincare απαντάει στις ερωτήσεις μας ως εμπνεύστρια και δημιουργός του Brand, που έχει κερδίσει τις γυναίκες με την επαναστατική νέα σειρά καλλυντικών που προστατεύουν και ενυδατώνουν την επιδερμίδα σας με βάση τις κλιματολογικές συνθήκες όπου αναπνέει το δέρμα σας.

Ερευνώντας πώς οι διαφορετικές κλιματικές ζώνες επηρεάζουν το δέρμα, δημιουργήθηκε η σειρά EMC για την απόλυτα στοχευμένη περιποίηση του δέρματος  ανάλογα με το κλίμα.

-Πώς αποφασίσατε να ασχοληθείτε με την βιομηχανία της ομορφιάς; Ήταν κάτι το οποίο θέλατε από πριν ή σας προέκυψε τυχαία;

Κατά τη διάρκεια των σπουδών μου στο Τμήμα Χημείας η αλήθεια είναι ότι δεν ήξερα πως θα εξελιχθούν τα πράγματα. Ο λόγος που αποφάσισα να ασχοληθώ με τη βιομηχανία της ομορφιάς είναι γιατί έψαχνα πολύ καιρό να βρω την ιδανική περιποίηση για το δέρμα μου, δοκιμάζοντας σχεδόν όλα τα μεγάλα brandς που κυκλοφορούν. Αναζητούσα το απόλυτο και επειδή δεν το έβρισκα, το έφτιαξα: εξειδικευμένα προϊόντα περιποίησης προσώπου και σώματος, με φυσικά συστατικά, τα οποία λαμβάνουν υπόψιν τους ότι κάθε τύπος δέρματος αντιδρά διαφορετικά σε κάθε κλίμα και προσαρμόζονται ιδανικά.

-Που εστιάζεται η πρωτοπορία της κρέμας προσώπου

Η πρωτοπορία της EMC, στηρίζεται στη φιλοσοφία «ΚΛΙΜΑ-ΔΕΡΜΑ-ΚΡΕΜΑ». Σημαίνει ότι τα προϊόντα περιποίησης προσώπου και σώματος EMC είναι τα μοναδικά στον κόσμο που δρουν με βάση το κλίμα στο οποίο ζει η γυναίκα που τα χρησιμοποιεί. Τα προϊόντα περιποίησης  τα οποία δεν είναι βελτιστοποιημένα με βάση το κλίμα, δεν αποδίδουν το ίδιο καλά όσο ένα βελτιστοποιημένο προϊόν. Η πατέντα μας είναι κατοχυρωμένη παγκοσμίως και η έρευνα βασίζεται σε επιστημονικά δεδομένα βασισμένα στη Δερματολογία, στη Μετεωρολογία και στη Χημεία, η οποία είναι και το δικό μου επιστημονικό πεδίο.

– Η αγορά της Ελλάδας πως αποδέχτηκε μια τόσο πρωτοποριακή σειρά καλλυντικών, ήταν οι κατάλληλες συνθήκες;

Ξεκινάμε με το θετικό ότι όσο υπάρχουν ενημερωτικές σελίδες όπως η δική σας ο κόσμος έχει τη δυνατότητα να μαθαίνει όσο περισσότερα μπορεί για την υγεία του δέρματος – που είναι και το μεγαλύτερο σε έκταση όργανο του σώματος- και να επιλέγει εξειδικευμένα προϊόντα. Δε μένει στις «παλιές» διαφημίσεις αλλά ενημερώνεται και δέχεται μια πρωτοποριακή σειρά καλλυντικών. Οπότε σας ευχαριστώ για την ευκαιρία που μου δίνετε να παρουσιάσω την EMC.


-Βλέπουμε τα προϊόντα σας να στοχεύουν και στην αγορά του Εξωτερικού. Πως προέκυψε η προώθηση τους στην Ευρώπη και την Αφρική;

Η προώθηση στο εξωτερικό προέκυψε γιατί η EMC  ξεκίνησε με το Μεσογειακό κλίμα.  Η Ευρώπη, όπως επίσης η Τυνησία στην Αφρική και η Αδελαϊδα στην Αυστραλία έχουν Μεσογειακό κλίμα, οπότε καλύπτουμε τις ανάγκες που έχουν τα δέρματα στο κλίμα αυτό.

Σύντομα θα κυκλοφορήσουν και οι σειρές για τα υπόλοιπα τέσσερα κλίματα, το Ερημικό, το Ωκεάνιο, το Ηπειρωτικό και το Τροπικό.

-Διαβάζουμε πώς όταν ένα προϊόν εμπεριέχει αλκοόλ ή parabens είναι κακό για το δέρμα.  Τι ισχύει στο χώρο των προϊόντων ομορφιάς , τι θα πρέπει να προσέχουμε ως καταναλωτές;

Γενικότερα προϊόντα που περιέχουν  parabens, mineral oils, GMO και διάφορα άλλα είναι επιβλαβή για το δέρμα και για την υγεία μας γενικότερα, γι’ αυτό ο κόσμος έχει στραφεί στα φυσικά καλλυντικά και επίσης στην υγιεινή διατροφή. Αυτό που θα πρέπει να προσέχει ο καθένας μας να διαβάζει τις ετικέτες του κάθε προϊόντος ώστε να επιλέγει σωστά και φυσικά καλλυντικά. Στο site μας σύντομα θα υπάρχουν επιστημονικά papers τόσο για τα κλίματα όσο και για τις ανάγκες του δέρματος, τι ακριβώς χρειάζονται και τι ακριβώς θα πρέπει να προσέχουμε. Για παράδειγμα οι αντιρυτιδικές μας κρέμες περιέχουν φυσικό υαλουρονικό οξύ, λάδι μακαντέμια, θαλάσσιο κολλαγόνο, βιταμίνη Ε και αμυγδαλέλαιο. Το αποτέλεσμα είναι η άμεση βελτίωση της όψης του δέρματος, η λείανση των πρώτων ρυτίδων και η απόκτηση λαμπερού, νεανικού δέρματος χωρίς καμία χημική επιβάρυνση.

 -Σαν χημικός ποια είναι τα αγαπημένα σας συστατικά για προϊόντα ομορφιάς; Τι κοιτάζετε πρωτίστως σε ένα προϊόν ομορφιάς όταν προορίζεται για δική σας χρήση;

Σαν  Χημικός γνωρίζω ότι η Χημεία είναι μία επιστήμη που μελετά ουσιαστικά τη Φύση και το πώς αντιδρούν τα πάντα στη φύση μεταξύ τους. Ό,τι προέρχεται από τη φύση είναι αγαπημένο για τον άνθρωπο. Αυτό ακριβώς κοιτάω πρωτίστως σε οποιοδήποτε προϊόν προορίζω για εμένα. Οπότε αυτό κάνουμε στην EMC: δεν χρησιμοποιούμε καθόλου χημικά συστατικά. Όμως έχουμε καταφέρει να βελτιστοποιήσουμε επιστημονικά τον τρόπο που αντιδρούν οι φυσικές πρώτες ύλες μεταξύ τους ώστε οι γυναίκες της EMC να απολαμβάνουν το καλύτερο αποτέλεσμα με μηδενική χημική επιβάρυνση. Πρόκειται για πρωτοποριακές συνταγές, με αντίστοιχα εκπληκτικά αποτελέσματα.

-Ποια είναι τα 3 top προϊόντα σας και γιατί;

Δε μπορώ να ξεχωρίσω κάποιο προϊόν γιατί το καθένα είναι εξειδικευμένο για κάθε τύπο δέρματος και για κάθε κλίμα στο οποίο απευθύνεται. Αν έπρεπε όμως, θα ξεχώριζα την αντιρυτιδική μας κρέμα η οποία κάνει πολύ περισσότερα από αντιγήρανση, προλαμβάνοντας τις ρυτίδες και ειδικά αυτές που δημιουργούνται από τον ήλιο και το κλίμα της Μεσογείου όπου ζούμε.

-Παρατήρησα ότι οι σειρές σας περιέχουν και κεριά σώματος. Τι είναι αυτό;

Πρόκειται για το πιο πρόσφατο πρωτοποριακό προϊόν μας: τα κεριά σώματος, ένα για κάθε κλίμα ξεχωριστά, body butter και λάδι μαζί. Ανάβοντας το κερί, λιώνει το μίγμα και μπορούμε άφοβα και άμεσα κυρίως, να το χρησιμοποιήσουμε στο σώμα ως ενυδατικό λάδι. Είναι μαγικό! Παράλληλα το κερί διαχέει στην ατμόσφαιρα ένα εξαιρετικό άρωμα (διαφορετικό για κάθε κλίμα) που χαλαρώνει και αναζωογονεί μεταφέροντάς σας νοητά στην ανάλογη περιοχή που αντιπροσωπεύει, από τα αναζωογονητικά αρώματα της Μεσογείου έως τα αισθησιακά αρώματα της Ερήμου.

-Είστε ένας νέος άνθρωπος που μπήκε δυναμικά στο χώρο του επιχειρείν, ποια είναι τα σχέδια σας για το μέλλον.

Τα σχέδια μου για το μέλλον είναι να ολοκληρώσω τις σειρές για όλα τα κλίματα και να καταφέρω να εξελίσσω τα προϊόντα μου με βάση κάθε κλιματική διαφοροποίηση.

-Πού μπορούμε να βρούμε τη σειρά EMC skincare;

Προς το παρόν μπορείτε να βρείτε όλα  τα προϊόντα της EMC online στη σελίδα μας www.emcskincare.com

Σύντομα θα είναι διαθέσιμα και σε επιλεγμένα καταστήματα σε όλη την Ελλάδα.

www.emcskincare.com.

Αλεξάνδρα Τάμπου

 

Back to top button
Close
Close