ΠολιτισμόςΠολιτισμός

Ζωντανή μετάδοση της όπερας «ΛΟΥΙΖΑ ΜΙΛΛΕΡ» στο Δημοτικό Κινηματογράφο Τρικάλων

Ο Δημοτικός Κινηματογράφος συνεχίζει τις προβολές της Met που προβάλουν σε ζωντανή μετάδοση παραστάσεις από το Lincoln Center της Metropolitan Opera της Νέας Υόρκης. “THE MET: LIVE IN HD”.
ΤΟ ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΣΕ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΚΥΠΡΟ ΜΕ ΤHN ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΤΗΣ ΟΠΕΡΑΣ «ΛΟΥΙΖΑ ΜΙΛΛΕΡ» ΤΟΥ GIUSEPPE VERDI, το ΣΑΒΒΑΤΟ 14/4/2017 ΣΤΙΣ 19:30, ΣΕ ΖΩΝΤΑΝΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. ΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥΣ ΥΠΟΤΙΤΛΟΥΣ.

Το βραβευμένο πρόγραμμα “The Met: Live in HD”, συνεχίζει τις επιτυχημένες προβολές του με την 9η ζωντανή μετάδοση της σεζόν, μια σπάνια αναβίωση της «Λουίζα Μίλλερ» του Giuseppe Verdi, , η οποία θα προβληθεί για πρώτη φορά σε HD.

Το φιλόμουσο κοινό, θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει την παράσταση μέσα από το Lincoln Center στην Met, πλαισιωμένη από ένα εκπληκτικό καστ και να παρακολουθήσει σε ζωντανή μετάδοση από τη Νέα Υόρκη, την όπερα «Λουίζα Μίλλερ», στις συνεργαζόμενες αίθουσες του δικτύου του Ομίλου ANTENNA, το Σάββατο 14 Απριλίου στις 19.30.

Πρόκειται για την σπαρακτική τραγωδία του Verdi, για μια νεαρή γυναίκα που θυσιάζει την ευτυχία της για να σώσει τη ζωή του πατέρα της. Η ιστορία εστιάζει στην σχέση του πατέρα με την κόρη του, και στο πως αυτή εξελίσσεται απέναντι σε ένα εχθρικό περιβάλλον σε μια μικρή κοινωνία χωρικών. Είναι μια όπερα που επικεντρώνεται σε πραγματικές, ανθρώπινες αρετές.

Στον πρωταγωνιστικό ομώνυμο ρόλο, η νέα σταρ σοπράνο, Sonya Yoncheva, ως η χωριατοπούλα Λουίζα απέναντι στον Piotr Beczala ως Ροντόλφο. Πλάι τους ο θρυλικός Plácido Domingo στον ρόλο του Μίλλερ, πατέρα της Λουίζα, προσθέτοντας ένα ακόμη ρόλο στην μακρά καριέρα του στη Met. Η Olesya Petrova ερμηνεύει την Φεντερίκα, ενώ ο Alexander Vinogradov στο ντεμπούτο του στη Met μαζί με τον Dmitry Belosselskiy, ερμηνεύουν αντίστοιχα τους Βάλτερ και Βουρμ, τους ανελέητους χωρικούς που έχουν βαλθεί να χωρίσουν τη Λουίζα και τον Ροντόλφο. Την ορχήστρα διευθύνει ο Bertrand de Billy.

Οι αίθουσες προβολής της Met στην Ελλάδα αυξάνονται κάθε χρόνο και ανάμεσά τους βρίσκονται οι σημαντικότεροι χώροι πολιτισμού σε κάθε πόλη, μεταξύ αυτών το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης αλλά και θέατρα, κινηματογράφοι και άλλοι χώροι πολιτισμού.

Η παράσταση έχει διάρκεια 3 ώρες & 38 λεπτά με 2 διαλείμματα 35 λεπτών και προβάλλεται με Αγγλικούς και Ελληνικούς υπότιτλους. Για περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα μεταδόσεων, το δίκτυο αιθουσών και τα σημεία προπώλησης εισιτηρίων επισκεφθείτε το www.metingreece.com.

Η σεζόν 2017-18 της Met Opera συνεχίζεται με την τελευταία παράσταση του προγράμματος, την «Σταχτοπούτα», το Σάββατο 28 Απριλίου στις 19:55.

Back to top button
Close
Close