Γάμος - Βάπτιση

Ζωή γλυκιά σαν…Μέλι!

 

Ίσως από την πιο ευχάριστη προετοιμασία που καλείστε να κάνετε για την ημέρα του γάμου σας είναι η επιλογή των γλυκών . Πλέον οι επιλογές είναι παρά πολλές καθώς εκτός από τη μεγάλη ποικιλία παραδοσιακών γλυκών της χώρας μας , έχουν γίνει και πολλές προσθήκες από το εξωτερικό με μοντέρνα και πρωτότυπα γλυκά. Εκτός από τη γαμήλια τούρτα , συνηθίζεται, όχι απαραίτητα, μαζί με τη μπομπονιέρα να προσφέρετε στους καλεσμένους και ένα γλυκό.  Σε κάποιες περιπτώσεις προσφέρονται σε μπουφέ στην είσοδο του χώρου δεξίωσης μαζί με κάποιο welcome drink ή στην εκκλησία.

Το ερώτημα είναι παραδοσιακά γλυκά ή μοντέρνα ;

Ανά περιοχές της χώρας μας , κάθε τόπος έχει και ένα δικό του παραδοσιακό γλυκό για τους γάμους. Συναντάμε από ξεροτήγανα , στην Κρήτη συνήθως, μέχρι και κουραμπιέδες σε πολλές περιοχές . Τα αμυγδαλωτά παίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο σε πολλούς γάμους, οι μαρέγκες ή μπεζέδες και οι χιονούλες που είναι γλυκά με ινδοκάρυδο. Τα παραδοσιακά γλυκά είναι συνήθως λευκά ή έχουν μέλι και ξηρούς καρπούς. Αυτό γιατί έχουν συμβολικό χαρακτήρα για τη μελλοντική κοινή ζωή του ζευγαριού να είναι καλότυχο και ευτυχισμένο.

Οι μοντέρνες εκδοχές γλυκών γάμου έχουν εξίσου μεγάλη ποικιλία όσο και τα παραδοσιακά.  Cupcakes διακοσμημένα με ευφάνταστους και λαχταριστούς τρόπους, Cake pops διακοσμημένα σαν νύφη και γαμπρός. Επίσης, μπισκότα βουτύρου διακοσμημένα με ζαχαρόπαστα σε διάφορα σχέδια που παραπέμπουν σε γαμήλια τελετή πάντα αφήνουν μια ευχάριστη εικόνα , εκτός από γεύση, στους καλεσμένους σας.  Τα τελευταία χρόνια είναι στη μόδα τα macarons, τα οποία μας έρχονται από τη Γαλλία, όμως έχουν μικρές διαφορές με τα δικά μας αμυγδαλωτά. Μπορούν να γίνουν σε πολλά χρώματα αναλόγως την διακόσμηση και το θέμα του γάμου σας.  Ένα γλυκό από το παρελθόν που έχει κάνει δυναμική επιστροφή είναι το μπισκοτολουκουμο. Είναι μπισκότα τύπου Πτι-μπερ με λουκουμάκι στο κέντρο, το συγκεκριμένο γλυκό το συναντάμε και σε βαπτίσεις .

Ότι και αν διαλέξετε το σίγουρο είναι ότι οι καλεσμένοι σας θα γλυκαθούν και θα σας ευχηθούν μέσα από την καρδιά τους να έχετε Ζωή γλυκιά σα μέλι και πασπαλισμένη με ζάχαρη !

Από την Μαριάννα Μαγουλά

Back to top button
Close
Close