FashionLifestyle news

Εύη Γραββάνη: Ένα ανερχόμενο μοντέλο από τη Θεσσαλία!

Πρώτη φορά την είδαμε πέρυσι, όταν πήρε μέρος στο 5ο Πανθεσσαλικό Διαγωνισμό Ομορφιάς και κατέκτησε τον τίτλο Miss Tourism Thessaly 2018! 1 περίπου χρόνο μετά, μας παραχώρησε μια συνέντευξη, όπου μας  μιλά για το πόσο βοηθητικοί είναι εν τέλει οι διαγωνισμοί αυτοί για όσα κορίτσια  θέλουν να ασχοληθούν επαγγελματικά με τον χώρο του modeling και της ομορφιάς, για την κριτική που δέχτηκε και φυσικά… για τα όνειρα της. Ας τη γνωρίσουμε!

Τον Δεκέμβριο του 2018 πήρες μέρος στον 5ο Πανθεσσαλικό Διαγωνισμό Ομορφιάς και κατέκτησες τον τίτλο Miss Tourism Thessaly 2018! Θα ήθελα να σε ρωτήσω δύο πράγματα  πάνω σε αυτό: Πρώτον πώς έγινε και πήρες μέρος στον διαγωνισμό (αν ήταν δηλαδή κάποιο παιδικό όνειρο, αν σε προέτρεψαν οικογένεια και φίλοι) και δεύτερον αν περίμενες και πώς ένιωσες όταν πήρες τον τίτλο.

Από μικρό κοριτσάκι θυμάμαι τον εαυτό μου να παρακολουθώ ανελλιπώς τα καλλιστεία του Αnt1 ,να βάζω τα τακούνια της μαμάς μου και να κάνω στο σπίτι πασαρέλα και να λέω όταν μεγαλώσω θέλω να πάω στα καλλιστεία, να γίνω μοντέλο! Πάντα με τραβούσε ο χώρος της ομορφιάς! Όπως καταλαβαίνετε ήταν παιδικό μου όνειρο… Στην συνέχεια όμως των χρόνων μου και όταν άρχισα να βγαίνω πιο πολύ αρκετά άτομα με προσέγγισαν από το χώρο της μόδας λέγοντας μου πως έχω τις αναλογίες και το πρόσωπο για τον χώρο αυτό! Έτσι και με την προτροπή των δικών μου προσώπων είπα να δοκιμάσω να δω πως είναι η εμπειρία να παίρνεις μέρος σε ένα διαγωνισμό και ειδικά στον Πανθεσσαλικό Διαγωνισμό Ομορφιάς που θεωρείται πολύ σωστός διαγωνισμός καλλιστείων! Έτσι και έγινε.. Όταν ανακοινώθηκε το Όνομά μου για Μις Τουρισμός Θεσσαλία 2018 και συνειδητοποίησα ότι ήμουν εγώ ένα απέραντο αίσθημα χαράς και ικανοποίησης με κατέκλυσε καθώς δεν το περίμενα. Σίγουρα οι στιγμές εκείνες θα μείνουν για πάντα χαραγμένες στο μυαλό μου! Είμαι χαρούμενη που κατέκτησα τον τίτλο με την αξία μου!!

Ποια ήταν η αντίδραση του περίγυρου σου όταν ανακοίνωσες τη συμμετοχή σου και μετά όταν κέρδισες; Υπήρχαν κακοήθειες οι οποίες είχαν ως στόχο να σε πληγώσουν και να σου ρίξουν το ηθικό; Αν ναι, που το αποδίδεις και πώς το αντιμετώπισες;

Γνωρίζω πολύ καλά πως ο κόσμος δυστυχώς δεν χαίρεται με την χαρά σου και όταν εσύ πετυχαίνεις σε κάποιο τομέα της ζωής σου! Τα κοντινά μου άτομα που με αγαπούν και με στηρίζουν χάρηκαν και ενθουσιάστηκαν που θα έπαιρνα μέρος σε ένα διαγωνισμό ομορφιάς πόσο μάλλον κιόλας όταν διακρίθηκα! Υπήρχαν όμως και άτομα από τον περίγυρο μου, που δεν χάρηκαν με την χαρά μου καθώς με έβλεπαν ανταγωνιστικά και με ζήλευαν. Αυτά τα άτομα για μένα είναι τοξικά, θέλουν να πάρουν “λίγη από την λάμψη σου ” και δεν τα θελω στην ζωή μου! Πάντα όμως θα υπάρχουν κακοήθειες με  στόχο να μας πληγώσουν, το θέμα είναι εμείς πως τα αντιμετωπίζουμε…Δεν δίνω βάση στην αρνητική κριτική και στα κακεντρεχή σχόλια! Προχωράω στην ζωή μου με τις “βάσεις που έχω από το σπίτι μου ” Και την αξία μου!

Έναν χρόνο μετά, σου άνοιξε τις πόρτες σε επαγγελματικό επίπεδο αυτή σου η συμμετοχή και διάκριση; Πιστεύεις πως σου έδωσε την ώθηση που χρειαζόσουν; Με ποιες δυσκολίες ήρθες και έρχεσαι αντιμέτωπη σε αυτό τον χώρο;

Ναι σαφώς! Σίγουρα ο χώρος αυτός δεν έχει μόνο λάμψη και χαρές, θέλει και προσοχή! Είναι αληθή και συμβαίνουν τα όσα ακούγονται… Όμως έχει να κάνει με την προσωπικότητα της κάθε κοπέλας και την ανατροφή που της έχει δώσει η οικογένεια της στο αν θα κάνεις κάποια πράγματα που σε βρίσκουν ή δεν σε βρίσκουν σύμφωνη. Εγώ προτιμώ να κάνω ποιοτικές δουλειές και επιμένω να ανεβαίνω σταθερά με μόνα όπλα τις αξίες και τα ιδανικά μου! Θα έλεγα πως μια από τις δυσκολίες που συναντώ στον χώρο που έχω επιλέξει είναι η κριτική ανθρώπων που βλέπουν μόνο εμένα σαν μοντέλο και παραβλέπουν το γεγονός ότι είμαι μια εύστροφη και καλλιεργημένη κοπέλα που σπουδάζω πάνω σε δύο ειδικότητες και θα αποφοιτήσω σύντομα! Το γεγονός ότι ακολουθώ τον χώρο αυτό δεν σημαίνει πως παραλείπεται ο εσωτερικός μου κόσμος, το ότι δεν είμαι έξυπνη και πως θα ακολουθήσω απλώς τη μάζα! Τέλος, η αλήθεια είναι πως είμαι τυχερή σε αυτό το κομμάτι διότι δεν έχω να θυμάμαι κάτι έντονα αρνητικό διότι δεν έδωσα κάποιο δικαίωμα!

 Πλέον είναι κοινό μυστικό ότι τα πρότυπα ομορφιάς έχουν αλλοιωθεί σε σχέση με το παρελθόν και οι παρεμβάσεις στη φυσική ομορφιά της γυναίκας σχεδόν επιβάλλονται από τα social media και τα πρότυπα που αυτά προβάλλουν (βλέπε Kardashians) . Ποια είναι η δική σου στάση απέναντι σε αυτό το ζήτημα;

Η εποχή μας είναι η εποχή της εικόνας και του image πίσω από το οποίο υπάρχει στημένη μια καλά ολόκληρη βιομηχανία marketing εστιασμένη στην προώθηση προϊόντων, προτύπων ομορφιάς και διασημοτήτων! Εγώ πιστεύω πως η κάθε γυναίκα πρέπει να είναι ξεχωριστή και συνάμα ο εαυτός της, διότι η ομορφιά ξεκινάει από την απλότητα! Αν με ρωτάτε, είμαι υπέρ της φυσικής γυναικείας ομορφιάς και του να κανεις τα μειονεκτήματα σου προτερήματα, υιοθετώντας παράλληλα μια θετική στάση για την ζωή! Από την άλλη δεν κατακρίνω και πιστεύω πως καθε γυναίκα πρέπει να κάνει αυτό που νιώθει και που την κάνει όμορφη, ιδίως όταν υφίσταται κάποιος πραγματικό λόγος, προκειμένου να αισθανθεί καλύτερα χωρίς όμως υπερβολές και απαγορευτικές παρεμβάσεις!

Υπάρχει κάποια συνεργασία που έκανες και αποτέλεσε μεγάλο «σχολείο» για σένα; Αν όχι, ετοιμάζεις κάτι το επόμενο διάστημα που θα ήθελες να μοιραστείς μαζί μας;

Πιστεύω πως απ’ όλες τις συνεργασίες που έκανα αποκόμισα και κέρδισα κάτι! Είμαι σε διαπραγματεύσεις για ένα μεγάλο πρότζεκτ που θα πάρω μέρος… Σύντομα θα μάθετε πιο πολλά!

Ποιοι είναι οι στόχοι σου για τα επόμενα 5 χρόνια;   

Δεν θέλω να κάνω πολλά σχέδια και να προδιαγράφω το μέλλον μου. Προτιμώ να είμαι προσγειωμένη στο τώρα και να ζω την κάθε στιγμή! Συνεπώς οι στόχοι μου είναι ρεαλιστικοί και πάντα ελπίζω και εύχομαι το καλύτερο. Φυσικά, θα ήθελα να είμαι επαγγελματικά καταξιωμένη! Το modeling είναι ένα ωραίο ταξίδι στο οποίο θα ήθελα να παραμείνω, να καταφέρω να κάνω ένα ισχυρό όνομα στο χώρο της μόδας και να δουλεύω στο εξωτερικό αλλά και στην Ελλάδα. Επιπλέον όνειρο μου από μικρή είναι να κάνω την δική μου οικογένεια και να ειμαι με ανθρώπους που με κάνουν ευτυχισμένη …Όλα αυτά έχοντας υγεία, ό,τι πολυτιμότερο!

Back to top button
Close
Close