Fashion

Επωφελήσου από τις εκπτώσεις: Τι να πετάξεις, τι να αλλάξεις και τι να προσθέσεις


Η έννοια του να μπαίνεις στον νέο χρόνο χωρίς τα βάρη του παλιού, θα μπορούσε να αναφέρεται και σε απτά αντικείμενα -εμείς πάντως θα την ερμηνεύσουμε υπό αυτό το πρίσμα και θα θεωρήσουμε ότι αναφέρεται στα ρούχα της ντουλάπας μας.

Μαζί με την άχαρη διαδικασία του μαζέματος του χριστουγεννιάτικου δέντρου, αφιέρωσε λίγο χρόνο σε κάτι πιο ευχάριστο –ένα detox στην γκαρνταρόμπα σου, α λα Marie Kondo που θα σου εξασφαλίσει πολύτιμο χρόνο και χώρο στο άμεσο και μακρινό μέλλον.

Τουλάχιστον δεν χρειάζεται ακόμη να κατεβάσεις τα ανοιξιάτικα, οπότε γλιτώνεις κάποιες μετακινήσεις, πάντως σίγουρα θα χρειαστεί να το κάνεις με στρατηγική και σύστημα.

Όταν η διαδικασία τελειώσει, αυτό το κομμάτι της ζωής σου θα είναι πιο οργανωμένο και αν μείνεις πιστή στο πλάνο, θα επιδράσει καταλυτικά και στα έξοδά σου και θα σε αποτρέψει από το να ξεφύγεις στις θελκτικές εκπτώσεις.

Κάνε απολογισμό

Πάρε χαρτί και μολύβι (έστω νοητά) και κατάγραψε πρώτα τα πιο πρακτικά ρούχα της ντουλάπας σου. Πόσα τζιν φοράς τα τελευταία χρόνια, πόσα μαύρα παντελόνια έχεις, τι σου λείπει από φόρμες, φανελάκια, ρούχα γυμναστηρίου, μπουφάν, κάλτσες πυτζάμες. Μετάτρεψε ο,τι δεν φοράς πλέον σε ρούχο σπιτιού ή ετοίμασε ένα πακέτο για να χαρίσεις σε κάποια οργάνωση.

Κάνε μια λίστα με όσα χρειάζεσαι (με βάση τα παραπάνω)

Μπορεί να καταλήξεις στη διαπίστωση ότι υπάρχουν τουλάχιστον 3 παλιά τζιν στην ντουλάπα σου τα οποία δεν έχεις σκοπό να ξαναφορέσεις -και άρα χρειάζεσαι ένα καινούριο. Αντίστοιχα με τα πουκάμισα, τα εσώρουχα ή τα μακό που φοράς καθημερινά. Προσοχή -η λίστα αφορά μόνο ο,τι πραγματικά χρειάζεσαι και όχι τι γράφει η wishlist σου.

Ρίξε μια ματιά στις τάσεις του 2020

Ήρθε η ώρα της wishlist. Αν το budget σου σου επιτρέπει έξτρα αγορές από τις απαραίτητες που σημείωσες παραπάνω, οραματίσου τις επόμενες αγορές. Δες τι «παίζει», διάλεξε τι σου αρέσει, σκέψου με τι θα το συνδυάσεις αφού έχεις φρέσκα στο νου τα ρούχα σου και ετοιμάσου για ανανέωση.

Επωφελήσου από τις εκπτώσεις

Αφού συγκέντρωσες την πλήρη λίστα, ήρθε η ώρα να το διασκεδάσεις. Αγόρασε έξυπνα, διαχρονικά και ποιοτικά κομμάτια που ξέρεις ότι θα φορέσεις και έχουν όλα τα χαρακτηριστικά για να γίνουν οι νέες σταθερές στη ντουλάπα σου. Ένα καλό παλτό, ένα ζευγάρι μπότες, μία θηλυκή φούστα, μια τσάντα -τώρα είναι η στιγμή να τα «χτυπήσεις» στην καλύτερη σχέση τιμής -ποιότητας.

bovary.gr

Back to top button
Close
Close