Ειδήσεις

Επικοινωνιακό σόου και «πολιτισμός» Μητσοτάκη σε Γιάννενα και Κέρκυρα

Το πρωί του Σαββάτου ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε τα Ιωάννινα και στη συνλεχεια νησί των Φαιάκων συνοδευόμενος από πλήθος μελών του κυβερνητικού επιτελείου. Η επίσκεψη Μητσοτάκη περιελάμβανε τα πάντα και σύντομα, με μεγάλες δόσεις πολιτισμού. Παράλληλα εργαζόμενοι στον τουρισμό επιφύλαξαν ιδιαίτερα θερμή υποδοχή στον πρωθυπουργό διοργανώνοντας μεγάλη πορεία στο κέντρο της πόλης της Κέρκυρας. Τελευταίος και σημαντικότερος, από πλευράς κυβερνητικού ενδιαφέροντος, προορισμός που συμπεριλήφθηκε στο πρόγραμμα του πρωθυπουργού και του επιτελείου του, ήταν το λεγόμενο «Kassiopi Project», μια τουριστική επένδυση στη περιοχή του Ερημίτη, για την οποία έχουν υπάρξει ήδη μεγάλες αντιδράσεις εξαιτίας της καταστροφής που πρόκειται να επέλθει στη περιοχή , η οποία χαρακτηρίζεται από ιδιαίτερο φυσικό κάλλος και μεγάλη οικολογική σημασία.

Τουρισμός

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στον τουριστικό τομέα για τον οποίο τόνισε ότι «είπαμε ότι πάμε να σώσουμε ό,τι μπορούμε από τη φετινή τουριστική περίοδο, βάζοντας πρώτα την ασφάλεια των επισκεπτών, αλλά και των κατοίκων των τουριστικών περιοχών, σε πρώτη προτεραιότητα» και παράλληλα αναφέρθηκε στη τήρηση των μέτρων προστασίας για τα οποία είπε πως «επιμένουμε πάρα πολύ ότι τα μέτρα ασφάλειας και υγιεινής, όπως αυτά έχουν δοθεί από τους ειδικούς πρέπει να τηρούνται ακόμη περισσότερο τώρα που αρχίζουμε να υποδεχόμαστε περισσότερους επισκέπτες. Αυτό θα γίνει ακόμη πιο έντονο στα Ιόνια νησιά όταν θα ανοίξουν με τη Μεγάλη Βρετανία από τις 15 Ιουλίου, όπου θα αυξηθεί σημαντικά ο αριθμός των επισκεπτών».

Την ίδια ώρα εργαζόμενοι στον τουρισμό, οι οποίοι παραμένουν χωρίς ή με ιδιαίτερα μειωμένη εργασία λόγω του κορονοϊού και της μείωσης των επισκεπτών στη χώρα, επιφύλαξαν «θερμή» υποδοχή στον πρωθυπουργό, πραγματοποιώντας μεγάλη πορεία στην πόλη της Κέρκυρας, διατρανώνοντας πως δεν γίνεται να ζήσουν με 400€, ζητώντας άμεσα στήριξη από τη κυβέρνηση.

Υγεία

Όπως υποστήριξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, «έχουμε ενισχύσει τις Υγειονομικές Περιφέρειες και το νοσοκομείο της Κέρκυρας», ενώ συμπλήρωσε πως «σε συνεννόηση με τον υπουργό Υγείας θα τοποθετήσουμε ένα καινούργιο μοριακό αναλυτή στην Κέρκυρα, που θα έχει τη δυνατότητα εξέτασης 500 τεστ την ημέρα».

Στο πρόγραμμα του πρωθυπουργού βρίσκεται και η επίσκεψη στο νοσοκομείο της Κέρκυρας.

Back to top button
Close
Close