Τρίκαλα

Επίσημη παρουσία του συνδυασμού του Κώστα Κρεμμύδα

Την διακήρυξη των Αρχών και θέσεων του συνδυασμού του «Μαζί για τα Τρίκαλα» έκανε ο υποψήφιος δήμαρχος Τρικκαίων.

Στελέχη του Κινήματος Αλλαγής αλλά και του ΣΥΡΙΖΑ έδωσαν το παρών στη σημερινή πρώτη επίσημη ανοικτή συγκέντρωση του υποψήφιου δημάρχου Κώστα Κρεμμύδα, στην αίθουσα του Φρουρίου.
Ο επικεφαλής του συνδυασμού «Μαζί για τα Τρίκαλα, τόνισε ότι «ο συνδυασμός μας κατέρχεται σ’ αυτές τις εκλογές για να αλλάξει τους συσχετισμούς στον Δήμο Τρικκαίων, φέρνοντας παράλληλα νέα ήθη στην διοίκηση του δήμου, όπως ισονομία, κοινωνική δικαιοσύνη και ευαισθησία, ανάπτυξη για όλους».
Κατηγόρησε τη νυν δημοτική αρχή και τον δήμαρχο Δημήτρη Παπαστεργίου, για ανεπάρκεια στην διαχείριση της καθημερινότητας, για έλλειψη έργου και στόχων για τον δήμο, για εσκεμμένη παραποίηση της ρεαλιστικής πραγματικότητας, με την ανάλωση του στις φωτογραφίες, την προσωπική του προβολή και την επικοινωνία, όπου εκεί πραγματικά «παίζει» χωρίς αντίπαλο.
Ο κ. Κρεμμύδας αναφέρθηκε στο σχέδιο της παράταξης που έχει ως πρώτη προτεραιότητα:
•    Την χωρική αναδιάρθρωση της πόλης με προεκτάσεις  από τις εμπορικές χρήσεις και τις αστικές συγκοινωνίες μέχρι τις λαϊκές αγορές και τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για να μπορούμε να περπατάμε , να οδηγούμε , να ποδηλατούμε , για να κινείται ο καθένας ελευθέρα. Φτιάχνουμε ένα αστικό περιβάλλον που να δίνει όλους τους όρους, για τις εκδηλώσεις ανθρωπίνων λειτουργιών με ασφάλεια, κοινωνικότητα, χωρίς άγχος και οικονομικό κόστος. Ένα δομημένο περιβάλλον που θα σέβεται την τοπική παράδοση , σε συνδυασμό με τις σύγχρονες πολεοδομικές ανάγκες της γειτονιάς στην πόλη και στο χωριό.    Είναι απαίτηση και δικαίωμα του πολίτη να ζει και να χαίρεται την καθημερινότητα.
•    Αποδίδουμε στην χρήση των πολιτών τους δημοσίους χώρους (ελεύθερα πεζοδρόμια – ανοικτές πλατείες – παιδικές χαρές – δρόμοι – πάρκα ). Το κάναμε στην προηγούμενή μας θητεία , θα συνεχίσουμε και τώρα .
•    Προχωράμε σε εκτεταμένες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις με στόχο την ασφάλεια του πεζού και του ποδηλάτη.
•    Κατασκευάζουμε ολοκληρωμένο αστικό και περιφερειακό δίκτυο ασφαλών  ποδηλατοδρόμων  . Οι ζωγραφιές στους δρόμους ούτε ποδηλατόδρομοι είναι , ούτε την ασφάλεια των ποδηλατών εξασφαλίζουν . Η κατάσταση στους ποδηλατοδρόμους είναι ανεξέλεγκτη και επικίνδυνη. Απαιτείται άμεσα επαναχάραξη ,κατασκευή και προπαντός εκπαίδευση και οδηγική συμπεριφορά.
•    Η Χάραξη, ανάδειξη και ανάπτυξη περιηγητικών διαδρομών σύνδεσης αισθητικών περιοχών ιδιαίτερου φυσικού κάλλους σε όλη την έκταση του δήμου (π.χ. Πηνειού, Τρίκαλα- Χαιδεμένη- Αρδάνι, κλπ.),
•    η ανάδειξη και χρήση ποτάμιου συστήματος (Αγιαμονιώτης, Ληθαίος, Πηνειός)
•    Τακτοποιούμε την λαική αγορά άμεσα , χωρίς να αλλοιώσουμε τη μορφή της παραδοσιακότερης αγοράς των Τρικάλων και ταυτόχρονα ενισχύουμε τις περιφερειακές λαϊκές αγορές. Εμείς θέλουμε τους καθημερινούς βιοπαλαιστές της αγοράς να συνεχίζουν να βγάζουν το μεροκάματό τους και ταυτόχρονα να βελτιώσουμε το εργασιακό τους περιβάλλον.
Δεν υπολογίζουμε το εκλογικό κόστος και γι’ αυτό δεν είναι μια προεκλογική εξαγγελία αλλά υπόσχεση τιμής και για τους παραγωγούς και για τους κατοίκους της περιοχής.
Η λογική του «να μην ενοχληθούν παραγωγικές τάξεις και γειτονιές» και να μην αγγίζονται τα μικροσυμφέροντα στη λογική των ρουσφετιών και της “εξυπνάδας” κάποια στιγμή πρέπει να τελειώνει. Επανασχεδιάζουμε  και παίρνουμε  τολμηρές αποφάσεις ώστε η πόλη να γίνει ξανά ανθρώπινη και λειτουργική, διατηρώντας ταυτόχρονα της ταυτότητα της.
•    Προτεραιότητα είναι η ανακατασκευή της κεντρικής πλατείας και η αποκατάσταση του φυσικού της κάλους
•    Προτεραιότητα επίσης είναι η κατασκευή της πλατείας στη περιοχή της ΔΕΗ για να αντιμετωπιστεί ένα χρόνιο πρόβλημα που ταλανίζει τους κατοίκους.
•    Αξιοποιούμε το υδάτινο δυναμικό του ορεινού όγκου του δήμου. Η εξοικονόμηση πόρων και ενέργειας από την εκμετάλλευση των άφθονων πλημμυρικών υδάτων θα έχει πολλαπλασιαστικά οφέλη, από τα παρεχόμενα προϊόντα και υπηρεσίες ως την μείωση των τιμολογίων ύδρευσης και αποχέτευσης. Βελτιώνουμε τη δυναμική  του  βιολογικού καθαρισμού  για την κάλυψη των νέων αναγκών και την επέκταση του δικτύου όμβριων και ακαθάρτων για να δοθεί ένα τέλος στις παρατημένες και πλημμυρισμένες γειτονιές καθώς επίσης και την κατασκευή μικρών βιολογικών στα χωριά που αντιμετωπίζουν προβλήματα .Είναι αυτονόητη και βασική υποχρέωση μας η εξασφάλιση των συνθηκών διαβίωσης σε όλο τον αστικό ιστό , σε μια πόλη που δεν αρνούμαστε να μεγαλώνει αλλά αυτό πρέπει να γίνεται ισόρροπα.
•    Εφαρμόζουμε εκτεταμένη ασφαλτόστρωση των κατεστραμμένων  δρόμων και συντήρηση της αγροτικής οδοποιίας  . Εμείς δεν θα αποβάλουμε το σύνδρομο της λακκούβας και ας χαρακτηριστούμε παρωχημένοι . Κατά το «ο ρυπαίνων πληρώνει» θα εφαρμοστεί και το «ο καταστρέφων πληρώνει» και αναφέρομαι στις πάσης φύσεως εταιρίες που χρησιμοποιούν το οδικό δίκτυο για να πουλήσουν τις δικές τους υπηρεσίες. Δίνουμε προτεραιότητα στις χωμάτινες συνοικίες που παλεύουν κάθε χειμώνα με τις λάσπες και τους πλημμυρισμένους δρόμους , εκεί που η πρόσβαση πολλές φορές δεν είναι αυτονόητη. Δημιουργούμε μόνιμο τμήμα συντήρησης αγροτικών δρόμων . Θέλουμε τους αγρότες ενεργό κομμάτι της τοπικής οικονομίας.
•    Η αποκατάσταση της ομαλότητας στην καθημερινότητα θα λάβει χώρα τους έξι πρώτους μήνες  .Είναι τετριμμένο να μιλάμε για χόρτα λάμπες και σκουπίδια αλλά είναι θέματα που μας απασχολούν καθημερινά . Το αυτονόητο θα είναι και πραγματοποιήσιμο.  Καθαριότητα παντού, ανακύκλωση στην πηγή, μείωση των παραγομένων απορριμμάτων, καλλιέργεια αντιρρυπαντικής συνείδησης ,  προστασία του περιβάλλοντος και των οικοσυστημάτων , αυστηρός έλεγχος των ρυπογόνων εστιών.
•    Θα προχωρήσουμε στην οικονομική αναδιάταξη του Δήμου και των Δημοτικών επιχειρήσεων και οργανισμών ώστε να καθίστανται λειτουργικοί και ανεξάρτητοι από το εγχώριο ασφυκτικό οικονομικό κρατικό εναγκαλισμό. Η μόνιμη κατάσταση οικονομικής καχεξίας , η μακροχρόνια  υπερχρέωση και  οι πολλές ανελαστικές δαπάνες,  δημιουργούν σειρά προβλημάτων και αδυναμία ανταπόκρισης στοιχειωδών υποχρεώσεων .   Είναι σημαντικό να εστιάσουμε σε ενέργειες που άπτονται της διαχείρισης των υπαρχόντων χρεών και στην αναδιάρθωσή τους  του βάσει των συγχρόνων χρηματοοικονομικών εργαλείων, στον έλεγχο δαπανών, στον εκσυγχρονισμό του συστήματος προμηθειών, στη συνέπεια στην εξόφληση των προμηθευτών  και στην χρηστή αξιοποίηση και εκμετάλλευση της δημοτικής περιουσίας.

Υποψήφιοι Σύμβουλοι 

Ανθοπούλου Μακρίνα
Εκπαιδευτικός , Μαθηματικός

Βαβύλης Στέφανος
Δικηγόρος

Βασιλείου Άγγελος
Συν/χος Τεχνικός Γ.Ν.Τ.

Βότσιου Παρασκευή
Δικηγόρος-Πρώην Δημοτική Σύμβουλος Δήμου Τρικκαίων

Γιαννούλη – Γαλαζούλα Μαρία
Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής-Msa Ειδικής Αγωγή

Γιαννάκα – Σταμπέρνα Ελένη
Επιχειρηματίας

Γκουγκουστάμος Ζήσης
Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Τρικκαίων

Διαλεσιώτη – Παππά Παρασκευή (Βιβή)
Εκπαιδευτικός
Σύμβουλος Δημοτικής Κοινότητας  Τρικκαίων (2010-2019)

Δρυμούσης Χαράλαμπος
Αστυνομικός

Ζαιράκης Δημήτριος
Καθηγητής Φυσικής Αγωγής-Σύμβουλος Δημοτικής Κοινότητας Τρικκαίων

Ζήρας Αχιλλέας
Αντιπρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Τρικκαίων

Καρακαξά Ευδοξία Μαρία (Έμυ)
Εκπαιδευτικός, Καθηγήτρια Αγγλικών

Καραλής Στέφανος
Επιχειρηματίας –Πρωην Δημοτικός Σύμβουλος

Κολώνας Ευάγγελος
Νοσηλευτής
Πρόεδρος εργαζομένων παραρτήματος ΑΜΕΑ Τρικάλων
Εκπρόσωπος εργαζομένων ΠΟΕΔΗΝ Θεσσαλίας
Πρώην Δημοτικός Σύμβουλος

Κοκκόρας Ιωάννης
Δάσκαλος

Κομματάς Στυλιανός
Υπάλληλος ΕΛΤΑ

Κουτής Στέφανος
Εκπαιδευτικός, Καθηγητής Φυσικής Αγωγής

Κωνσταντός Χρήστος
Εκπαιδευτικός – Πρώην Πρόεδρος Δημοτικής Κοινότητας Τρικκαίων

Λάππας Χρήστος
Ιατρός-Δημοτικός Σύμβουλος
π. Δήμαρχος Τρικκαίων

Λουλές Γιώργος
Ηλεκτρολόγος Μηχανικός – Καθηγητής Φυσικής Αγωγής – Πρώην Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Τρικκαίων-

Μπαρούτας Βασίλειος
Αγρότης

Μπουλογεώργος  Αθανάσιος
Καθηγητής Φυσικής Αγωγής – Μέλος Διοικητικού Συμβουλίου  ΕΛΜΕΤ-Σύμβουλος Δημοτικής Κοινότητας Τρικκαίων –

Μπούρα Ευδοξία (Σούλα)
Νομικός
Υπάλληλος Υπουργείου Οικονομικών

Νικολάου Κώστας
Συν/χος ΟΤΑ

Παιδή Νατάσα
Πολιτικός Μηχανικός

Πάντος Σωκράτης
Καθηγητής Φυσικής Αγωγής και διοικητικό στέλεχος Δ.Ι.Ε.Κ Τρικάλων.

Παπαευθυμίου Λάμπρος
Σωφρονιστικός  Υπάλληλος

Πηγαδίτου-Τσότρα Σταματία
Ιδιωτική υπάλληλος

Πουρνάρα Ευαγγελία.
Εκπαιδευτικός  Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης-

Σαμαράς Ευάγγελος
Έμπορος οίνων και ποτών
π. Μέλος Δ.Σ. ΔΕΥΑΤ

Σίμος Χαράλαμπος
Οδοντίατρος

Σουλιώτης Παύλος
Συνταξιούχος Εργολήπτης Δημοσιών  Έργων-τηλ.

Σπανός Θεόδωρος
Δημοτικός Σύμβουλος

Τζάνης Γεώργιος
Ελεύθερος Επαγγελματίας

Τζέλη Χριστίνα
Νοσηλεύτρια
Γραμματέας  Συλλόγου εργαζομένων ΚΚΠΠ  Θεσσαλίας ΑΜΕΑ Παράρτημα Τρικάλων

Τουλκερίδου Χαρά
Απόστρατος Αξιωματικός

Τριανταφύλλου Βασίλης
Έμπορος – Μαθηματικός

Τριγώνης Κωνσταντίνος
Αρχιτέκτων Μηχανικός – Πρώην Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Τρικκαίων

Τσιασιώτης Βασίλειος
Απόστρατος Αξιωματικός

Tσίκα  Φαίη
Τελειόφοιτος Πολυτεχνικής Σχολής

Τσιλιμίγκας Δημήτριος
Υπάλληλος ΔΕΔΔΗΕ

Τσικρικάς Ελευθέριος
Καθηγητής Μουσικής

Τσιρέπας Παναγιώτης
Ιδιωτικός υπάλληλος

Back to top button
Close
Close