Travel

Εξερέυνεση στις Σεϋχέλλες της Ελλάδας…..(pics)trikalaidees

Εάν ψάχνεις για αποδράσεις της στιγμής και προορισμούς εξωτικούς,και μάλιστα στην τελευταία περίοδο των διακοπών  τότε ο δρόμος σε οδηγεί στα Λιχαδονήσια. Τα Λιχαδονήσια ή όπως πολλοί τα αποκαλούν οι Σεϋχέλλες της Ελλάδας  σε καλούν για εξερεύνηση στα γαλαζοπράσινα νερά τους.

Η πρόσβαση στα Λιχαδονήσια είναι πολύ εύκολη. Παίρνεις το δρόμο για την εθνική οδό Αθηνών – Λαμίας και διαλέγεις την έξοδο για τα Καμένα Βούρλα. Εναλλακτικά, μπορείς να βγεις από την έξοδο του Άγιου Κωνσταντίνου και να απολαύσεις την παραθαλάσσια διαδρομή από τη παλιά εθνική οδό.

φωτο 15/8/2018

 

 

Αφήνεις το αυτοκίνητο στα Καμένα Βούρλα και τρέχεις να κλείσεις εισιτήριο με κάποια από τις εταιρείες, που διοργανώνουν εκδρομές στα Λιχαδονήσια. Εμείς επιλέξαμε τα καραβάκια Λιχαδονήσια Ι και Λιχαδονήσια ΙΙ, τα οποία σου προσφέρουν μια άνετη και γρήγορη μετάβαση από τα Καμένα Βούλα με ξενάγηση. Η παραλία Μανολιά θυμίζει εξωτικό νησί και όχι άδικα. Για να φτάσεις στην χρυσή αμμουδιά της πρέπει να διασχίσεις ένα δίλεπτο ξύλινο μονοπάτι μέσα στη φύση. 

Όταν μιλάμε για τα Λιχαδονήσια ή τις Λιχάδες στην ουσία αναφερόμαστε σε ένα σύμπλεγμα νησιών μεταξύ της Φθιώτιδας, Εύβοιας και Μαγνησίας. Βρίσκεται κοντά στην Εύβοια, γι’ αυτό γίνονται και εκδρομές στα Λιχαδονήσια και από τον Κάβο, εκτός από τα Καμένα Βούρλα. Το εξωτικό αυτό τοπίο είναι αποτέλεσμα ηφαιστειογενούς δραστηριότητας περίπου του 426 π.Χ.  Τα Λιχαδονήσια αποτελούνται από τη Μονολιά, τη Μεγάλη Στρογγυλή(η οποία είναι ένα υποθαλάσσιο ηφαίστειο), τη Μικρή Στρογγυλή, το Στενό, τη Βαγιά, το Βορήα, το Λιμάνι, καθώς και από άλλους μικρούς σκοπέλους, που ονομάζονται Ποντικονήσια.

Back to top button
Close
Close