Τρίκαλα

Εντατικοί έλεγχοι στην αγορά των Τρικάλων για περιπτώσεις αδήλωτης εργασίας

Πρόκειται για νέου τύπου ελεγκτικά κλιμάκια, στόχος των οποίων είναι η πάταξη της αδήλωτης εργασίας, όπως είχε προαναγγείλει η αρμόδια  υπουργός πριν από λίγο καιρό . Η ίδια υπογράμμισε ότι με την τροπολογία η οποία δημιουργεί μια νέα δομή για την πάταξη της αδήλωτης εργασίας, θα εντατικοποιηθούν οι έλεγχοι και θα υπάρχουν καλύτερα αποτελέσματα, παρότι παραδέχτηκε ότι την δουλειά αυτή την κάνει και το Σώμα Επιθεωρητών Εργασίας.

Έτσι λοιπόν και στα Τρίκαλα το Σάββατο και την Κυριακή πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε πολλά μαγαζιά της πόλης χωρίς ωστόσο να καταγράψουν σοβαρές παρατυπίες .Το γεγονός σχoλιαστηκε αρνητικά από τους επαγγελματίες οι οποίοι είδαν σε μια περίοδο που υπήρξε μια μικρή άνοδος στις πωλήσεις και γενικότερα στην αγορά εν μέσω γιορτών η κυβέρνηση να δίνει  εντολή σε αρμόδιες υπηρεσίες με σκοπό να μαζευτεί “γρήγορο” χρήμα .

Πάντως το  επόμενο διάστημα που το  υπουργείο θα διευρύνει το Μητρώο Παραβατικότητας σε επιχειρήσεις με παραβάσεις (επί της εργατικής νομοθεσίας) ώστε να μην έχουν πρόσβαση σε δημόσια και ευρωπαϊκή χρηματοδότηση τα πρόστιμα θα γιγαντωθούν ….

cz

Back to top button
Close
Close