Idees Sports

Ενθουσιασμός στην πράσινη ομάδα «Ναι» Αλαφούζου στην Pan Asia για τον Παναθηναϊκό

Αλλαγή σελίδας στον Παναθηναϊκό, καθώς ο Γιάννης Αλαφούζος ανακοίνωσε σήμερα και επίσημα την αποδοχή της πρότασης εξαγοράς από το επιχειρηματικό κονσόρτσιουμ «Pan Asia», που έχει έδρα την Ελβετία. Με το επιχειρηματικό fund συνεργάζεται ένα πρόσωπο που έχει συμβάλλει σε μεγάλο βαθμό στις αγοραπωλησίες μεγάλων ομάδων του εξωτερικού, όπως η Μάντσεστερ Σίτι, Πάιρο Πιεμπονγκσάντ.

Στην Αθήνα από την Αγγλία μέχρι την Τετάρτη ο Παϊρότζ Πιεγκπονσάντ, που επιβεβαιώνει τη συμφωνία. Το καθοριστικό βράδυ της Παρασκευής, η αλλαγή στάσης του Αλαφούζου λόγω της πίεσης του υποβιβασμού και το «κλειδί» των 8,3 εκατ. ευρώ.

Συγκεκριμένα, ο μέχρι σήμερα ιδιοκτήτης της ομάδας ανακοίνωσε ότι προχωρά στην αποδοχή της πρότασης της Pan Asia. Η ανακοίνωση:

Τις τελευταίες ημέρες συζήτησε ενδελεχώς την πρόταση της PanAsiaInvestments για αγορά της ομάδας. Σήμερα ο κ. Ιωάννης Αλαφούζος με επιστολή του γνωστοποίησε στην PanAsiaInvestments ότι κάνει δεκτή την πρότασή της.

Η επιστολή Αλαφούζου έχει ως εξής:

«Αγαπητέ κύριε Πιεγκπονσάντ,

Σας ευχαριστώ για τις επιστολές σας με ημερομηνίες 28 Μαρτίου 2018 και 16 Απριλίου 2018.

Όπως συζητήθηκε στην τελευταία μας συνάντηση, προτίθεμαι να μεταβιβάσω όλες τις μετοχές της ΠΑΕ Παναθηναϊκός που έχω στην κατοχή μου άμεσα ή έμμεσα, έναντι € 1 (ενός ευρώ) συνολικά, με αντάλλαγμα την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, από το επενδυτικό σας σχήμα απευθείας στην ΠΑΕ, ύψους € 27 εκ. (είκοσι επτά εκατομμυρίων ευρώ), σύμφωνα με την δεσμευτική προσφορά σας της 16ης Απριλίου 2018. Αναμένουμε την άμεση αντίδρασή σας για την υλοποίηση της συμφωνίας μας.

Με εκτίμηση, Ιωάννης Αλαφούζος.»

Πηγή: Πρακτορείο Sport

Back to top button
Close
Close