Ειδήσεις

Ενημερωτική συνάντηση στην Περιφέρεια Θεσσαλίας για προϊόντα ΠΟΠ και ΠΓΕ

Ενημερωτική συνάντηση εν όψη της επικείμενης ενεργοποίησης των Προσκλήσεων ενίσχυσης των ΠΟΠ (προστατευόμενη ονομασία προέλευσης) /ΠΓΕ (προστατευόμενη γεωγραφική ένδειξη) προϊόντων μέσω του ΕΣΠΑ 2014-20

(Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης και Leader) πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Θεσσαλίας. Στην συνάντηση συμμετείχαν εκπρόσωποι συνεταιρισμών, ομάδες παραγωγών και φορείς μεταποιητικών επιχειρήσεων του Αγροδιατροφικού τομέα της Θεσσαλίας.

Όπως έγινε γνωστό η Περιφέρεια Θεσσαλίας με πρόταση του Περιφερειάρχη κ. Αγοραστού και ομόφωνη απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου αποφάσισε τα εξής α) να στείλει διαμαρτυρία στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για το ζήτημα της υποστήριξης των ΠΟΠ/ΠΓΕ προϊόντων και β) να συμμετέχει στο δίκτυο ευρωπαϊκών Περιφερειών προβολής των τοπικών προϊόντων του δικτύου AREPO. Στη Θεσσαλία υπάρχουν αυτή τη στιγμή 20 Πιστοποιημένα ΠΟΠ/ΠΓΕ προϊόντα και τρόφιμα, ενώ άλλα 20 βρίσκονται προς Αναγνώριση στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, με φάκελο που στηρίζει η Περιφέρεια Θεσσαλίας.

 

Back to top button
Close
Close