UncategorizedΕπιχειρείν

Εκεί που τρώει η πόλη των Τρικάλων τα χαράματα

Έχοντας μεγαλώσει οι περισσότεροι με το δόγμα “όπου δεις φαΐ κάτσε, όπου δεις ξύλο φύγε” και το κλασικό “όποιος ντρέπεται μένει νηστικός”, όταν μετά τα ποτά, θα δεις τα επίπεδα αλκοόλης στο αίμα σου να ζαλίζουν εξουσιαστικά την κρίση σου και ψάξεις και βρείς φαγάδικο ανοιχτό μπροστά σου είναι ζήτημα φυσικής αντίδρασης να μπεις μέσα και να ενδώσεις.

Εκείνο το δύσκολο μεσοδιάστημα της ώρα μεταξύ 3-6 πμ, ο πατσάς οι σούπες οι μπουγάτσες τα πιτόγυρα γίνονται ο άμεσος επόμενος καλύτερος τρόπος ,να σβήσεις τις απογοητεύσεις που σε έκαναν εξαρχής να πίνεις ή να ολοκληρώσεις τις χαρές που σε έκαναν εξαρχής να βγεις. Σε ένα από αυτά από τα ελάχιστα που απέμειναν πλέον στην πόλη των Τρικάλων,οινομαγειρείο   γαστρονομικών οργασμών  θα σου φερθούν υπέροχα τις πιο τίμιες ώρες τις ημέρας σου. Δηλαδή το σβήσιμό της.

Η ώρα και η στιγμή σε κατευθύνει σε ένα από τα εναπομείναντα της πόλης που φημίζεται για τα εκλεκτά και ποιοτικά παραδοσιακά πιάτα.Στην οδό Χατζηπέτρου δραστηροποιείται για τέταρτη δεκαετία γόνος δεύτερης γενιάς η επιχείριση του  Σάκη Καμπλιώνη.

Η οικογενειακή επιχείρηση  φημίζεται για τον πατσά και τα μαγειρευτά της, την καθαριότητα του χώρου και την άψε σβήσε εξυπηρέτηση.Σε έναν προσεγμένο χώρο που προδιαθέτει την συνύπαρξη μοσχαροκεφαλής κοιλίτσας και πόδι αλλά και  κρεατόσουπες κερδίζουν σε ένα άτυπο διαγωνισμό σουποβίζιον.  Ο ίδιος πάντως μας αναφέρει χαρακτηριστικά για την εξιδεικευμένη εργασία και τις υπηρεσίες που παρέχει «Λίγο ο κόσμος που ξενυχτάει αλλιώς, λίγο η νεολαία που δεν είναι φαν του συγκεκριμένου εδέσματος  έχουμε μείνει πλέον ελάχιστοι.  Ωστόσο, το κοινό του πατσά (που μόνο μικρό δεν είναι) παραμένει πιστό, αφοσιωμένο και λατρεύει αυτή την ιδιαίτερη σούπα. «Ο πατσάς ήταν ανέκαθεν το πιο παρεξηγημένο φαγητό»συνεχίζει λέγοντας  «το έχουν όλοι στο μυαλό τους ως αγαπημένο των αλκοολικών, των ξενύχτηδων και των εργατών. Κι όμως ξέρεις πόσο πλούσιο είναι το πόδι για παράδειγμα σε κολλαγόνο; Πόσο θρεπτικό γεύμα είναι; Κι επίσης ότι αποτελεί τέλειο φάρμακο για όσους έχουν θέματα με τις αρθρώσεις τους; Εγώ σερβίρω καθημερινά και όλη μέρα πατσά. Ενθαρρύνω τους νέους να δοκιμάσουν και προσπαθώ να κάνω μια στροφή από τη λογική ότι αυτό το φαγητό είναι «της νύχτας» Θέλω να βγάλω τη στάμπα από πάνω του».Εαν και θα πρέπει να σας πώ ότι πλέον έχουμε πολλούς πελάτες μέχρι να κλείσουμε λίγο  πριν το μεσημέρι

Εαν και ηλικιακά δυανύει την τέταρτη δεκαετία έμαθε την δουλειά απο τον πατέρα του αναπολόντας κάποιες καλές “Ωραίες,εποχές τότε, είχε δουλειά, αλλά και δουλεύαμε σκληρά. Δεν είναι εύκολη δουλειά, η προεργασία κάθε μέρας ξεκινά από την προηγούμενη, τα κρέατα πλένονται, μετά μπαίνουν στον φούρνο και στην κατσαρόλα, μετά σερβίρονται».Τα τελευταία χρόνια που «έπεσε» η νυχτερινή διασκέδαση, «έπεσε» και η δουλειά, αλλά το μαγαζί χάρις στο μεράκι κατάφερε να κρατηθεί ως  παραδοσιακό πατσατζίδικο,και έχει  τους δικούς του φανατικούς θαμώνες, κάποιοι εκ των οποίων είναι  μέχρι και καθημερινοί πελάτες.

CZ

 

 

Back to top button
Close
Close