Trikala life

Εκδήλωση στην Χρυσομηλέα και συνεργασία με την ΚΕΔΕ για ανταλλαγή εμπειριών

Εκδήλωση με Θέμα: „Προϋποθέσεις για σωστές διανθρώπινες σχέσεις“ θα λάβει χώρα το Σάββατο 12.Αυγούστου στις 20:00 η ώρα  στους χώρους του Δημοτικού Σχολείου της Χρυσομηλέας Καλαμπάκας.

Το θέμα θα αναπτύξει η κ. Iωάννα Ζαχαράκη M.A. Φιλόλογος, Κοινωνιολόγος, Ιδρύτρια της Ακαδημίας Αξιών και Αντιπρόεδρος του Δικτύου Ελλήνων Αιρετών Ευρώπης, που ζει στο Solingenτης Γερμανίας και βρίσκεται αυτόν τον καιρό στην γενέτειρά της για διακοπές. Η εκδήλωση γίνεται υπό την αιγίδα του Δήμου Καλαμπάκας και της Τοπικής Κοινότητας Χρυσομηλέας.

„Οι καλές διανθρώπινες σχέσεις είναι ειδικά σήμερα σε εποχή ανασφάλειας και κοινωνικών ανησυχιών σημαντικές. Επίκαιρες προκλήσεις μπορούν να αντιμετωπιστούν, όταν ο εαυτό μας είναι εσωτερικά και εξωτερικά δυνατός και ξέρει τι θέλει. Τότε με τα απαραίτητα εφόδια αντιμετωπίζει αντιξοότητες, είτε στον μακρύ κοινωνικό χώρο, είτε στις σχέσεις του στενού οικογενειακού  περιβάλλοντος»επισημαίνει η ίδια.

Η συντοπίτισσα που δραστηριοποιείται στον εκπαιδευτικό, κοινωνικό και πολιτικό χώρο στην Γερμανία χαίρεται, που της δίνεται η δυνατότητα έστω και για λίγο χρόνο να δραστηριοποιηθεί στην πατρίδα της.

Επιθυμεί να μεταφέρει στην Ελλάδα προγράμματα της Ακαδημία Αξιών,  που η ίδια ίδρυσε και χαίρουν επιτυχία στην Γερμανία και συνεργάζεται με το προεδρείο της ΚΕΔΕ στα πλαίσια της εργασίας του Δικτύου Ελλήνων Αιρετών Ευρώπης. Στην πρόσφατη συνάντηση στην Αθήνα συζητήθηκε το θέμα της ανταλλαγής εμπειρειών. Στο επόμενο δε ετήσιο Συνέδριο της ΚΕΔΕ θα υπάρξη ειδική θεματική ενότητα όπου θα παρουσιαστεί ο τρόπος λειτουργίας της αυτοδιοίκησης στην Ευρώπη.

Back to top button
Close
Close