Ειδήσεις

Δ. Κουρέτας: Προτελευταία η Θεσσαλία στην απορρόφηση κονδυλίων του ΕΣΠΑ

Μια από τις χαμηλότερες θέσεις σε σχέση με τα κοινοτικά κονδύλια του ΕΣΠΑ κατέχει η περιφέρεια Θεσσαλίας σύμφωνα με τα όσα υποστήριξε μιλώντας στο Ράδιο Παλμός 104.2 ο υποψήφιος περιφερειάρχης κ. Δημ. Κουρέτας. Ο κ. Κουρέταςυπογράμμισε ότι παρά τα όσα κατά καιρούς υποστηρίζει ο περιφερειάρχης για υψηλούς ρυθμούς απορρόφησης των κονδυλίων και για σωρεία έργων που εκτελούνται, οι αριθμοί τον διαψεύδουν.

 

Μάλιστα έστειλε υπ όψιν του δημοσιογράφου πίνακα με στοιχεία με βάση τα οποία για την προγραμματική περίοδο 2014 -2020 ο συνολικός μέσος όρος απορροφητικότητας φτάνει στο 14%. «Οι επιδόσεις αυτές,είπε ο κ. Κουρέτας, μιλώντας στο Γιώργο Μπανάτσα, φέρνουν την Περιφέρεια Θεσσαλίας στη προτελευταία θέση μεταξύ των 13 περιφερειών της χώρας».

Έτοιμος ο συνδυασμός
Στη συνέχεια ο κ. Κουρέτας αναφέρθηκε στο συνδυασμό του και τόνισε ότι ήδη για την Καρδίτσα, τα Τρίκαλα και τη Λάρισα πλέον έχει ολοκληρωθεί η συγκρότηση του.Απομένουν μόνο κάποιες κενές θέσεις για το ψηφοδέλτιο της Μαγνησίας. «Οι υποψήφιοι μας είναι άνθρωποι της παραγωγής και της δημιουργίας. Ο συνδυασμός μας δεν έχει κομματικές αναφορές. Είμαστε ένα πραγματικά ανεξάρτητο ψηφοδέλτιο» είπε ο υποψήφιος περιφερειάρχης. Στην ερώτηση του δημοσιογράφου αν επιθυμεί τη στήριξη κάποιου κόμματος επέμενε στην ανεξαρτησία του συνδυασμού του. Ωστόσο υπογράμμισε ότι αν κάποιο κόμμα δηλώσειστήριξη στο συνδυασμό δεν θα την αρνηθεί καθώς διεκδικεί την ψήφο όλων των πολιτών σε όποιο πολιτικό χώρο και αν ανήκουν. «Διευκρινίζω όμως ότι αυτό δεν θα είναι προϊόν κάποιας συναλλαγής. Δηλαδή δεν πρόκειται να τοποθετήσω υποψήφιους στο ψηφοδέλτιο που θα μου υποδείξει το κόμμα, ούτε θα ακολουθήσω τιςυποδείξεις του» προσέθεσε ο κ. Κουρέτας.

Για Τσιλιμίγκα
Ο κ. Κουρέτας κλήθηκε από το δημοσιογράφο να σχολιάσει και την υποψηφιότητα του κ. Ν. Τσιλιμίγκα και είπε ότι προς το παρόν δεν είναι απολύτως σαφές τι ακριβώς θέλει να κάνει ο γνωστός καρδιοχειρουργός. «Γνωρίζω προσωπικά τον κ.Τσιλιμίγκα και τον εκτιμώ σαν επιστήμονα. Ωστόσο δεν ξέρω αν ο ίδιος έχει αποφασίσει αν προτάσσει την άσκηση της επιστήμης του ή την πολιτική; Επίσης θέλω να ξεκαθαρίσω πως κατά την άποψη μου το να είσαι καλός γιατρός δεν σημαίνει αναγκαστικά ότι θα γίνεις και καλός περιφερειάρχης» κατέληξε.

Έμφαση στην παραγωγική διαδικασία
Τέλος ο κ. Κουρέτας έκανε αναφορές στο πρόγραμμα του. Όπως είπε η ανάπτυξη δεν έρχεται μόνο από τους δρόμους που θα ασφαλτοστρώσεις. Η δική μας περιοχή, είπε, έχει συγκριτικό πλεονέκτημα την παραγωγική διαδικασία την οποία όμως ποτέ η πολιτεία δεν φρόντισε να προωθήσει αποτελεσματικά. Εμείς πιστεύουμε στα προϊόντα που παράγουμε κα στην προστιθέμενη αξία που αυτά μπορούν να δημιουργήσουν για την περιοχή μας,κατέληξε ο υποψήφιος περιφερειάρχης.

Του Γιώργου Μπανάτσα

 

Back to top button
Close
Close