UncategorizedΤρίκαλα

Δώστε λύση -αγανάκτηση από τους κατοίκους και διερχόμενους της διασταύρωσης Καρμανιόλας στα Τρίκαλα

Η διασταύρωση των οδών Καβράκου και Φλεγγίου  αποτελεί ένα από τα πιο γνωστά «προβληματικά» σημεία της πόλης των Τρικάλων . Επί χρόνια οι κάτοικοι της περιοχής μετράνε τουλάχιστον 10+ ατυχήματα ανά έτος και καθημερινά τη διαβαίνουν με φόβο. Μια διασταύρωση σε μια περιοχή που σφύζει από επαγγελματική ζωή καθώς καταγράφεται η λειτουργία Φροντιστήριο Αγγλικών, φούρνου, κρεοπωλείο, παντοπωλείο και οικία ΑΜΕΑ. Σε αυτά όλα θα πρέπει να προστεθούν και οι κάτοικοι των οικημάτων περιμετρικά της διασταύρωσης που καθημερινά πραγματοποιούν τις δικές τους μετακινήσεις.

Το πρόβλημα

Μπορεί η ρυμοτομία της πόλης να ευθύνεται για αρκετά από τα κυκλοφοριακά προβλήματα, ωστόσο φαίνεται ξεκάθαρα ότι απουσιάζει η «αποφασιστική παρέμβαση» εκ μέρους των αρμοδίων υπηρεσιών οι οποίοι πιστεύουν ότι το πρόβλημα έχει λυθεί με την τοποθέτηση δυο στοπ επί της οδού Φλεγγίου.   Μια διασταύρωση στην οποία συντελούνται κάθε χρόνο πολλά ατυχήματα, πάνω από δέκα ανά έτος, με τραυματισμούς ελαφρείς ή βαρύτερους και υλικές ζημιές, όχι μόνο των εμπλεκομένων οχημάτων ή δικύκλων αλλά και των παρακείμενων κατοικιών.Με ένα μινι απολογισμό κάτοικος έχει καταγράψει τα τελευταία δεκαετία  πάνω από 120 περιστατικά .

Οι κάτοικοι πολλές φορές έχουν συνδράμει για την παροχή πρώτων βοηθειών σε τραυματίες στο εν λόγω σημείο και καθημερινά βιώνουν ένα άγχος για τη διέλευσή τους από τη διασταύρωση .

Γιατί συμβαίνει

Η πρόκληση ατυχημάτων συμβαίνει επειδή αφενός η οδός Καβράκου  είναι διπλής κατεύθυνσης και έχει τον ρόλο αρτηρίας με αυξημένο κυκλοφοριακό φόρτο. Αφετέρου η οδός Φλεγγίου είναι μονής  κατεύθυνσης  και καθώς συνδέει την κεντρική οδό της Ασκληπιού  με την νότια περιοχή της πόλης, έχει αυξημένο κυκλοφοριακό φόρτο.

Από ότι διαφαίνεται η λύση είναι μία δηλαδή με φωτεινούς σηματοδότες και ότι αυτό συνεπάγεται καθώς τόσο το σκάμμα στην οδό Φλεγγίου το οποίο βέβαια έχει φθαρεί όσο και τα στοπ είναι γεγονός ότι δεν επαρκούν.

TRIKALAIDEES CZ

 

Back to top button
Close
Close