Τρίκαλα

Δωρεά του Δήμου Τρικκαίων για νέο αστυνομικό μέγαρο στο Ριζαριό.

 

Τα 5 στρέμματα στο Ριζαριό θα πρέπει να αξιοποιηθούν μέχρι το 2027

Ένα οικόπεδο των 5 στρεμμάτων δωρίζει στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ο Δήμος Τρικκαίων. Σκοπός της δωρεάς, η ανέγερση κτηρίου που θα στεγάσει τις υπηρεσίες της Αστυνομικής Διεύθυνσης Τρικάλων. Είναι μια έλλειψη σημαντική, τόσο για τους αστυνομικούς υπαλλήλους όσο και, κυρίως, για τις υπηρεσίες που οι ίδιοι προσφέρουν στους πολίτες. Η Αστυνομία δεν διαθέτει ιδιόκτητο κτήριο στα Τρίκαλα για πολλές δεκαετίες και κατά καιρούς στέγαζε τις υπηρεσίες της σε διάφορες ιδιωτικές οικοδομές. Πλέον ο Δήμος Τρικκαίων, αναγνωρίζοντας τον κοινωφελή και ουσιαστικό χαρακτήρα μιας δημόσιας υπηρεσίας, όπως αυτή της Ελληνικής Αστυνομίας, κάνει το μεγάλο βήμα: δωρίζει τα 5 στρέμματα στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, προκειμένου στον χώρο να ανεγερθεί ένα σύγχρονο κτήριο. Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τρικκαίων της Τρίτης 23 Απριλίου 2019 ο Δήμαρχος Τρικκαίων κ. Δημήτρης Παπαστεργίου αναφέρθηκε στην ουσία της δωρεάς και στην προσφορά του Δήμου. Τόνισε τη σημαντικότητα της ανέγερσης σύγχρονου κτηρίου και αναφέρθηκε στην πρωτοβουλία του Δήμου, που με τις υπηρεσίες του προχώρησε στις σχετικές διαδικασίες. Ο όρος που υπάρχει, είναι, να ανεγερθεί το κτήριο σε διάστημα 8 ετών.
Από κει και πέρα, στο Δημοτικό Συμβούλιο συζητήθηκαν διάφορα διαδικαστικά και τεχνικά ζητήματα. Κυρίαρχο ήταν αυτό της προσοχής που πρέπει να δοθεί, ώστε η δωρεά να μην καταστεί ανενεργή ή να μη συναντήσει προβλήματα, όπως συνέβη παλιότερα με απόφαση για στέγαση του μεγάρου σε περιοχή της συνοικίας Αγίου Οικουμενίου.
Η δωρεά, πάντως αποδεικνύει ότι ο Δήμος Τρικκαίων συνεχίζει την κοινωνική προσφορά, συναισθανόμενος την ανάγκη για βελτίωση όλων των υπηρεσιών που ο δημόσιος τομέας οφείλει να παρέχει στους πολίτες.
Σημειώνεται ότι σε κλίμα ευχαριστιών κινήθηκαν, ο υποδιευθυντής της Α.Δ. Τρικάλων κ. Στέργιος Νίντος και ο πρόεδρος του Σωματείου Αστυνομικών Υπαλλήλων Τρικάλων κ. Αναγνώστου, εν μέσω παρουσίας πλήθους αστυνομικών στη συνεδρίαση.

Από το γραφείο Τύπου του Δήμου Τρικκαίων

 

Back to top button
Close
Close